Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A technológia fejlődésével...

A technológia fejlődésével miért válnak egyre rosszabbá, nehezebbé az emberek életkörülményei?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy az emberek többsége évről-évre egyre feszültebb, idegesebb, lehangoltabb. Egyre többen panaszkodnak, egyre több a túlóra és a munkatársakkal, felettesekkel kapcsolatos konfliktusok a munkahelyeken, az emberek sietnek, rohannak, sokan stresszesek, idegesek. A boltokban hétvége előtt káosz uralkodik, az utakon egyre több a baleset. Amikor buszon utazom a munkából hazafelé, sokszor hallom, hogy az emberek veszekednek, üvöltöznek egymással a telefonon, ha valaki a tumultusban rálép véletlenül a másik lábára, vagy meglöki a másikat, akkor is sokszor veszekedések alakulnak ki.

Pedig a technológia fejlődik, és évről- évre egyre több eszköz tehetné egyszerűbbé, könnyebbé és stresszmentessé az életünket. A munkahelyek is sokkal élhetőbbé, szerethetőbbekké és biztonságosabbá válhatnának, de mégsem válik könnyebbé az emberek élete.

Miért? Miért nem könnyíti meg a rohamos technológiai fejlődés az emberek hétköznapjait?

2019. nov. 11. 13:01
 41/93 anonim ***** válasza:
100%

Egy adalék, amibe most belebotlottam:

Az állások jelentős része tökéletesen értelmetlen

[link]

Egy idézet belőle:

"Az értelmetlen munkák tehát nem egyenlőek a rossz munkákkal, gyakran igen jól fizetett állásokról derül ki, hogy nem is lenne szükség rájuk. Az ilyen állásokban dolgozók annak ellenére is rosszul érzik magukat, hogy jól keresnek, mert a feleslegesség érzése idővel megkeseríti az életüket."

2019. nov. 13. 08:37
 42/93 anonim ***** válasza:
40%

Mivel az emberiség ideje a végénél jár, nemsok fejlődés lesz itt.

Amúgy mi butaság (SZERINTED) abból, amit írtam?

Pláne amit kérdező írt, mert ő konkrét, mindenki által ismert társadalombeli gondokat írt le.

2019. nov. 13. 08:37
 43/93 anonim ***** válasza:
53%

# 41

Az eljárunk otthonról és más embereknek hajtunk profitot munkák (tehát: A munkák) 98%-a teljesen haszontalan.

Én ordenáré stílusú leszólásokat kaptam, de ha egy házban élhetnék aránylag távol az emberektől és könyvet írnék arról, hogy hogyan alakult az életem, miután elvettek a szüleimtől illetve enyhe autizmussal, azt sokkal hasznosabbnak érezném.

Ha még blogot is vezethetnék a fél-önellátó életemről, az pláne.

2019. nov. 13. 09:36
 44/93 anonim ***** válasza:
30%

Az a butaság, hogy nehezebb lenne az élet.

𝐒𝐨𝐤𝐤𝐚𝐥 könnyebb, mint régen.

Erre - azon kívül, amit idáig írtak - bizonyíték pl. a várható életkor.

Persze leírták az okot is: mindenki a maga életét érzi nehéznek. A többiek mindig csak lébecolnak.

2019. nov. 13. 09:38
 45/93 anonim ***** válasza:
53%

Még mindig ki érdekel, hogy mi volt régen? :D :D

Most rohanós, stresszes, időhiányos, egészségtelen, mesterséges, túlzsúfolt, örömtelen.

Hogy régen mi volt? Szerintem a fizikai nehézsége mellett sokkal örömtelibb lehetett. De az elmúlt, mi sajnos vagy szerencsére nem abban élünk.

Az orvostudomány valóban életben tart - cukorbetegséggel, magas vérnyomással, gyenge izmokkal, magas koleszterinszinttel és még sorolhatnám.

Ettől most jobb?

2019. nov. 13. 09:43
 46/93 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, hogy buta vagy!

Mi a fészkes fenétől lett volna örömtelibb egy kutya nehéz, eseménytelen, igazságtalan élet, tele megvetéssel, erőszakkal és megaláztatással?

Úgy, hogy egy normális étel nem volt, csak talán ünnepnapon, egy normális esemény úgyszintén, és folyamatosan fáztál, éheztél és fájt valamid?

Amikor éppen nem erőszakoltak vagy vertek?

Ráadásul egy sima betegségbe simán belehaltál, betegség az meg volt bőven?

Te tényleg normális vagy?

2019. nov. 13. 09:47
 47/93 anonim ***** válasza:
53%

"Mondom, hogy buta vagy!"

Szerintem meg Te vagy buta. :D :D

Egyébként ki a f érdekel, hogy régen mi volt, amikor az ember MOST szenved?

Most nincs szabadideje?

Most stresszeli halálra magát az unalmas munkahelyén?

Most szed 30 éves kor felett gyógyszereket 5 nyavajára?

Most szenved tömegközlekedési eszközökön élőlényhez nem méltó körülmények között?

Most eseménytelen az élete?

Most nem eszik normális kaját?

Most van tele az élete megaláztatásokkal?

Most éhezik MINŐSÉGILEG (tény, talán sokan nem mennyiségileg)?

Most nem lát fát, nem látja a napot?

Nem mozog?

2019. nov. 13. 09:56
 48/93 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként ki a f érdekel"

Na, állj, állj!

IDÁIG arról volt szó, hogy régen milyen jó volt.

Most ugye kiderült, hogy nem, és erre megpróbálsz terelni?

Hogy igaz, hogy régen sem volt jó, de bezzeg...

NA NEM!

A kutyát nem érdekli a nyavalygásod.

Menj, és változtass az életeden!

Ugyanis MA MÁR megteheted.

Tudsz tanulni. Régen ez nem volt, csak nagyon keveseknek, és ők is többnyire papok lehettek.

Olyan pályát választhatsz, amire csak képes vagy.

Régen ez sem volt: a szülő pályáját választottad, és kész.

Persze el lehetett menni vándorolni - vándor koldusként, ugye - aztán vagy találtál valami jobb helyet, vagy megöltek, esetleg éhenhaltál.

A "jobb hely" azt jelentette, hogy beálltál valahova inasnak (ami mindenes szolgát is jelent), ahol 10 év nélkülözés és megaláztatás után TALÁN volt lehetőséged karrierre.

De azt ugye tudod, hogy ez mennyire költséges volt?

És ha nem jött össze, és pl. illegálisan kezdtél dolgozni, hiába mesteri szinten: igen hamar lecsuktak. Egy olyan helyre, ahol sokan inkább öngyilkosok lettek.

Ma mikor csuknak le illegális munkáért?

Ja, és oda költözöl, ahova csak képes vagy. Régen röghöz kötés volt.

Ha meg lány voltál, akkor maradt a konyha és a 6-8-12 szülés, amiből az utolsóba általában belehaltál.

2019. nov. 13. 11:02
 49/93 anonim ***** válasza:
0%

Attól, hogy régen rossz volt, nyugodtan lehet most is rossz?

"Tudsz tanulni. Régen ez nem volt, csak nagyon keveseknek, és ők is többnyire papok lehettek.

Olyan pályát választhatsz, amire csak képes vagy."

Van néhány pálya, ami a képességeink és a piacképesség metszetén van, azok közül lehet választani. Végülis... választás ez is...

(Aztán HA sikerül elhelyezkedned vele, ugyanúgy modernkori rabszolgaság...)

"A "jobb hely" azt jelentette, hogy beálltál valahova inasnak (ami mindenes szolgát is jelent), ahol 10 év nélkülözés és megaláztatás után TALÁN volt lehetőséged karrierre."

Azért sok-sok év tanulás, közben nélkülözés és megaláztatás most is van.

Én például ilyen helyzetben vagyok benne, évek óta. Igazából tény, én döntöttem rosszul sokszor...

"De azt ugye tudod, hogy ez mennyire költséges volt?"

Eddig több, mint 1 millió forintom ment tanulásra és még fog is.

Tegnap gondolkoztam el, hogy lassan hitelt kell felvennem a megélhetésemre. Ott is van a DH, de akkor HA el tudok helyezkedni a tanulmányaimmal, hiába fog jól fizetni, ha ott lesz a DH1 és a DH2 is.

Arra pedig végképp semmi garancia, hogy el fogok helyezkedni a tanulmányaimmal.

"Ja, és oda költözöl, ahova csak képes vagy. Régen röghöz kötés volt."

Ahova van pénzed... ahol van munka... a családod, barátaidat se feltétlen hagyod faképnél.

"Ha meg lány voltál, akkor maradt a konyha és a 6-8-12 szülés, amiből az utolsóba általában belehaltál."

Tény, hogy az orvostudomány ma fejlettebb, de el bírnám viselni, ha a konyhában kellene lennem.

2019. nov. 13. 11:30
 50/93 anonim ***** válasza:
68%

#48, ...

72%-ossal ne vitázz... kilóméterekről felismerem a nyafogós, panaszkodós rettentő naív kommentjeit.

Már 2x is vitatkoztam vele, de semmi értelme. Alap tényekkel nincs tisztában és fújja megállás nélkül a panaszáradatot és bűnbakkeresést a változtatás helyett.

Időrabló, lemérgező emberek az ilyenek...

2019. nov. 13. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!