Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mekkora a galaxisunk mérete a...

Mekkora a galaxisunk mérete a világegyetemhez képest?

Figyelt kérdés
Számításaim szerint mindössze 1 milliószor akkora az átmérője. Jól számoltam?
2015. dec. 31. 18:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:

honnan tudod, hogy gömb alakú?

nem érted, hogy értelmetlen az egész, mert nincs igazi távolság.

többet ér, ha edzenél, ha már egyedül vagy

2015. dec. 31. 20:12
 22/62 anonim ***** válasza:
100%
Jól számoltál, most egyél egy kis lencsét, hogy jövőre szerencséd legyen!
2015. dec. 31. 20:30
 23/62 A kérdező kommentje:

"honnan tudod, hogy gömb alakú?"

Miért mégis milyen lehetne?

"nem érted, hogy értelmetlen az egész, mert nincs igazi távolság."

Miért ne lenne? Ha azt mondod, hogy nincs igazi távolság két galaxis között, akkor én és te közötted sincs távolság. Amúgy meg ezt a "nincs igazi távolság" cuccot nem tudom honnan veszed.

"többet ér, ha edzenél, ha már egyedül vagy"

Mi lenne, ha trollkodás helyett csinálnál valami mást?

2015. dec. 31. 23:09
 24/62 A kérdező kommentje:

"Jól számoltál, most egyél egy kis lencsét, hogy jövőre szerencséd legyen!"

Nem ismerek semmilyen lencsés babonát, ne nézz hülyének. Lehet nem értek nagyon a témához, de annál okosabb vagyok, hogy bedőljek annak a baromságnak, hogy a világűrben X távolság valójában nem X távolság, és hogy ami itt 1 méter, az 5 millió fényévre már másfél. Ez hülyeség. 1 méter 1 méter a világűr másik felén is. Ezért hát 1 fényév távolság is 1 fényév távolság marad, sem nagyobb, sem kevesebb. Épp ezért ha a világűr 94 milliárd fényév, a galaxisunk pedig 98 ezer, akkor közel 1 milliószor fér rá a galaxisunk a világűrt átszelő képzeletbeli átlón. AMI NYILVÁN NINCS! De így akarom érzékeltetni, hogy a világűr mekkora. Ha mégis azt állítod, hogy ez nem így van, akkor mond, hogy miért. Vezesd le, bizonyítsd be. Ha kell, akkor linkelj be valamit, vagy számítsd ki, és szépen másold be ide. És akkor meggyőzöl. De addig biztos leszek benne, hogy egy 94 milliárd egységnyi hosszra közel 1 milliószor fog ráférni egy 98 ezer egységnyi hossz.

2015. dec. 31. 23:16
 25/62 A kérdező kommentje:

Ezek közül válaszoljon a kérdésemre valaki:

Klindra

Wadmalac

Süttürüttü

Starter

szigula

Illithid

DTitán

Tudja András

sadam87

Mert a többi hozzászólására nem lehet adni.

2015. dec. 31. 23:21
 26/62 anonim ***** válasza:

látod ...

azért gömb alakú mert csak úgy tudod elképzelni?

kis porbafingó vagy. mert csak ilyennek tudlak elképzelni.

ha a discovery n hallottad volna, elhitted volna, itt nem hiszed el ...

Valamikor biztosan volt/lesz az arány annyi amit írtál, de mire ideér a fény, évmilliárdok múlva már biztos máshol lesznek.

2015. dec. 31. 23:22
 27/62 A kérdező kommentje:
Na figyelj. A világűr átmérőjét nem az alapján számolják ki, hogy mennyi idő alatt ér ide a fény. Hanem hullámhosszból. A tudósok nem azt számolták ki, hogy mennyi volt akkor a világegyetem, amikor az a fény ide ért, amit most látnak. Hanem azt számolták ki, hogy MOST mekkora a világegyetem. És most KÖZEL 94 milliárd fényév átmérőjű. Ha nem hiszel nekik, akkor vitasd meg velük, vagy bizonyítsd be. És mindegy mit láttál a TV-ben. A legtöbb tudományos műsor úgy le van butítva, hogy már szinte hülyeség amit mondanak. és ezt az észrevételt már többen is fölvetették itt a tudomány kategóriában olyanok, akik nálad sokkal okosabbak. Plusz ha nem gömb alakú a világegyetem, akkor mi? A téridő mégis hogyan terjedhetne másképp? Négyszögletesen?
2015. dec. 31. 23:27
 28/62 A kérdező kommentje:

"Valamikor biztosan volt/lesz az arány annyi amit írtál, de mire ideér a fény, évmilliárdok múlva már biztos máshol lesznek."

Mivel most pont nem teljesen 94 milliárd fényév, hanem kevesebb (93,78.. milliárd), ezért pont hogy évmilliók múlva fogja elérni a 94 milliárdot. És igen, idővel ez az arány biztos változni fog. Csakhogy az a JELENLEGI arány, és nem a múltbeli. A közeli 94 milliárd fényév átmérő nem az évmilliárdokkal ezelőtti átmérő, hanem a jelenlegi. Ha hiszed, ha nem. De tudod mit? Végülis a tudósok is emberek, ők is tévedhetnek. lehet hogy tényleg sokkal nagyobb, és neked van igazad. De ez akkor sem az én hibám lesz, hanem a tudósoké, ők számolták el. De ameddig ez nem bizonyosodik be, addig az már rajtad múlik, hogy elhiszed-e, hogy ekkora az átmérője. Meg az is rajtad múlik, hogy milyennek képzeled el a világegyetemet. Gömbnek, vagy valami másnak. Esetleg végtelen térben száguldó galaxisoknak.

2015. dec. 31. 23:33
 29/62 anonim ***** válasza:

csak azt akartam írni, hogy a 94milliárd fényév is egy lebutítás.

13milliárd éves az univerzum, akkor láthatjuk, az univerzum mindkét végét? Az univerzumhoz nincs térkép, hogy balra ez a galaxis után fordulj jobbra és eljutsz a másik galaxishoz.

ami biztos, hogy tágul az univerzum, a galaxisok közt is.

2015. dec. 31. 23:36
 30/62 anonim ***** válasza:

és gömb alakúnak képzeled el, meg hogy képzeletbe egymás mellé teszed a galaxisokat, de a tér görbe is lehet.

A sötét anyag és energia azt jelenti, hogy van amit a tudósok se értenek.

2015. dec. 31. 23:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!