Mekkora a galaxisunk mérete a világegyetemhez képest?
"Közel 1 millió jön ki, tehát a galaxisunk csak 1 milliószor fér el a világegyetemben."
Nyilván ha sorba rakjuk őket.
A föld átmérője közel 14 ezer km.
A galaxisunk átmérője 9,5*10^17 km.
Tehát a Tejút közel 68 billiószor nagyobb a Földnél.
Sőt, az a 70 milliárd fényév sem 70 milliárd fényévre van, hiszen egyre nagyobbak a fényévek méretei is. Csak azt nem tudom, hogy ha tényleg nem lineárisan van, és tényleg egyre távolabb egyre nagyobb 1 fényév, akkor miért nem számolják át. Akkor számolják át, és akkor 94 milliárd fényév helyett kijön másfél billiárd. És akkor oké. De ha a galaxisunkat 98 ezerre, a világegyetemet meg 94 milliárdnak írják, akkor egyszerűen nem képzelhetem el nem lineárisan. De tudod mit?
Ha a Nap közel 100x nagyobb átmérőjű a Földnél, akkor a Nap sem 100x nagyobb valójában. Hiszen nem lineáris. Akkor ennyi erővel az Androméda galaxis sem 1,5-2x nagyobb a tejútnál, hanem 15x nagyobb, hiszen nem lineáris a növekedés.
"Meglehetősen kezdetleges látásmód, de kétségkívül szórakoztató lehet"
Nem vagyok csillagász. Egész más iskolában tanulok, nem értek ezekhez. De ha máshogy van, akkor mondd meg, hogy a 98 ezer fényév átmérőjű galaxisunk miért fér el 1 milliónál sokkal többször a 94 milliárd fényév átmérőjű világegyetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!