Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hintamanőverekkel újból és...

Hintamanőverekkel újból és újból növelhető az űrhajó sebessége minimális energia felhasználásával?

Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 08:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/164 anonim ***** válasza:
Jópofa :D
2013. aug. 27. 18:47
 42/164 anonim ***** válasza:
Amit leírtál "pályát" az nem lehetséges. Mondtam nézz utána hogy működnek a dolgok az űrben. Most csak félismeretekkel dobálózol, ennek semmi értelme így.
2013. aug. 27. 19:10
 43/164 A kérdező kommentje:
Majd ha okot is mondasz miért nem lehetséges, komolyabbnak fogsz tűnni. Így max. a dac beszél belőled.
2013. aug. 27. 19:16
 44/164 anonim ***** válasza:

Ez tutira ugyanaz a gyerek, akinek 60 válaszon át magyaráztuk még régebben, hogy hogyan tágul az univerzum és hogy miért nem lehet átlépni a fénysebességet.

Egy darabig csak értetlen, utána elkezd kötöszködni.

2013. aug. 27. 19:19
 45/164 anonim ***** válasza:

" a Vénusz mellett elhaladva az űrhajó a Vénusz keringési idejével megegyező, de annak pályasíkjához képest ferde pályára áll a Nap körül."

Ugyanennyi energiából az űrhajó a Vénuszról már egyből mehetne a Föld felé is, akkor nem kéne közbeiktatni ezt az időrabló tekergést a Nap körül.

2013. aug. 27. 19:21
 46/164 A kérdező kommentje:
de úgy lassabb.
2013. aug. 27. 19:31
 47/164 A kérdező kommentje:
Nem, nem én vagyok a tágulásos gyerek.
2013. aug. 27. 19:32
 48/164 anonim ***** válasza:
Mármint ha egyből a Földre megy az űrhajó? Már miért lenne lassabb megtenni a Vénusz-Föld távolságot, mint előtte körbekalintyérozni a fél belső Naprendszeren?
2013. aug. 27. 19:37
 49/164 A kérdező kommentje:

Amúgy ezt nem én találtam ki.

És messze nem scifikből van az ötlet. Ép ellentétesen, a scifik lopták a valóságból. Ez már azelőtt alkalmazták hogy a scifibe belekerült, a Voyagerek is igy indultak el még a 70-es években amikor még Pirx kapitány s az Orion űrhajó se volt sehol.... Csak ugye aki nem ért hozzá nem néz utána csak kötekedéssel és tájékozatlansággal vádaskodni tud miközben maga ép ilyen...

De a fő gond hogy ma már simán utána lehet nézni s így se megy.

Pedig:

"Google a te barátod."

2013. aug. 27. 19:39
 50/164 A kérdező kommentje:

Egyszerű:

Nem ugyanazzal az űrhajóval kell visszamenni amelyikkel jöttünk.

Visszafele azzal az űrhajóval jövünk ami előtte fél éveken át gyorsított. Ép ez a tervezet lényege hogy több évnyi gyorsítás után újra Vénusz közelben van, nagy sebességgel s mindez alig került energiába. Ha meg nem kell akkor mehetsz haza máskor, többszörös áron.

2013. aug. 27. 19:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!