Egy tó jegének feltöréséhez melyik esetben szükséges nagyobb energia? A jég alsó, víz felőli oldalán avagy felülről, a jégpáncélról?
Figyelt kérdés
2013. aug. 8. 20:13
1/6 anonim válasza:
Hát alulról a víz nem zavar be, akkor kb ugyanannyi.
2/6 anonim válasza:
De az is számíthat ha mondjuk vastagabb a jég, hogy felül hidegebb viszont a vízzel érintkező része 0 fok körüli, viszont ha felülről ütöd akkor víznek lehet megtámasztó hatása szerintem. Mondjuk ha úgy szűkítjük a kérdést, hogy pl.: 1 m^2 felületű vékony jeget ami a vízen úszik, hogy könnyebb függőleges erőhatással eltörni, úgy hogy csak az erő számít nem a kivitelezhetőség, akkor szerintem ezt alulról lehet könnyebben.
3/6 A kérdező kommentje:
Úgy is feltehetném a kérdést, a jég alá szorult ember, vagy a vízimentő kell e nagyobbat üssön a jégre a jégpáncél áttöréséhez..
2013. aug. 8. 20:32
4/6 anonim válasza:
Mivel a víz lassítja az ember kezét, ezért valószínű fentről fogják könnyebben feltörni. De ezért írtam, hogy küszöböljük ki az embert mint tényezőt és akkor szerintem lehetséges, hogy alulról.
5/6 anonim válasza:
Ez megint helyzetfüggő, mennyire zavar be a víz, mennyire tudja hatékonyan használni a szerszámot, egyáltalán milyen eszköz áll rendelkezésére.
Ha teljesen víz alatt vagy, akkor mondjuk egy kalapáccsal rengeteg energiát kell abba fektetni, hogy egyáltalán a vizet megmozgasd, plusz még a gravitáció is ellened van, és ha nem tudod magad megtámasztani, akkor az ütés ereje is részben elnyelődik benned.
6/6 Wadmalac válasza:
Az is szempont, hogy ha alulról próbálod törni, valami törőeszközt felfelé kell meglendítened, míg felülről az ütésedbe besegít a gravitáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!