Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hintamanőverekkel újból és...

Hintamanőverekkel újból és újból növelhető az űrhajó sebessége minimális energia felhasználásával?

Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 08:46
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/164 anonim ***** válasza:
93%

A probléma az, hogy Te itt összehoztál egy nagy csomó dolgot (űrkomp, hintamanőver, bolygóegyüttállás, menetrendszerinti űrhajóra fel- és leszállás, stb.), amiket össze lehet ugyan kapcsolni azon a módon, amire Te gondolsz - de ez csak elméletben működik jól, a gyakorlatban nem. Valami mindig kiesik a képletből, amit Te szeretnél beleerőszakolni. Leginkább az, hogy a bolygóegyüttállások nem pontosan ciklikusak, tehát mindenképpen kellene minden alkalommal korrigálni az űrhajó sebességén, olykor nem is keveset.

Nagyon hosszú lenne elmagyarázni írásban, hogy miért nem működik az általad felvázolt űrhajózgatósdi, mert a probléma nagyon sokrétű. Ezt magadban kell letisztáznod, idővel talán menni fog, és rá fogsz Te is majd jönni, hogy miért nem működik az általad vázolt koncepció.

2013. aug. 28. 00:34
 92/164 anonim ***** válasza:
Leírtam az összes érvem, csak te inkompetens vagy a felfogásban. Ez már nem az én hibám.
2013. aug. 28. 00:40
 93/164 A kérdező kommentje:

Igen űrhajó sebességét menet közben korrigálni kell. van hogy nem is keveset. De ebben mi a probléma? Ez eddig is így volt s ezután is így lesz. Másképp ugyan hogy lehetne elmenni A pontból a B pontba?

Amit itt műveltek az már inkább dilettantizmus. Kitaláltok baromságokat majd beleköttök. Még jó hogy menet közben korrigálni kell az űrhajó irányát. Mégis hogyan másképp lehetne vele közlekedni? Elmenni valahova, visszamenni, stb.

Komolyan már nem tudtok mibe belekötni s alapvető dolgokat kell megkérdőjeleznetek majd belekötnötök?

2013. aug. 28. 00:50
 94/164 A kérdező kommentje:

Amúgy meséld már el mégis mi esik ki a képletből? Mert én semmiféle kiesést nem látok. Világosan egyértelműen leírtam a menetet. Elméletben működik de gyakorlatban ugyan miért ne működne? Azért mert te kitalálod hogy nem működik?

Minden eleme működőképes elem a hintamanővertől egészen a dokkolásig. Az űrben még sebesség sincs mert felmerül az örök kérdés mihez képest? A Vénuszhoz? A Földhöz? A Naphoz? A két űrhajó sebessége a dokkoláskor egymáshoz képes nulla, összekapcsolódáskor egymáshoz képest állnak. Semmi jelentősége annak hogy eközben melyik bolygóhoz képest milyen sebességgel mennek. Már nem tudod mibe köss bele ezért belekötsz a nagy semmibe. Elméletileg működhet gyakorlatilag nem. Unatkozol nagyon látom, ha ilyen érveid vannak. Nem vagy álmos? Nem tudsz aludni? Vagy mi bajod van hogy ilyen elméleti vitába bonyolódsz bele amiben itt és most ugyse tudunk dülőre jutni? De az hogy lehetetlen csak elméletben működik, gyakorlatban nem, mert még csak külön külön próbálták, egyszerre nem... Na mindegy, én még fent maradok, mert dolgom van, irkáljatok csak én meg majd válaszolok, ha irtok, én ráérek reggelig. ha meg bealszotok akkor csönd lesz magammal nem fogok diskurálni.

2013. aug. 28. 00:59
 95/164 anonim ***** válasza:
Pedig egy ilyen pulyának aludni kellene.
2013. aug. 28. 06:42
 96/164 A kérdező kommentje:
De korán kelt a vénasszony.
2013. aug. 28. 06:47
 97/164 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__47..

Úgy látom te tényleg egy szánalmas troll vagy.

2013. aug. 28. 06:51
 98/164 anonim ***** válasza:

Én ezt írtam:

"Leginkább az, hogy a bolygóegyüttállások nem pontosan ciklikusak, tehát mindenképpen kellene minden alkalommal korrigálni az űrhajó sebességén, olykor nem is keveset."

Te ezt írtad válaszként:

"Amit itt műveltek az már inkább dilettantizmus. Kitaláltok baromságokat majd beleköttök. Még jó hogy menet közben korrigálni kell az űrhajó irányát."

Ha neked a sebesség meg az irány ugyanazt jelenti, akkor nincs több kérdésem. Szerintem itt nem mi vagyunk azok, akik 'kitalálunk baromságokat majd belekötünk'.

2013. aug. 28. 06:52
 99/164 Wadmalac ***** válasza:
Visszaolvastam az esti-éjszakai termést és inkább már nem is szólok hozzá a témához. Falra a borsó.
2013. aug. 28. 07:21
 100/164 A kérdező kommentje:

Az mivel amit tagadtok az már rég valóság csak nem olvastok utána...

A sebesség és irány ugyanúgy korrigálható de ezt egy óvodás is tudja. Lementetek az általános iskolai szint alá. Gratulálok.

2013. aug. 28. 07:37
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!