Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hintamanőverekkel újból és...

Hintamanőverekkel újból és újból növelhető az űrhajó sebessége minimális energia felhasználásával?

Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 08:46
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/164 A kérdező kommentje:

21:05: Az elméleted több ponton hibás.

Kicsit Gondolkozz ha már utána olvasni lusta vagy mielőtt nyilvánvalónak tartott gondolataidra hivatkozol:

Két egyforma sebességgel közlekedő űrjárműnél az átszállásra bármennyi idő van. Mivel igyis ugyis vissza kell fordulni s nem a visszaúthoz kell energia csak a forduláshoz, nincs különösebb jelentősége mennyi idő alatt szállnak át. Ha egy órával tovább tart akkor max egy órával több lesz a holdkomp hazaútja. Energiában ez nem több.

A gyorsításra akkor is szükség van ha nincs ez az egész hintamanőver. A különbség az, hogy abban az esetben az egész űrállomást kell gyorsítani, jóval nagyobb tömeget jóval több energiával. Nem 2.5 szor annyi energia kell hozzá hanem ennél sokkal több. Ha nem gyorsit ennyire annak meg más hátrányai vannak, ezért lett ez az egész kitalálva. És ezért éget el több energiát de nem annyival többet mint a hagyományos módón.

2013. aug. 27. 21:40
 72/164 A kérdező kommentje:

Oké menj űrkomppal a Marsra ha neked ez a jó. te aztán biztos nem vagy Klausztrofóbiás. Ne az oroszokból indulj ki. ha nemet mondott volna erre, vitték volna Szibériába. 20 évre. Mi ahhoz képest 200 nap egy bezárt tartályban? S utána nemzeti hős volt.

És őrültség sok más eszközt fel le vinni a föld és az űr között méregdrágán rengeteg üzemanyag árán. Ami nem kell lent azt sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb fennhagyni. Erre is gondolj. ezért nem kell az egész űrállomással fel le menni. Ésszel szoktak manapság az űrbe menni, ez már nem a hidegháború.

Mi az hogy linket linket linket?

Csak be tudod írni a googleba hogy „hintamanőver”. S nem mondtam hogy ember is átszállt már közben. Ez a terv. És ez egy folyamat. Egyenlőre szondákkal csinálták meg. A holdra se azonnal élő ember ment s amikor végre ment, eleinte le se szállt. Írtam hogy ez az egész egy több száz éves terv. Vagy azt hiszed hogy 10 év alatt összedobnak menetrendszerinti űrhajó járatokat egy évtized alatt amikor az emberes űrhajózás (részben a ti elképzeléseitekben is megjelenő átgondolatlan anyagi ráfordítások miatt) padlón van?

2013. aug. 27. 21:51
 73/164 anonim ***** válasza:
Az külön király, hogy szövegértésből is olyan mélyponton vagy, hogy már röhögni sincs kedvem rajtad:(
2013. aug. 27. 21:51
 74/164 A kérdező kommentje:

Itt csak te beszélsz össze vissza zavarosan, átgondolatlanul. Ha jobban figyelnél, értenéd s nem írnál hülyeségeket.

De látom már te is csak személyeskedni tudsz érvek helyett. Görcsösen ragaszkodsz a véleményedhez de már más fogást nem találsz. Kíváncsi vagyok mikor jössz majd a mellégépeléseimmel.

De ha csak erre vagy képes minek vagy itt? Miért nem szállsz ki akkor te is? vagy élvezed hogy játszod a hülyét s személyeskedsz ha valamit nem értesz?

2013. aug. 27. 21:55
 75/164 anonim ***** válasza:

Felesleges érvelni, mert ez nem vita. Te túlságosan buta vagy, hogy vitapartner legyél a témában.

Mellesleg ha te annyira okos vagy, akkor miért nem épp a hatodik doktoridat csinálod, ahelyett hogy gyakorikérdéseken értetlenkedsz?

2013. aug. 27. 22:03
 76/164 anonim ***** válasza:
Beírtam a gugliba, hogy hintamanőver. 5190 találatot adott ki. Magának a hintamanővernek a lényegét tudom, tehát kizárhatok kábé 1000 weboldalt, amik ezt írják le. Maradt kb. 4000 weboldal. Melyikre gondolsz ezek közül? (Ezért írtam, hogy Te adj linket, mert így értelmetlen keresgélésbe torkollik a dolog.)
2013. aug. 27. 22:04
 77/164 A kérdező kommentje:
Sajnálom de túlságosan buta vagyok ahhoz hogy linket bemásoljak. Ez már meghaladja a képességeimet. De a fenti professzor talán képes rá.
2013. aug. 27. 22:22
 78/164 anonim ***** válasza:

Sajnos nem, mert ez egy idióta ötlet, nem megvalósítható.

De nyilvánvaló volt, hogy nem tudsz tudományos forrással szolgálni.

Megnéztél a Discovery-n valami leegyszerűsített dokumentumfilmet a Voyager-ekről, azt most vered a melled, mert azt hiszed kitaláltál valami zseniálisat.

2013. aug. 27. 22:40
 79/164 A kérdező kommentje:

Először is nem én találtam ki. De ezt már leírtam: Az 1900-as évek elején találták ki. Tényleg figyelhetnél jobban mielőtt kötekedni kezdesz. De még azelőtt is kitalálták, ezt már az indiánok is csinálták pl. vonattal még az űrhajózás kora előtt.

Kicsit megmagyarázom újra miről van szó.

A munka fogalma. A fizikában.

Egyszerű: erő szorozva elmozdulással.

Az erő fogalma mozgás esetén: tömeg szorozva gyorsulással.

Vagyis a munka fogalma:tömeg szorozva erővel szorozva gyorsulással.

A sebesség mértéke a gyorsulástól és a gyorsulással eltelt időtől függ.

gyorsulás szorozva az idővel.

ebből már láthatjuk, hogy ha egy testel el akarunk éretni valamilyen sebességet akkor erővel kell rá hatni hogy gyorsuljon. s minél nagyobb gyorsulást akarunk vele eléretni annál nagyobb erővel kell rá hatni. minél nagyobb sebességet annál tovább kell rá erővel hatni.És ha nagyobb tömege akkor több munkát kell végezni ahhoz hogy ugyanazt elérjük. Ezért jobb ha egy már más által felgyorsított tömeghez csatlakozunk mintha mi magunk gyorsítjuk fel a tömeget. Ez esetben a tömeg gyorsításához szükséges munkát nem nekünk kell elvégezni. Ilyen egyszerű az egész.

Olyasmi ez amikor robogó vonatra lóról átszálltak. Modernebb időkben motorkerékpárról.

Ott se nyavalyogtak hogy gyorsan megy a vonat hanem – mivel ki akarták rabolni – amíg volt rá mód és út begyorsítottak s átszálltak. Akinek nem sikerült annak meg a cafatjait később lerágták a hiénák a sínekről.

2013. aug. 27. 22:47
 80/164 anonim ***** válasza:

Igen, pont ezért várunk tőled tudományos forrást.

De te csak egy idióta vagy, aki nem volt képes teljesen felfogni azt, amit olvasott.

2013. aug. 27. 23:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!