Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi tévő legyek? Jelöljem be fészen, vagy várjak a legközelebbi alkalomra?
Reggelente mindig ugyanazzal a busszal járok suliba, és van egy lány (egy megállóval utánam), aki néha szintén ugyanazzal megy, és poén a dologban, hogy ráadásul egy gimibe járunk. Párszor már láttuk egymást, de eddig még nem nagyon éreztem azt, hogy az esetem lenne. Ráadásul nem is vártam meg leszállás után se, mert hamarabb elmentem, és így azt hiszi, hogy nem jön be nekem.
Ugye mindig oda ülök, ahol van hely (2 ülés közt variálok, tehát sok lehetőség nincs). És az utóbbi időben feltűnt, hogy (ha egy busszal megyünk), mindig ahol én ülök, a folyosó másik oldalára, a hozzám legközelebbi helyre ül. Gondoltam rá, hogy ez véltetlen lehet, de szerintem nem az. Ez utalhat arra, hogy próbált a közelemben lenni, csak nem jött oda hozzám, mert fülessel zenét hallgattam.
Az elmúlt héten viszont valahogy az az érzés fogott el, hogy mégiscsak adnék neki egy esélyt, ki tudja. Csak ugye Muprhy törvénye, ezen a héten pont nem tudtunk egy busszal menni, bent meg nem találkoztam vele. Elhatároztam tehát hogy ha legözelebb találkozok vele, mindenképp beszélek vele.
Facebookon ismerősöm ismerősei közt már láttam, tehát már a nevét tudom, viszont erről ő nem tud. Érdemes lenne bejelölni, vagy várjak hátha hétfőn megint összefutunk?
Nos, 2 hónap után újra itt. Sikerült magam rávenni, hogy megint írjak egy tartalmas és részletgazdag összefoglalót, bár már közel sem az a téma, mint az elején. Sőt, már nem is lesz szó csajokról, de a visszajelzések alapján úgy láttam bármire vevők vagytok, szóval folytatom.
Először is egy olyan rövidebb témával kezdeném, amit nem is terveztem nagyon kifejteni, de ha már szerelmes kapcsolatok kategória, a semminél talán egy hangyafasszal több. Röviden, anyukámék kaptak most egy új kolléganőt, egy 21 éves csajt, aki most tulajdonképpen hozzánk jár velem angolul tanulni. Mármint övé a tanár szerep, és én vagyok az alany, akivel beszélget. Az idevezető utat nem részletezném, de kicsit vicces helyzet. Mondjuk már megszoktam. Szóval igen, anyámék új munkatársa jár hozzám angolul beszélni. Szép az élet, nem? Ilyen november vége felé kezdtük, azóta heti 2 fix időpont. Ja, és van egy évfolyamtársam (a suliból vele van kb a legközelebbi viszonyom), akinek sikerült előadnom még a legelején ezt a sztorit úgy, hogy 2 percig tényleg ehlitte, hogy prostit viszek haza. Csak valós tényeket mondtam sajátos módon, illetve mutattam a chatben, és úgy kellett magyaráznom, hogy el ne higyje. Na mindegy is, erről kb ennyit.
Ha már időrendben haladunk, akkor jöjjön a karácsony időszaka. Még évekkel ezelőtt volt egy kijelentésem apukám felé (szülők elváltak, apukám egyedül, anyukámnak azóta van új, ő a nevelőapám, vele jól kijövünk), miszerint én szeretek ajándékot kapni ezekre a bizonyos alkalmakra. Itt konkrétan a csomagolt csecsebecsékre gondoltam, és azóta változott a világ, és már én is inkább a "Minek, ha nincs rá szükség?" elvet követem, de benne annyira megmaradt ez a mondat, hogy nehéz leállítani. Hónapokkal ezelőtt küldtem neki egy linket egy okosóráról (Zeblaze GTS 3 Pro) azzal a szöveggel, hogy továbbra sem szeretnék se órát és semmilyen más egyéb karra való dolgot sem, de ha akarnék akkor kb ez lenne az a kategória. Régen volt egy digitáls órám, de valamiért meguntam és azóta nem tudtak rábeszélni másikra. Szóval kihangsúlyoztam, hogy továbbra is tartom magam a nemhez, csak ez az egy már már majdnem meggyőzött. Aztán telt az idő, anyáék kijelentették, hogy akarnak nekem valami olyat venni 18. születésnapra (januárban volt), amit még ha nem is fogok egyből megszeretni, de majd 10 év múlva előveszem és visszagondolok, hogy igen, ezt akkor kaptam. Próbálták is titokban tartani, viszont egy karóra pont olyan dolog, amiről érdemes megkérdezni a másikat, hogy mégis milyet szeretne, mert mindenkinek más az ideál. Én persze azonnal gyökereiben elfolytottam minden ilyen gondolatukat, hogy nekem ne akarjanak ilyet venni, mert ha akarnék is inkább valamilyen okosóra lenne a vágy. Na, ezzel szépen el is vettem a kedvüket az egész projekttől, de azért megbeszéltük egymás álláspontjait és megegyeztünk egy döntetlenben. Azonban láttam rajtuk a csalódottságot, amiért ennyire magasról teszek a helyzetre, és végülis sikerült elhitetnem magammal, hogy igenis jó lesz az nekem. Szóval keresgéltem az általuk megadott típus színei között, és ki is választottam az akkori kedvencet. Jeee, minden happy, minden jó. Anyukám biztosra akart menni, és beszélt apámmal, hogy hajlandó lenne-e beszállni az ekkor már meglepetésnek nem mondható ajándékozásba, de meglepő módon a válasz az volt, hogy neki már megvan a saját ötlete, ami üti ezt az órát. Bár nem lett volna nehéz kitalálni, el se tudtam képzelni miről lehet szó. Aztán jött a családi összejövetel apukám oldaláról, ahol odaadta a csomagot. Természetesen az az okosóra volt, amit küldtem neki. Az alkalom miatt örülnöm kellett volna meg hálásnak lennem, de tulajdonképpen sírhatnékom volt. Nem, nem tudtam még csak színlelni sem egy kevéske örömöt sem, sajnos. Mégis mi értelme volt elküldenem neki, ha nem akartam? Mindegy is, változtatni már nem nagyon tudtam rajta, csak elfogadni így végső soron. Az volt hozzá a szöveg, hogy ettől még nyugodtan lehet másik órám, ez meg csak ilyen játékszer amellett. Viszont pont ez volt az, amit a legjobban el akartam kerülni. Megvenni valamit, aminek rohadtul nem tudok örülni és semmi értelme, csak azért, hogy adhasson valamit ő is.
Itt van a már kinézett hagyományos órából a választék. Illetve a széria, ami nekem tetszik, és amiből színt kéne választani. A teljesen fekete, piros kiemelésekkel egyébként a legszebb, csak sajnos annak szövet szíjja van, ami nagy hátrány. Nálam csak a gumi/műanyag játszik. Szóval itt a lista:
Akkor még zöld párti voltam, viszont időközben sikerült eljutnom egy helyi órás boltba, ahol ezek közül egyedül a fehéret tudtam kézbe venni.
Mivel akkor még szóba se került ez a szín (mindig is fenntartásokkal kezeltem bizonyos nézeteket, így például a férfiasság-nőiesség kérdését, többek között a ruházatot és egyéb öltözékeket), ezért nem arra fókuszáltam, hanem a kényelem, kialakítás és egyéb ilyen jellemzőkre. Őszintén? Nagyon meggyőzött. Rendesen rossz érzés volt levenni. Aztán mikor otthon nézegettem azt a két képet (remélem sikerül megnyitnotok, ha nem, akkor keressetek rá típus alapján, vannak jó YT videók róla), valahogy megtetszett a szín. És igen, a következő néhány hónap (nem tudom mennyi idő, de rohadt soknak tűnt) arról szólt, hogy kb egész Európát körbekérdeztem arról, hogy kinek mi lenne a véleménye erről a színről. Meglepő módon a döntő többség támogató volt, és mindenki próbált rábeszélni. Viszont nagyon kíváncsi voltam még annak a lánynak a véleményére, akivel ezt a szöveget kezdtem. Igen, az angolos csajnak is írtam, és írásban szépen ki is fejtette az álláspontját egy 1 órás chat keretén belül. Megértette velem, hogy igenis jól néz ki, és nincs vele semmi baj, sőt kifejezetten elegáns, és bizonyos nézőpontból jobb is mint a többi. Már persze nem a koszolódás szempontjából. De a lényeg, hogy ő volt a legbiztatóbb mindenki közül, és adtam is a véleményére, hisz mégiscsak egy már érettebb, de azonos korosztályból való személy, úgyhogy elhatároztam magam: a fehér lesz a nyerő. Én már azon voltam, hogy elmegyek és megveszem kp-ra (mivel 18.-ra kaptam többektől pénzt, plusz alapból is volt már egy összeg, úgyhogy megtehetném, de persze inkább még együtt csinálunk ilyeneket), viszont a szűk családi kör mindenképp ragaszkodott hozzá, hogy legalább vegyek a kezembe másik színt is, és utána mondjam ki a végső szót. Úgyhogy holnap ezért is (és két látványos múzuem miatt) elkocsikázunk Pestre. Kíváncsi leszek rá, remélem pozitív tapasztalatokkal térek majd vissza ide.
És ha már szóba került ez a topik, a vezetés. Sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy már rég megszerezhettem volna a jogsit (kb már a tanév eleje felé is), viszont csak most jutottam el a folyamat végére. Egészen konkrétan február elsején vettem át a postán, azonban ideiglenes igazoló papírral már január 29 óta jogilag alkalmas vagyok a vezetésre. Igen, ki is használtuk, és mentem már a szűk családi kör számomra jelentősebb autóival. Apámnak egy velem egyidős VW Touran 1.9 PD TDI-je van, előző tulaj által kicsit megpiszkált, és így összesen kb 135 lóerő, meg olyan 320 Nm, manuál 6-ossal. Anyukám pedig egy VW Vento 1.9 TD második boldog gazdája, ami kb a kategória legegyszerűbb gépe, folyamatosan szervizelt, és a néhány nap alatt rendesen megszerettem. Elég faék, de pont ez adja a dolog zsenialitását. Pedig féltem tőle, hogy milyen lesz az oktató 1 éves Kia XCeed 1.5 turbós 160 lóerőséhez képest, de nagyon nem bánkódok miatta. Ja, és ha valakit érdekel mennyiből lehet kihozni mostanság egy jogsit a beiratkozástól az okmány átvételéig, írok néhány számot a matekosok kedvéért. Az autós suli neve nem tudom okozna-e bárminemű gondot, de inkább hanyagolnám. Csak jót tudnék írni, de mindegy. Szerencsére mindenen elsőre átmentem, egyedül 3 plusz órát kellett vennem, valamint az állam visszatérített 25 ezret. Egyébként 30 óra a minimum, amit kötelező levezetni (29 + vizsga), és 560 km-nek kell meglennie. Tehát az árak:
Beiratkozás a KRESZ-tanulás megkezdésével (elküldik az anyagot) 50.000.-, majd 4600.- a KRESZ-vizsgadíj. Ezután jön 3x 80.000.- a gyakorlati (forgalmi) részért, ami azt jelenti, hogy óránként (50 perc egy óra) 8000 maga a vezetés. A forgalmi vizsgadíj 11000.-, az állam pedig bizonyos esetben (talán az elsőre sikeres kresz esetén) visszautal 25.000.-et, és így ezek tudatában, nekem a 3 plusz órával és az állami kedvezménnyel együtt 304.600 Ft volt szinte ideális esetként. Szóval szerencsém volt vele, viszonylag könnyen meglett. Csak hát időben kicsit hosszúra sikerült, de ennyi baj legyen. Tegnap viszont egy kicsit kísértettük a sorsot, ugyanis egy barátomat (akiről az elején, az angolos csajnál írtam) vittem haza anyukám rábeszélésével. Nem volt egyszerű meggyőzni, és mai fejjel én se biztos, hogy elindulnék, de szerencsére nem volt semmi. Csak hát a tény, hogy szó szerint 1 hetes jogsival, este felé, végig erdős úton totál sötétben, néhol még szinte nyálkás úton. De miről beszélnénk, ha nem az ilyenekről. Holnap pedig menni fogunk ugye Pestre. Nem biztos még, hogy végig én vezetek, de mindenképp lesz olyan szakasz, ahol igen. Nevelőfateromon kívül amúgy mindenki egészen támogató és látja bennem a reményt, ő azonban még fenntartásokkal kezeli a dolgot, de majd megbarátkozik a gondolattal, hisz nem nagyon lesz más választása.
Nos, így hirtelen ennyi jutott eszembe, amiről érdemes lehet szót ejteni. Remélem holnap újabb sikerekkel tudok majd folytatást írni, és nem utolsó sorban a ti visszajelzéseitekre is kíváncsi vagyok. Minden jót addig is!
Igen, minden a tervek szerint zajlott. Felmentünk Pestre kocsival, az előtte lévő utolsó benzinkútig én vezettem úgy, hogy most voltam először élesben pályán. Oktatóval is mentünk egyszer 2 órát, de tudjátok, hogy ez azért így mégiscsak más. Visszafelé a Miskolc előtti utolsó kútnál ültem át bal egybe, onnan hazáig, két tervezett kitérővel. Ilyen kezdetleges „amatőr” bakik persze voltak, de úgy összességében semmi komolyabb nem történt.
Végül sikerült megnézni mindkét múzeumot (Fénymúzeum, majd az Illúziók Múzeuma), utána pedig eljutottunk az Árkádba, azon belül is a Tutu nevű órásboltba, ahol végre kézbe vehettem a már kiválasztott típus összes színét. A fehér, fekete, kék és zöld négyest sikerült leszűkíteni a fehér kék párosra, de onnan még mindig egy elég hosszú és kilátástalan út vezetett a végső döntés meghozataláig, mert a kék élőben sokkal szebb, mint a netes képek bármelyikén. És gyanítom, hogy hozzám jobban is illene, de már annyira beleéltem magam a fehérbe, hogy nem tudnék mást elképzelni. Úgyhogy marad.
És itt vannak a tegnapi képek, mert gyanítom nem sikerült őket megnyitni, de itt már előrelátó voltam és megosztottam Googel Driveon szerkesztői beállítással. Bár már annyira nem aktuálisak, hisz az előző (mai) magába foglalja, de ha valakit mégis érdekel:
Igen, talán elegánsabb a kék, de van egy belső hang, miszerint most a másikat kell választanom. Nem tudom, valamiért így kell(ett) lennie.
Ja, és még mielőtt el nem felejtem, tegnap végül csak sikerült elszámolnom a jogsi megszerzéséig tartó folyamat összköltségét, ugyanis kihagytam az egészségügyi dolgokat, ami még egy jelentős része az egésznek. Magát a vizsgát a Vöröskereszt bonyolítja (legalábbis itt, Miskolcon), viszont esetenként indítanak tanfolyamot is az autós suliban, ami tartalmazza a vizsgadíjat, és azzal összesen 30.000.- a cash. Szóval ezzel együtt 310.600.- a minimum pénz, ami a procedúra összköltsége, és nekem a kevés plusz órával is csak 334.600.- volt. Szóval innen is köszi a Belvárosi Autósiskolának az egész műveletet, mert szerintem nem gond, ha jó véleménnyel adok egy kis ingyen reklámot.
Pénteken lesz egy gimis bál, amin előző osztályom alkotta fiús csapat meghívásából ismét részt veszek, ha valami nagyon unplanned dolog történik, ami gyökeresen megváltoztatja az életem majd írok. Ha nem, vegyétek úgy, hogy semmi érdekes.
Na, hát röviden ennyi a mai napi kiegészítéssel, most valószínűleg egy jódarabig megint nem lesz újabb sztori. Bár én lennék a legboldogabb, ha lenne miről írni...
De addig is kitartás mindenkinek! Ja, és várom a visszajelzéseket!
Óriási felesleges regények, az első tömb után meguntam. Senki sem kíváncsi az életedre. Max örülsz, hogy az itteni rinyálásodon sanyarú sorsodra ír vki vmit, engedd el.
Ha valakinek az élettörténetét akarom olvasni akkor az max vmi értelmes emberé lesz nem pedig a tied.
Szánalmas tini rinyálás a gyakorin… egy tőled idősebb fotykos csajt se tudtál összeszedni/megtartani annó… akkor miről is beszélünk?…
Értelmetlennek tartanám, hogy most veled vitába szálljak, úgyhogy csak egy kérdésem van hozzád: Ha nem érdekel, minek olvasod el és minek szánsz időt a válaszra? Ja, és hogy érted azt, hogy egy fotykos csajt se tudtam összeszedni/megtartani? Nem tudom meddig olvastad el és mennyire próbáltad értelmezni amit olvasol, de ha neked ez jött le, akkor nagyon erősen kétlem, hogy veled megéri szóbaállni. Bár nem ismerlek téged, de ez alapján szerintem nagyságrendekkel értelmesebb és érzelemgazdagabb volt az a tőlem idősebb fotykos lány, mint te. És igen, valakinek imponál az, hogy van a mai világban olyan 16-20 közötti, aki más szavakat is ismer a trendi szlengeken kívül, ki tudja fejezni magát értelmes mondatokban és képes érdekes/részletgazdag leírást adni bármilyen helyzetről. Szóval igen, kaptam én már pozitív és reményteljes visszajelzést is másoktól, nem is 1 embertől. De hát miért is foglalkozok én annyit olyasvalakivel, akinek az elmúlt 1 év történéséből annyi maradt meg, hogy egy fotykos csajt se tudtam összeszedni vagy akár megtartani? Ja, hogy csak az első tömbig jutottál? Akkor tulajdonképpen mit is keresel te itt? Sokból tartana továbbgörgetni azon az oldalon... Nem akartam több időt szánni a válaszra, mint amit te szánhattál a kommentre, de már mindegy. Szóval, megérte?
UI.: Még csak véletlenül sem veszem magamra ezt a valószínűleg sértésnek szánt izét, amit ideböfögtél válasz gyanánt, mert kettőnk közül gynítom, hogy nem engem minősít.
Az utóbbi időkben kapott válaszok és visszajelzések alapján (tisztelet a kivételnek) teljesen feleslgesnek és időpazarlásnak érzek bármi újat írni, de még teszek egy utolsó próbát. Ha ti is végképp fölöslegesnek látjátok erőltetni mindezt, akkor szóljatok és végleg befejezem. Szóval rajtatok áll, hogy meddig csináljuk ezt az egészet.
Arra jutottam, hogy ideje témát váltani. Romantikus történetekből végleg kifogytam, bár eddig se voltak olyan letaglózó eredmények. Most viszont inkább titeket kérdeznélek egy jelenségről, ne csak mindig én írjak. Tehát az új topic:
Mi a véleményetek Azahriah (Azi) munkásságáról? Direkt nem fejtem ki a saját álláspontom, mert nem szeretnék senkit befolyásolni, de akinek van kedve írjon már róla néhány gondolatot.
Szoktátok-e hallgatni a zenéit?
Mit gondoltok a dalszövegekről, illetve a zenék hangulatáról?
Deshsel való együttműködése? Esetleg az ő munkássága?
Voltatok-e már valamelyikőjük koncertjén, vagy hallottátok-e már élőben őket?
Ha még nem voltatok, terveztek-e menni?
Vélemények a Puskás Aréna körüli történésekről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!