Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az hogy a "Tini párkapcsolatok" egy külön kategória az azt jelenti hogy minden átlagos tininek van már párkapcsolata? 17/l
A többség tőkés? Csak a merciben több ezer rabszolgamunkás van köztük apám is...
A tőkés pedig abbolblesz aki alig tanult tételeket de pont azt húzta amit megtanult...
Aki meg tanult tisztessegel pont azt fogja huzni amit legkecesbe tanult meg...
#861 "Nekem azt is bemutatta kérésem ellenére hogy [...]"
És még azt hittem, hogy nincs annál rosszabb, amikor igénytelen kanos hülyék kéretlenül (a nememet sem tudván) a koszos, túrós farkukról, meg a betyárkörtés, szőrös sheggükről küldenek képet...
Mondjuk tényleg nem fogom megérteni, hogy őt mi hajtja, amikor ilyeneket oszt meg? Értem én, hogy kicsit butuska, de azért valami alapvető igényesség szorulhatna belé, meg talán felfoghatná, hogy nem biztos, hogy másoknak hányást, fekáliát, meg használt betéteket kellene mutogatni...
#871 Az érettségi eredményeden totál nem múlik hogy tőkés lesz e belőled.
Ahhoz valamit le kell tenned az asztalra, valamit el kell érned . Csak kevés emberből lesz tőkés és ez nem véletlen, de megnyugtatlak az érettségi eredményeden nem múlik.
De még mindig azt mondom ha tanulsz akkor nem a szerencsén múlik az eredmény.
"Te nem erted"
Nem. Te nem érted. Sem ezt, és sok minden mást sem.
"Ha valaki rossz tanulo es mondjuk 20 tetelből csak 7ettanult meg rs pont azt huzza ki amit tanult akkor egyenes az utja az egyetemre"
Látszik, hogy megint olyasmiről akarsz nagyon nagy meggyőződéssel véleményt alkotni, amiről szinte semmit nem tudsz. Az egyik legnagyobb probléma, amikor valaki arról is eszeveszettül nagy meggyőződéssel, és nagyon nagyképűen tud beszélni, amit nem is tud.
Tudod, ha valaki rossz tanuló, akkor hiába tanul meg pár tételt, az nem lesz elég az egyetemhez. Oda ugyanis van egy úgynevezett felvételi nevű folyamat. Ez nem csak abból áll, hogy egy mások által kidolgozott tétet szövegét betanulod, és felmondod, mint valami mondókát. Ez egy kegyelemketteshez szóbelin elég lehet. Sőt... adott esetben még akár többre is, ha a tanár kellőképpen engedékeny. De mondjuk egy emelt szintű érettségin kitörölheted a fenekedet azzal, ha te szóról szóra betanulsz valamit. Ott gondolkodni is kell. Nem csak annyiból áll ám, hogy majd a tanci a kezedbe nyomja, hogy "ezt a szöveget tanuld meg". Eleve a pontos tételt sem tudod, csak a témaköröket. Emelt szinten ám nincs olyan, hogy "véletlenül" megkapod a komplett tételeket, amit ha benyalsz, akkor a tanár nem fog kötekedni. Ott van, hogy belekérdeznek a feleletedbe, hogy leteszteljék, tényleg érted-e, amit mondasz.
Ráadásul írásbelire nem tételeket kell megtanulni, hanem feladatokat kell megoldani. Az érettségik legtöbbjének pedig van írásbeli része. (Amelyiknek nincs, ott meg gyakorlati van, esetleg egy-két ritkább tárgyból lehet projektfeladat is.)
Szóval: neeem, nem fog egy "rossz tanuló" attól, hogy szerencséje van, bekerülni egyetemre. Ugyanis az írásbelin nagyon kicsi a szerencse szerepe, továbbá emelt szintű érettségi nélkül egyébként is nehéz lenne egyetemre bekerülni, főleg, ha valami népszerűbb szakra akarnál menni.
Ráadásul pedig nem csak bekerülni kell oda, hanem ott bizony a követelményeket teljesíteni is kell. Mi 135-en kezdtük, és 33-an fejeztük be a szakon. Első évben több, mint a szak fele kihullott.
Egyébként meg nem kötelező kockáztatni. Ha félsz, hogy nem lesz szerencséd, akkor tanuld meg minden tételt egyformán. Én volt, hogy kockáztattam. És tudod, ki is húztam a 20 tételből azt az egyet, amit gyengécskén tudtam. Igaz, a kettesem így is meglett, de egy számomra preszízs értékű tárgyból volt, így érvényteleníttettem, és mentem pótvizsgára. Ott már jelesre végeztem. De tudatában voltam, hogy kockáztatok, és volt rá "B"-tervem. Ha valamin sok múlik, akkor nem szabad kockáztatni. Vagy ha mégis azt teszed, akkor legyél tisztában azzal, hogy lehet, hogy elbukod. Ez a te felelősséged.
"Csak a merciben több ezer rabszolgamunkás van köztük apám is..."
Pedig ott volt előtte is a lehetőség, hogy tanuljon, mint a testvére. Csak ő is lusta volt, mint te. Ráadásul a kedves anyukája is lusta és tanulatlan volt, ezért is volt mindig apád a kiskedvenc, mert a testvérével ellentétben ő nem tanult tovább, és tudtak együtt gyűlölködni azokon, akik okosabbak náluk. Tipikus buta és irigy reakció. Aztán látod, hogy hová jutott apád. Betanított munkás éhbérért, aki a fizetése 80%-át cigire meg piára költi. Tudod, az ilyen ember a kommunizmus alatt sem tudna érvényesülni. Nem éreznéd egyébként igazságtalannak, hogy egy olyannak, akinek a szorgalma, tudása, és teljesítménye a minimumot is alig éri el, ugyanannyi juttatás járjon, mint annak, akinek a teljesítménye és tudása mondjuk az övének a tízszerese? Látod, ez az egyik baj a kommunizmus gyakorlati megvalósíthatóságával. Legalábbis a jelenlegi civilizációs szinten.
"A tőkés pedig abbolblesz aki alig tanult tételeket de pont azt húzta amit megtanult..."
Nem.
A tőkés abból lesz, aki képes tőkét előteremteni.
"Aki meg tanult tisztessegel pont azt fogja huzni amit legkecesbe tanult meg..."
Aki tanult tisztességesen, annak van annyi tudása, hogy akkor is átmenjen, ha nem a kedvenc tételét húzza. Mert aki tisztességesen tanult, az nem csak a leckék negyedét tanulta meg.
872es aki meg csak keveset tanult meg es azt huzza amit megtanult az szerinted tisztessegel tanult? Maga a cinizmus definicioja vagy
Az tisztessegel tanult szerinted aki pont azt huzza?! Es akkor az a rossz tanulo öntelt lesz az igy is szorongo jo tanulo meg erezze magat egy rossz tanulonak mert rosszat huzott
De aki nem tanul annak is lehet szerencseje na ez az igazsagtalansag hogy pont azt huzza amit megtanult
Miert kene a szerencsere hagyatkoznom? A tanaraim. Is ilyeneket mondanak peldanak hogy egyet tudtak es pont azt huztak
Igy meseltek
Ha meg a tanarok is bevalljak hogy a szerencsen mulik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!