Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A Bon Jovi rock? És most mért...

A Bon Jovi rock? És most mért jobb mint a 1D meg JB?

Figyelt kérdés

Jó azt tom, hogy JB tényleg botrányosan tud viselkedni, nem vagyok nagy rajongója, de most a zenéről beszéljünk. Mindegy most, szóba került, nem írom le az egész előzményt de rákerestem, hogy tudjam miről beszélek. Az Its my life-ot azt ismertem, de direkt elkezdtem keresgélni a YT-on hogy ne a legelsőre kattintsak rá és tehetségesek meg minden, de most ez mért jobb mint a 1D? Meg tudja valaki indokolni, vagy csak divatból mondják? És ez rock, ugye? Csak ezért jobb, mint a One Direction?

Itt egy 1D dal, ha valaki össze akarja hasonlítani:

https://www.youtube.com/watch?v=W-TE_Ys4iwM

(És légyszi csak akkor írj, ha ezt meghallgattad, vagy ismersz mást Tőlük.)

És én most ezt hallgattam végig:

https://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho&index=11&list=PL..

2014. dec. 15. 14:56
 81/96 anonim ***** válasza:

49 51 60 62 65 66 69 71 74 meg nem tudom még melyik vagyok.

A kirakatzenekarokat én a pózerekhez tudnám leginkább hasonlítani. Átvesznek egy éppen "menő" stílusirányzatot, hogy hírnévhez vagy pénzhez jussanak, ha pedig kimegy a divatból, azonnal váltanak az éppen új stílusra. Saját egyéniségük nincs. Rengeteget költenek reklámokra, nyomják őket a zenecsatornák. A rajongóik átlagéletkora 12-16 év között van. (Külön ellenszenvet kelt bennem egyébként, hogy a legmanipulatívabb korosztályt támadják meg.)

Az előbb felsorolt 3 zenekart nem merném kirakatzenekarnak nevezni, de megértem, ha valakinek ez jön le róluk. Én speciel az összes Disney énekest, annak tartom. A 1D és sok más pop együttest/énekest is. Ezenkívül a rengeteg tehetségkutatóból kijövő sztárocskákat.

Csak hogy 1 példát említsek itt van Avril Lavigne. Kezdetben punk volt (az még kicsit tetszett is), majd goth (itt csak öltözködését tekintve), aztán emós is lett (a csöpögős fajtából), utána nekem képszakadás és most nem tudom eldönteni, ki is ő. A régi rajongói már rég otthagyták, most a fiatalokból él meg. A vicc az, hogy még mindig "punk princess"-nek nevezik.

Hogy bandát is említsek, ott a Paramore. Régen nagyon szimpatikusak voltak nekem, pedig 15-18 évesen érték el az első sikereiket, de őket talán már akkor is lehetett punk-rock bandának mondani, és emellett saját stílusuk is volt.

A mostani számaikat jóindulattal is csak pop-rock-nak lehet nevezni, bár a stílusváltáshoz lehet az is hozzájárult, hogy 2 tag kilépett a bandából.

2015. jan. 15. 16:36
 82/96 anonim ***** válasza:

"Átvesznek egy éppen "menő" stílusirányzatot, hogy hírnévhez vagy pénzhez jussanak, ha pedig kimegy a divatból, azonnal váltanak az éppen új stílusra."

Mert pl a hat éve még vasalt hajú, terpeszben brékdownozó Asking Alexandria vagy a myspace időszak óta mutálódó, mindig a legdivatosabb core elemeket lemezbe sűrítő (bár lehet, hogy a következő albumra elhagyják a core-t és sima rádiórockot fognak játszani) BMTH mivel különbek, mint Avril? Gyakorlatilag ugyanazt csinálják, csak nem 15 millió 12-16 évest hülyítenek, hanem kb harmad ennyi 20 év körülit, de az eredmény ugyanaz.

Egyébként a pop-punk is baromi népszerű volt (a Green Daynek, az Offspringnek és a Blink 182nek köszönhetően) mikor a Sum 41 befutott, így őket is simán meg lehet vádolni a logikád mentén, hogy "na csak azért kezdtek ilyen zenét csinálni mert látták mennyien rajonganak a Blinkért, biztos azért nem pop-punk az utolsó daluk, a Blood In My Eyes, mert észrevették, hogy mennyire kiment a divatból"

2015. jan. 15. 18:11
 83/96 A kérdező kommentje:
Oké, értem a magyarázatot, köszönöm a válaszokat. Én akkor lezárnám a témát, de aki akar persze írhat még.
2015. jan. 15. 18:38
 84/96 anonim ***** válasza:

20-as, 68-as, és 72-es vagyok.

Tudjátok mi a közös a Sum 41-ben, a Nickelblack-ben, és a Skilletben?

Mind a 3 együttes volt valamelyik "nagy sikerű" filmben.

Sum 41: Pókember, Fantastic Four

Nickelblack: Pókember

Skillet: Transformers 3

Ez csak azért érdekes információ, mert ezeket a filmeket is nagyközönségnek készítik. A 11 évestől a 40 évesig megnézi.

Ugyan ezt gondolom az ilyen előadókról.

Olyan zenét készítenek, amit mindenki meghallgat.

Ez azt jelenti, hogy semmi egyénisége nincs a zenekarnak. Aki nem "tucatzenét" készít, azt nem is fogja mindenki meghallgatni. Nem olyan dalszöveget fog írni, amit minden korosztály megért. Nem is a témáról van szó. Lehet énekelni a szerelemről pl.: de a legtöbb ilyen előadó jön a felületes szerelmes számaival, amit egy 11 éves is megért. Nincs mélysége a tartalomnak.

Linkelek ide néhány dalszöveget. Aki ért angolul, az eldöntheti, melyikben van a legnagyobb mélység.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

És még mindig nem azt mondom, hogy innen bármelyik is rossz együttes, csak éppen az egyiket értékelem is, a másikat csak hallgatom.

2015. jan. 15. 19:18
 85/96 anonim ***** válasza:
A linkeltek egy részét ismerem, de azt nem tudom megmondani, melyikben van a legnagyobb mélység, ez mindenkinek más. Nekem például a kedvenc szerelmes számom ez: https://www.youtube.com/watch?v=Ss0kFNUP4P4
2015. jan. 15. 20:30
 86/96 anonim ***** válasza:

Hát ha már itt tartunk nekem ez a kedvenc szerelmes számom.

https://www.youtube.com/watch?v=DUjIyLeTDeU

Bár nagyon nem is hallgatok másikat.

Egyébként az Aerosmith-en is érezni hogy mélyebb tartalommal bír.

2015. jan. 15. 21:12
 87/96 anonim ***** válasza:

Javaslok egy Irigy Hónaljmirigyes Illés paródiát meghallgatni:

"Lesznek majd ugribugri zenészek, néha fiúk és néha lányok

Hová lesz majd ez a világ?

Jajj, it már mindenki zenélhet!

Én már lassan semmit semmit nem értek"

2015. jan. 28. 09:31
 88/96 Vad-Ász ***** válasza:

JB-alatt 2 dolgot érthetsz azt a buzzancs popsztárt és

JACK BLACK (JB)-et

2015. febr. 3. 15:29
 89/96 A kérdező kommentje:
Ez most hogy jött ide, biztos nem a színészről beszélt itt senki.
2015. febr. 3. 22:07
 90/96 A kérdező kommentje:
Mármint értem, mit mondasz, de ez nagyon erőltetett kötekedés volt, mert ez egy zenei kérdés egy zenei topikban és hogy jönne a Bon jovi egy színészhez, és miért hasonlítanám össze?
2015. febr. 3. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!