A Bon Jovi rock? És most mért jobb mint a 1D meg JB?
Jó azt tom, hogy JB tényleg botrányosan tud viselkedni, nem vagyok nagy rajongója, de most a zenéről beszéljünk. Mindegy most, szóba került, nem írom le az egész előzményt de rákerestem, hogy tudjam miről beszélek. Az Its my life-ot azt ismertem, de direkt elkezdtem keresgélni a YT-on hogy ne a legelsőre kattintsak rá és tehetségesek meg minden, de most ez mért jobb mint a 1D? Meg tudja valaki indokolni, vagy csak divatból mondják? És ez rock, ugye? Csak ezért jobb, mint a One Direction?
Itt egy 1D dal, ha valaki össze akarja hasonlítani:
https://www.youtube.com/watch?v=W-TE_Ys4iwM
(És légyszi csak akkor írj, ha ezt meghallgattad, vagy ismersz mást Tőlük.)
És én most ezt hallgattam végig:
https://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho&index=11&list=PL..
Bon Jovi első lemez 30 évvel ezelőtt jelent meg(!), azért valamit már letettek az asztalra. Össze sem lehet hasonlítani tinizenekarokkal, meg jöttment mitugrászokkal.
Persze értelme sincs a hasonlítgatásoknak, mert más a stílus is.
@Első Ez elég buta érv, mivel Justint és a 1Dt is egy világ ismeri. :D
Egyébként sincs a hírnévnek sok köze a zene minőségéhez.
Hogy az eredeti kérdésre választ adjak: igen, a Bon Jovi rock.
Hogy az 1D miért jobb, mint JB? Fogalmam nincs. Szerintem egyáltalán nem jobb. A három előadó zenéje kb egyformán érdektelen számomra. Persze kinek a pap, kinek a papné.
Hogy Bon Jovi miért jobb?
(igen, rock és nem az it's my life-al kezdődik)
nos:
zenélnek, hangszeren (ők) játszanak
JBJ és Sambora (a gitáros) ékülön-külön is olyan kvajó énekesek, hogy ezek a kis senkik a nyomukba se érhetnek...plána ha ketten énekelnek több szólamban
30 év alatt letettek annyit, hogy a világ ismerje őket, míg ezekre pár év múlva a kutya se fog emlékezni. Röviden ennyi.
De a legfontosabb, nem attól lesz jó valami, hogy x millióan ismerik, hanem a zene minőségétől...
a bon jovi az igen, rock, esetleg hard rock vagy glam metal, de azt csak néhány számukban lehet felfedezni, ők inkább a korabeli rock 'n' rollt játszották
alapvetően én utálom az 1D-t és a JB-t, mert az összes rajongója kiállhatatlan idegesitő tinilány, akik nem ismerik el, hogy semmi jó nincsen bennük
az 1D tagjaira mondhatják h tudnak gitározni, zongorázni vagy mittomén, de attól még ugyanolyan zenei analfabéták, mint egy 2 hete gitározó gyerek. igaz hogy le tudják fogni az akkordokat, és el tudják játszani amit kitalálnak a feletteseik, de attól ők még nem tudnák megmondani hogy mi a pentaton skála, vagy a moll hármashangzat, amik szinte alap kifejezések a gitárosoknak
addig a bon jovi zenéjében fel lehet fedezni a tudást, ami nem az akkordok lefogásából áll
alapvetően is jóval több dolog van a rockban mint az ilyen nyálas tinibandákban, mivel nagy összahngoltság szükséges a rendes rockhoz, és minden tagnak pontosan kell tartania magát a többi taghoz képest, mig a popzenében adott egy sampler és egy szinti, és ezekkel megcsinálják a dobot, a dallamot és a ritmust is, felveszik szoftverekkel a zenei alapot (persze ezt sem a tagok csinálják), és arra énekelnek
amúgy akiket felsoroltál még énekelni sem tudnak, nem hinném hogy 1 oktávnál többet tudnának produkálni énekhangon, bár ezzel a dologgal a rockzenészek sem mindig fényezhetik magukat, mert szinte egy hangon énekelnek mindent
az 1D-nek mellesleg a stilusuk, és hogy lefikázzák a rockzenét, és utána azt mondják hogy ők rocksztárok, az egyszerűen felháboritó :D
Hát azért a rockénekesek nem egy hangon énekelnek..nem lukács laci a rokk meg a depreszijó..
G'NR, Steelheart megvan esetleg?
najó Stealheart tuti nem -.-
https://www.youtube.com/watch?v=u2PjOgv7B68
És kb ezt a hangterjedelmet tolta minden rockénekes a 80as években.
A Bon Jovi pedig nem korabeli rockN'roll, glam/hair metal; a korabeli rock n' rollal köszönőviszonyban sincs (egykét elemet eltekintve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!