Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek a Rock vagy a Rap...

Szerintetek a Rock vagy a Rap a jobb? 15/F

Figyelt kérdés

A személyes véleményetekre vagyok kíváncsi.

Én rocker vagyok de a régebbi rappeket is szeretem. Néhány "haverommal" összevesztem régebben, ugyanis ők fújjogtak a rockra, meg hogy én egy "b*zi rocker"-vagyok. Már majdnem össze is verekedtünk ugyanis mindig provokáltak. Engem nagyon idegesített, ugyanis én nem fújjogtam azelőtt sose a rapre, csap mióta elkezdtek bu*erálni. Én mindig azt mondtam, hogy a rap a rocknak a nyomába se érhet, mert egy rapper sem írt még sose olyan számot, ami 1-2 hónapnál tovább tartott volna (pl. Fluor Tomi, mr. Busta, Fankadeli, Siska, és még sorolni lehetne. Ezzel ellentétben a rockot még 20-30 év múltán is hallgatják, és a körükben ugyanolyan népszerű marad a szám.

Bocs, h egy egész regényt írtam , de úgy érzem, hogy ezt muszály leírnom.

Nektek mi a véleményetek?

2014. jún. 16. 20:41
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
72%
Rock.
2014. jún. 16. 20:43
 2/25 A kérdező kommentje:
Tömör igazság :D
2014. jún. 16. 20:45
 3/25 anonim ***** válasza:
74%
hallgassatok közösen limp bizkitet , deftones-t , hacktivist-et , rage against the machine-t , régebbi linkin park-ot , Clawfinger-t aztán mindenki boldog :D
2014. jún. 16. 20:50
 4/25 A kérdező kommentje:
hogyne :p
2014. jún. 16. 21:09
 5/25 Warren Scott ***** válasza:
63%

@ kérdező - Igazad van abban, hogy a Rock műfaj lényegesen több klasszikussal büszkélkedhet, de azért hozzá kell tenni, hogy a gyökerei a Rock'n'roll-ig vissza nyúlnak, így lényegesen több ideje volt éretté válnia, míg a Rap igazából a '80-'90-es évek körül élte gyerekkorát.

Meg azért az ego rap műfajt nem feltétlenül hoznám fel példaként a műfaj bemutatására.

A korodból ítélve te még nem élhetted át azt a nosztalgia érzést, mikor játékosként a GTA San Andreas első pár percében az embernek fülig ért a szája a '90-es évekből felcsendülő rap, rnb, és hiphop hallatán. De ha már itt tartunk, akkor ott is bőven voltak rock klasszikusok.

És tudod mit? Jól megfértek egymás mellett. Mindkettő stílus kellett hozzá, hogy visszahozzák azoknak az éveknek a hangulatát. :)

Alapból nem fair a kettőt összehasonlítani, #3 jól mondta. Keressetek közös nevezőt, mint anno RunDMC és Aerosmith a walk this way-ben :P

https://www.youtube.com/watch?v=4B_UYYPb-Gk

Jobb a békesség és mindegyiknek megvan a létjogosultsága.

2014. jún. 16. 21:18
 6/25 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a rap. Látom neked meg a rock. És ezt kb. ennyivel le is lehet zárni mert ez csak szimpátia szavazás, meg amúgy sem lehet két különböző műfaj közt különbséget tenni. Én tiszteletben tartom, hogy neked a rock a "jobb" de ha láthatóan közöd nincs a raphez akkor légyszíves ne írkálj ilyen baromságokat, hogy:"a rap a rocknak a nyomába se érhet, mert egy rapper sem írt még sose olyan számot, ami 1-2 hónapnál tovább tartott volna". Ó dehogynem, külföldön pl:Tupac, Nas, Rakim, Eminem, LL Cool J, Nate Dogg, Wu Tang Clan, Biggie, NWA, Eazy-E, Coolio, Big L stb. Itthon pl: Tkyd, Sub Bass Monster, Deego, Siska, Testament Rec, AKPH, Hősök, DSP stb. De még rengeteg példát lehetne mondani akik évekre-évtizedekre szóló zenéket írtak csak épp a rockerek világában nem ismerik őket, ennyi. Az meg, hogy több klasszikus van a rockban mint a rapben az nyilvánvaló hiszen régebb óta van rock mint rap.
2014. jún. 16. 21:25
 7/25 anonim ***** válasza:
96%
Én a rockot szeretem jobban, de objektíven nem lehet két műfaj között különbséget tenni, kár is ezen vitatkozni, nem érdemes emiatt összeveszni a haverjaiddal. Én a rapért nem vagyok oda, viszont a korábban is említett, a két műfaj összemosásával keletkezett zenék nagyon is tetszenek, a RATM az egyik kedvencem, de a Linkin Park régebbi dalai is od.b.szn.k :) 17/f
2014. jún. 16. 21:28
 8/25 anonim ***** válasza:
52%

Még szép hogy a rock jobb! :D Pacsi rocker tesó.:)

A rapp zenék közül max. COD-ot(kockák, nem a játékról van szó xD) vagy Angelt hallgatok :) 14/L

2014. jún. 16. 21:49
 9/25 anonim ***** válasza:
78%
Ha neked ott kezdődik a rap hogy Fluor Tomi, Mr Busta, meg Fankadeli, akkor hatványozottan nincs miről veled beszélgetni...
2014. jún. 16. 22:39
 10/25 anonim ***** válasza:
70%
rockk
2014. jún. 17. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!