Szerintetek a Rock vagy a Rap a jobb? 15/F
A személyes véleményetekre vagyok kíváncsi.
Én rocker vagyok de a régebbi rappeket is szeretem. Néhány "haverommal" összevesztem régebben, ugyanis ők fújjogtak a rockra, meg hogy én egy "b*zi rocker"-vagyok. Már majdnem össze is verekedtünk ugyanis mindig provokáltak. Engem nagyon idegesített, ugyanis én nem fújjogtam azelőtt sose a rapre, csap mióta elkezdtek bu*erálni. Én mindig azt mondtam, hogy a rap a rocknak a nyomába se érhet, mert egy rapper sem írt még sose olyan számot, ami 1-2 hónapnál tovább tartott volna (pl. Fluor Tomi, mr. Busta, Fankadeli, Siska, és még sorolni lehetne. Ezzel ellentétben a rockot még 20-30 év múltán is hallgatják, és a körükben ugyanolyan népszerű marad a szám.
Bocs, h egy egész regényt írtam , de úgy érzem, hogy ezt muszály leírnom.
Nektek mi a véleményetek?
Szerintem is a Rock és Metál a legjobb!:) Bár az se mindegy, hogy kinek hol kezdődik ez a két műfaj. Hisz', ha valakinek Busta a nagy rapper, a szememben elásta magát. Illetve az az ember se mondja magát rockernek, aki Black Veil Brides-ot és Asking Alexandriát hallgat csak.:)
14/L
Köszönöm a válaszokat.
Jó látni hogy ilyen sok rocker írt. :)
6-os: szerintem nem írtam baromságokat, és azért nekem is van közöm a raphez...
Amúgy úgy nekem nem a Bustánál kezdődik a rap, csak amcsi rappet szoktam hallgatni, de azt is ritkán. Nálam a rapnél Biggie, 2pac és Eminem viszi a pálmát. Ők tényleg jó számokat írtak. :P
Most így belegondolva tényleg nem nagyon lehet összehasonlítani a kettőt és most h írta valamelyikőtök jobban körülnéztem máshol is, tényleg tökre összefér a kettő. Mégegyszer köszönöm a válaszokat. :)
Számomra evidens hogy rock.
Nem vagyok oda rappért, de ha ütős rock refrén társul hozzá, akkor szívesen hallgatom azt is :D
14/L
Ha neked a rap Fluor-t, meg Mr. (el)Baszta-t jelent, akkor ott gondok vannak.
Igazából most egy szóval, pontosabban névvel be tudlak oltani ("egy rapper sem írt még sose olyan számot, ami 1-2 hónapnál tovább tartott volna" ;D heh funny)
Annyit mondok: Tupac Shakur
(Nem várom el, hogy egyből tudd ki ő, de ha ismernéd nem mondanád, hogy a rap nem maradandó. A "srác" 18 éve halott, és még mindig több millióan hallgatják/veszik a számait.)
Én rocker vagyok, és a rap nagyon nem az én világom. De nem szólok le senkit, aki hallgatja, mert nem hallgathatja mindenki ugyanazt. az sem igaz, hogy rapperek nem alkottak nagyot. Én ugyan nem ismerek nagy rap számokat, de gondolom, vannak nagy himnuszok abban a körben is, mint nekünk a nagy rock himnuszok.
Én amúgy a dalszöveget a zene fontos részének tartom. Ezért annyit becsülök a rapperekben, hogy ott ugye a szöveg nagyon fontos, tehát nem lehet ilyen akármilyen ki "örökké szeretni foglak subidubi" megoldásokkal slágert írni. Ott is vannak, akik gagyik, mert azt hiszik, hogy attól menők, hogy káromkodnak 2-t, na meg például a Mizu sem egy mélyenszántó dolog, de biztos vagyok benne, hogy egyetlen rapper sem nevezné ezeket a rap műfaj nagy alkotásinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!