Melyikkel könnyebb akkordozni?
Klasszikus vagy western?
Van egy klasszikusom de el szeretném adni pedig csak 1 hónapja vettem
először jó volt de egyre kényelmetlenebbé vált
mikor elkezdtem akkordokat tanulni nem ment mert túl vastag a nyak
nekem pedig ahhoz vetve rövidek az ujjaim
nehezen tudok egyszerre több húrt lefogni főleg mikor egyiket az 5. nél másikat a 8. nàl kell lefogni
meg még az a probléma merült fel hogy a legvékonyabb bundokhoz nagyon nehéz hozzáférni normálisan (a gitárnak 8 as alakja van)
Westernnel jobban járnék?
nem tudom, hogy mennyit gyakorolsz, de én még a helyedben adnék neki még egy kis időt.. most váltottam fémhúros akusztikusra klasszikusról, van összehasonlítási alapom. klasszikuson nekem személy szerint könnyebb volt. puhábbak a húrok-mivel nylonból vannak- könnyebb lefogni. igaz, a fémhúrosoknak keskenyebb egy picivel a nyakuk, de a húr eléggé vágja kezdetben az ujjat- mondom úgy, hogy 9 éve csellózok, aminek szintén gyilkos tud lenni a húrja.
másfelől, fémhúrosnak szebben csengő hangja van, de ha nem csak akkordozni akarsz, 3-4 ujjas pengetés a klasszikuson-tudtommal- könnyebb.
(bocsi, ha valamit rosszul írtam, csak hobbiból játszom 4 éve, sosem jártam tanárhoz, amit tudok az net meg tapasztalat :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!