Szilágyi Liliana ügyben kinek van igaza?
126!
Azt írta, már 2 évesen is zavarta, hogy az apja megutotte az anyját és aztán megverte őt.
81
"nem hiszem hogy jokedvebol állít ilyet, nem sok haszna lenne belole."
Mármint azt leszámítva, hogy hamarosan megjelenik egy könyve a lánynak?
#131 és szerinted az hogy zavarta egyet jelent azzal hogy tudta hogy ez nincs rendben?
Engem is zavart hogy az exem folyamatosan szapult és építette le az önbizalmam, mégis időbe telt sajnos mire rajottem hogy egy normális egészséges kapcsolat nem így működik és hogy ha tényleg szeret valaki az nem teszi ezt veled.
Ma már nem turnem el mert bölcsebb vagyok, de akkor amikor még nem sok fogalmam volt egy párkapcsolatrol....
134!
De az anyja felnőtt nő volt, ő tudta. Hogy engedhette? Hogy szülhetett még egy gyereket ha őt és a már meglevőt bántotta az apa? Nekem itt van a hiba a tortenetben
Engem "csak" lelkileg bántalmazott apám, és bár zavart, de nem értem fel ésszel gyerekként hogy egy apának nem ezt kellene tennie.
Azt hittem én nem vagyok elég jó és mindig mikor szapult erősítette bennem a megfelelési kényszert.
Jobb akartam lenni. Olyan lánya akivel elégedett, akire büszke lehet.
És zavart, fájt minden szava, de nem láttam hogy a hiba nem bennem van, hanem benne, mert nem kellene nekem tökéletesnek lennem ahhoz hogy szeressen.
És bár már felnőtt vagyok és eljutottam odáig agyilag hogy neki már nem akarok megfelelni sem szóba állni vele, de a megfelelési kényszer még mindig meg van bennem. Az egész világ felé. És ez is elég borzasztó. El se tudom képzelni milyen lehet akkor annak akit fizikailag és szexuálisan is bántottak.
Egy olyan időszakban (a gyermekkorban) amikor a végső személyisége kialakul, egy ilyen dolog hatalmas torzulasokat eredményez.
136!
Akkor képzeld el, hogy most nőként a párod csinálja veled ugyanezt, aztán a gyereketekkel is. Te ezt hagynad? Élmennel a nagyobb gyerekkel, otthagyva a kicist?
#138 mai fejjel nem, de ennek az volt az ára hogy gyerekként ilyen tapasztalatokat szereztem.
Sajnos vagy nem, azt kell mondjam hogy ha ezt nem élem át, talán én is olyan buta és gyenge lennék mint az anyja.
Azért érdekes ám a női (meg gondolom a férfi) lélektan is, ha már Johnny Deppet emlegette valaki:
- Johnny Deppet erőszakkal vádolja a felesége -> Nők nagy részének véleménye: "- Aranyásó, hülye pitsa!"
- Egy random embert vádol egy nő zaklatással, erőszakkal -> Nők nagy részének véleménye: "- Micsoda hős, hogy kiállt!"
Ennek biztosan nincs köze ahhoz, hogy Johnny Depp tíz évvel ezelőtt a nők bálványa volt, aki csak ha megjelent a vásznon, már vizesedett sok bugyi.
Összegezve: nagyon erős a kettős mérce, és ez siralmas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!