Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Ilyenkor hol vannak a kidobók?...

Ilyenkor hol vannak a kidobók? (mai West Balkán-os tragédia)

Figyelt kérdés

Amikor valakit fenyíteni kell (sokszor ok nélkül), akkor nagyon erősek és gyorsak, ebben az esetben nem kellett volna valamit tenniük?

(Hozzáteszem, hogy soha nem voltam az említett helyen, nem ismerem az ottani biztonságiakat, de feltételezem, hogy ott sem különbek, mint máshol)

2011. jan. 16. 10:26
 11/97 anonim ***** válasza:
100%

Én nem firtatnám hogy mi történt, és mi nem történt, nem voltam ott, így nem tudok állást foglalni! Ami bicskanyitogató az egész történetben az számomra az, hogy egy olyan helyre ami látszólag nem képes több embert befogadni, miért taposnak be még háromszor annyit? Miét nem mondják azt, hogy bocsi, megtelt, előbb kellett volna jönni!? Megéri ekkora árat fizetni egy buliért? A másik... ha valaki látja, hogy már sokan az ajtónál nem jutnak tovább, nem lehet bemenni, akkor minek erőlködik? Ér ennyit egy buli? Az hogy pánik alakul ki (akármitől is) bárhol bármikor előfordulhat, nekem pl nem érne annyit egy buli, hogy betolakodjak 3 ezredik vendégként, amikor a hülye is látja, hogy már mozdulni nem lehet, nem hogy még táncolni, szórakozni is!

Aztán... hol voltak a vészkijáratok? Miért nem tudtak szerezni egy mikrofont vagy bármit? A zenét tudják dübörögtetni, de a tömeg megnyugtatására nem tudnak (legalább megpróbálni) elmondani két mondatot?

Iszonyatos tragédia, és csak remélni tudom, hogy ezen okulva mindenkit felelősségre vonnak, aki csak kicsit is felelhet érte, sőt tovább megyek, ez bármelyik budapesti szórakozóhelyen megtörténhetett volna, abban is reménykedem, hogy szépen mindegyiket ellenőrzik is, és ha kell bezárják, amíg a hibákon nem javítanak!

Részvétem az elhunytak családtagjainak, viszont be kell valljam az embereket sem értem minek akarnak egy ilyen amúgy is már túlzsúfolt helyre mindenáron bekerülni, így akik már akkor érkeztek, amikor látható volt, hogy nincs hely, nem is értem minek mentek be... őket nem tudom sajnálni az éjszakai sokk miatt, ami őket érte akárhányan is pontoztok most le érte.

Én egy vidéki kisvárosban élek, a múltkor egy viszonylag új szórakozóhelyen voltunk (kb 200 főt képes befogadni) 11-re az egész szórakozóhely megtelt, sok száz várakozó embert nem engedtek be, bármennyire is szitkozódtak. Így is rengetegen voltunk, nem tudom átérezni mi lehet jó benne, ha több ezres helyre sokkal több ezer embert engednek be mint amennyit befogadni képes? Hogy lehet így egy jót bulizni?

Iskolákban, önkormányzati épületekben stb tartanak tűzriadókat, próbákat, mennyi idő alatt lehet kiüríteni az épületet. Nálunk pl kollégiumban is van ilyen évente egyszer-kétszer, még éjszaka is! Hogy ha alszik mindenki, akkor meddig tart... egy szórakozóhelyen ezt miért nem lehet megtenni? Egyszerűen nem értem... ha egy ország képes és hajlandó több 100 embert koordinálni egy nyomvadt műsorért, akkor egy nagyobb szabású buliért miért nem? Ahol nem 10 ember hátsója van kinyalva, hanem több ezer ember élete múlik rajta? Pénz kidobás mi?

Mindegy... remélem példaértékű büntetést kap mindenki, aki azt kicsit is megérdemli! Bocsánat a regényért!

2011. jan. 16. 14:34
 12/97 anonim ***** válasza:
82%

Én azt nem értem csak, hogy akik a FB-on és egyéb helyen késelést kiáltanak, miért nem mennek be a rendőrségre tanúvallomást tenni?

Ha ez szóba kerül, jönnek a kifogások.

Addig én nem fröcsögnék a médiára, amíg az állítólagos szemtanúk csak addig biztosak az igazukban, amíg egy kommentben kell elmondani.

Ha tényleg történt késes támadás, be kell menni a rendőrségre, jegyzőkönyvbe mondani, esetleg fantomképet rajzoltatni az elkövetőkről, ha látták az arcukat.

Az szintén furcsa, hogy mindenki "hallotta" valakitől, hogy késelés történt, de alig látok olyat, hogy valaki saját szemmel látta volna. De ismét... tessék már bemenni a rendőrségre és vallomást tenni!

2011. jan. 16. 15:08
 13/97 szamóca. ***** válasza:
100%

az egésznek semmi értelme. Egyetlen olyan embert nem találnak aki ott állt, és konkrétan látta hogy valaki beleszúrt egy kést egy másikba...namostakkor?

média mint torzító. igen, torzít. csak egy a baj: most mindkét "mesének" értelme lenne: tusoljuk el a késelést, mert védjük a kisebbséget és egyébként is cenzúravan. vagy fogjuk rá a kérselésre, mert valójában a túl nagy tömeg és ezzel a szervezők voltak a hibásak.

Felháborító hogy a média próbál eltusolni dolgokat, ez tény. Az sem tesz éppen jót a helyzetnek hogy midnenki telekommenteli az internetet akinek "az ismerősének az anyjának a barátnőjének a fiának a húgának a szeretője látta...."

a biztonságiakat hagyjuk már ez egy buta feltételezés. most az egyzser ők nem tehetnek róla. adott egy hely, ahova elméletileg 1600 fő fér be. beengednek minimum 2000-t, oda aztán hiába teszed be azt a 20-30 biztonsági őrt, godnolj már bele. az egyetlen biztos pont a történetben hogy annyian voltak, hogy megmozdulni nem lehetett, taposták egymást. ilyen ehlyzetben hiába a biztonságiőr.

az egyetlen furcsa a sztoriban, hogy ha valóbn késelés volt...azt hogy az istenbe nem látják már a helyszínen???? van késszúrás vagy nincs, kérem ehhez nem kell orvosi diploma... emrt ezzel takaróztak, hoyg ahelyszínen ezt nem lehetett megmondani... nemértem, mindegy.

2011. jan. 16. 15:16
 14/97 anonim ***** válasza:
87%

nekem is egyedül az furcsa, hogy "nem lehet megmondani volt e késszúrás"...ez elég érdekes, mert a hülye is megmondja, van e rajta, vagy nincs.

mindenesetre nagyon sajnálom a történteket, akármi történt..

2011. jan. 16. 15:23
 15/97 anonim ***** válasza:
100%
Annak, aki a hosszú 'regényt' írta azt üzenem, hogy én meg tudom érteni, hogy miért akart mindenki bemenni a nagy sor ellenére. Ha én elmentem volna, (majdnem el is mentem..) valószínüleg én is kivártam volna a sort. Egyrészt, mert Pesten kb minden szórakozóhelyre sorba kell állni, kivéve oda, ahol rossz a buli és kevesen vannak. Szóval azok, akik mentek bulizni, már megszokták, hogy mindenhol sor van. Plusz kb. mindenkinek voltak már bent ismerősei, és ha nekik megígérték, hogy bemennek, akkor már kivárják azt a fél órát. Ráadásul mikor ott vagy sokkal kevésbé látod át a helyzetet. Nem tudhatták, hogy bent mi van. Erre még az alkohol is rátesz egy lapáttal. Plusz, én ha mentem volna, nekem kb 3/4 óra lett volna az út, tehát ha már odaértem volna és erre készültem egész este, nem hiszem, hogy visszafordultam volna, hogy feleslegesen utazzak másfél órát. (Persze, ha tudtam volna, hogy bent mi a helyzet, mekkora káosz van, nyilván visszafordultam volna, de hát ők nem tudhatták.)
2011. jan. 16. 15:35
 16/97 anonim ***** válasza:
93%
Válaszokat nem olvastam , de felhívnám a figyelmet arra, hogy a rendőrök mit is mondtak?! : Egyértelműen kizárható : nem történt késelés. Mr Orbán kiadta a parancsot: " mondjátok ki! nem történt késelés " Burkolva kimondták. KÉREM! Két tagadás állításnak számít.
2011. jan. 16. 15:39
 17/97 szamóca. ***** válasza:
54%

jólvanmár jólvan burkoltan kimondják. ez hülyeség, egyértelműen. azért az üldözési mániát lehet félretenni.

lehet hogy kötelezik őket hogy tagadjanak, de nem próbálják meg freudi elszólásokkal rávezetni a népet.

ha ők azt akarják hogy mi úgytudjuk nem volt késelés, akkor mindenki aki nem látta vagy nem hallotta valami "nagyonbiztos" forrásból az úgy fogja tudni.

2011. jan. 16. 15:45
 18/97 anonim ***** válasza:
Én nem veszekedni jöttem ide.
2011. jan. 16. 15:47
 19/97 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak egy kérdésem lenne "Szamóca" . A rendőrök tényleg ilyen hülyék, hogy nem bírnak megfogalmazni harmadjára sem egy mondatot, vagy még is csak így akarták elmondani?
2011. jan. 16. 15:49
 20/97 szamóca. ***** válasza:
100%

tényleg ilyen hülyék:)))

én sem veszekedni akarok, de ez már belemagyarázás, másrészt pedig az egyik leggyakrabban előforduló nyelvtani hiba hogy valaki így mondja, nap mint nap találkozom vele.

ha valaki a tiltás ellenére mégis tudatni akarja a néppel az nem így fogja, hiszen ezzel a sejtetéssel semmire nem megy. megvannak erre is az eszközeik, kiadnak képeket ha akarnak, akármi.

ahogy először (ha igaz) közölték hogy nincsm ás sérült, és a háttérbe a felvételen pakolják a mentőautóba sorban a sérülteket.

nem, nekem ez már túldramatizált "bizonyíték". sokkal erősebb meggyőződést vált ki bennem a "hát nem tudjuk hogy vannak-e szúrásnyomok" kijelentés.

2011. jan. 16. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!