Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől lesz valaki homoszexuális?
Én a következőben látok ellenmondást:
"Értem, hogy az állítólagos megváltás, majd az örök élet a paradicsomban sokkal kívánatosabb gyümölcs, és ezzel próbálsz érvelni saját hited mellett. Viszont ha én abban hinnék, ami "kívánatosabb gyümölcs", akkor azt mondanám, hogy a "mindent-elfogadó-entitás" mindenkit beenged a paradicsomba annak halála után...
Ugyanakkor az én felfogásomban 100%-ban Isteni eredetű jelenségek ezek, hiszen Isten = természet = világmindenség. Ez egyszerre a mennyország és a pokol, mindenki eldöntheti, hogy melyikben akarja végigélni az életét, mert utána csak a sötétség és a síri csend, a nemlét következik. (Bármennyire is gyümölcsöző az a paradicsomba vetett hit:))"
- Szerintem viszont nem lehet egyszerre azzal érvelni, hogy az a "mindent elfogadó..." mindenkit beenged a paradicsomba, és ugyanakkor abban hinni, hogy utána csak sötétség, síri csend és nemlét következik. Most vagy beenged a paradicsomba, de akkor annak léteznie kell, vagy nincs értelme arról beszélni, hogy nem enged be, ha az nem is létezik, mivel akkor nem is lenne hová beengednie...
Írtad:
"Az általam elképzelt Isten tervétől nem lehet eltérni. Ha létezik is Jézus, nem győzhette le ezt az entitást. Arra most nem térek ki, hogy egy emberi lény isteni szintre emelése mennyire a despotizmus hagyományaira épít, inkább azt mondanám, hogy Jézus csak azért változtathatott meg téged, mert ezt a "mindent-elfogadó-entitás" megengedte."
Ez teljesen lehetetlen: ahhoz ugyanis, hogy szabad legyek, ekőször is hinnem kellett abban, hogy Jézus Isten Fia. Ebből következően meg kellett tagadnom a "mindent elfogadót..."-t, aki nem más, mint a Sátán. Olyan elméleteket kellett megtagadnom, mint:
- csináld, ha jól esik nem bűn.
- ha másnak nem ártasz vele, nem bűn.
- éppenséggel erény, mert csökkenti a túlnépesedést.
- nem tehetsz róla, ez van a génjeidben.
Na mindezt meg kellett tagadni. És megvallani, hogy bűn, mert Isten annak tartja. Az Ige alapján.
Tehát kellett hozzá Jézus, hogy szembe tudjak fordulni a "mindent-elfogadó"-val, kellett, hogy megtagadjam a "mindent-elfogadó"-t, és annak szerzeményét, a bűnt, kellett, hogy Jézus segítsen. Egy mindenható "mindent-elfogadó" azonban legyőzhetetlen kéne, hogy legyen, ha csakugyan olyan mindenható, amilyennek te képzeled.
Hogy mennyire nem a "mindent-elfogadó" engedte meg ezt, ehhez egy hasonlatot szeretnék hozni:
Ha láttad a Gyalog galoppot, amikor a fazonnak levágják a kezét és a lábát, semmije nincs amivel harcolhatna már, mégis azt kiáltja, "na harcolj, gyáva, gyáva..."
Ugyanis pontosan ez történt: Isten igéje romokba döntötte a Sátán erődítményét (többek közt a homoszexualitást és az amellett szóló érveket) Ez az "entitás" semmilyen körülmények között nem engedett a markából: foggal körömmel ragaszkodott hozzám, egészen az utolsó pillanatig. Semmilyen emberi erőlködés, gondolati érvelés nem használt ellene, és nem akart önszántából elengedni. A markában tartott, fogoly voltam, csakúgy, mint te. Akaratom ellenére rám törő homoszexuális vágyak foglya. Mégis Jézusban, mint Isten fiában való hitem, az, hogy segítségül hívtam őt, megszabadított. De csak azután, hogy teljes hitre jutottam benne és az Ő Igéjében.
Értelmetlen tehát azt állítani, hogy ez az "entitás" megengedte, mert ez egy kemény harc volt, és csak hitharc árán lettem szabad, Jézus golgotai győzelme árán.
Összebunyóztok egy haveroddal, levered őt, két vállra fekteted, ő teljes erejéből küzd, de semmit sem tehet ellened. Utána azt állítja, csak azért győzhetted le, mert ő megengedte... nemár.
Szerinted. "Ám ennyi erővel semmi szükség nem volt Jézus
ra, saját magadtól is átváltozhattál, ha erre meg volt a lehetőség. Megvolt a lehetőség, és a megfelelő hatások, akció és reakció - a fizika (Isten) törvényeinek keretein belül megváltozott a szexuális irányultságod."
- részben már kifejtettem, hogy önerőből teljes képtelenség volt. Magamtól tehát biztos nem szabadultam meg, ezt akkor is elismertem vereségemként, és most is fenntartom. Azonban a fizikai - biokémiai - genetikai elméletekkel kapcsolatban visszatérnél a negyednapja halott Lázár feltámasztásához:
egy képtelen érvelés:
Lázár tulajdonképpen azért támadt fel, mert újra helyreálltak a testében a fiziológiai folyamatok. Újraindult a szívverés, felszívódtak a hullamérgek, regenerálódtak a sejtek. Mindez megmagyarázható valamilyen fizikai okkal, csak épp nem tudjuk az okát. Ja, hogy mindeközben Jézus a mindenható Atyát segítségül hívta, és Ő szólította, hogy Lázár jöjj ki, és Lázár kijött? Hát történetesen éppne akkor ott volt Jézus, éppen akkor hívta ki őt, éppen Istenhez imádkozva, és éppen ekkor beköetkeztek nyilvánvaló fizikai-biokémiai változások, dehát ez ugye nem bizonyít semmit... annak ellenére sem, hogy pont az általunk ismert fizika és biológia törvényeivel szemben történt ez, és pont ott volt Jézus, sebaj, fogjuk rá a megmagyarázhatatlanra...
Szerinted:"A valószínűségszámítás a múltbeli tapasztalatokra épít. És véletlen tömegjelenségekre vonatkozik. Noha az "isteni csodák" nem tömegjelenségek, a történelem folyamán minden "természetfeletti"-nek hitt (bizonyítottan bekövetkezett) jelenség természettudományos okát megtalálták később a tudósok. Az általad említett jézusi csodatételekre semmilyen bizonyíték sincs, és akkoriban számos ilyen mesés figuráról regéltek a népek, például Mithrászról, hogy csak egyet említsek. De a villámcsapás, áradások, napfelkelte-naplemente, napfogyatkozás, és egyéb különleges események, amikben annak idején természetfeletti hatalmak közrejátszását vélték látni, később mind természetes, fizikai, kémiai úton leírható okokból következnek. Így tehát, ha az eddigi "csodák" 100%-a teljesen természetes folyamat, a valószínűségszámítás a te áttéréseddel sem tud.. csodát tenni... "
- Szerintem viszont, ha éppenséggel biokémiai változások is történtek az agyamban, a szexközpontomban, bárakármiben, ez, Lázárhoz hasonlóan egy olyan csoda, ami ellentmond evilági tapasztalatainknak, és a szellemi megelőzte az anyagit: Jézus, mint szellemi segítségül hívása az "entitással" mint vele szemben álló szellemi erővel, harc árán, szemmel is tapasztalható győzelmet hozott, ami az anyagi testben is megnyilvánult. És lehetséges, hogy miközben Jézus csodát tett, eközben nemcsak a homoszexualitáas démonát űzte ki, hanem ezzel együtt helyreállt/újjáteremtődött bennem a biokémiai egyensúly is. De hogy ehhez gondolatokat kellett megtagadni, Sátánnak tulajdonítani, Jézust segítségül hívni és csak ezután történt változás, egyértelművé teszi a közreműködő, Jézus személyének létfontosságát és kizárhatatlanságát a folyamatból.
Még egy gondolatodra reagálnék:
"Arra most nem térek ki, hogy egy emberi lény isteni szintre emelése mennyire a despotizmus hagyományaira épít,"
- Többször is megnyilvánult már hozzászólásaidban a téves összekapcsolás az önmagukat hamisan Isten küldöttének kikiáltó hazug papok és Jézus személye között.
Hogy ilyen van, magam sem tagadom: sok hamis próféta van, sok hazug vallás és hazug van. És vannak pedofil és egyéb papok is. Ezen nincs mit tagadni, ez a valóság, sajnos.
De hogy Jézus mennyire szemben állt ezekkel, akiket te is elítélsz, néhány ige:
"Miattatok káromolják szent nevemet a pogányok között" - ószövetség. Tehát igen, sajnos van olyan, hogy Istenről egy tőle elfordult nép alapján alkotnak téves képet a kívülvalók. A zsidók Isten választott népe, (továbbra is azok), mégis elfordultak Tőle, ezért gyalázták a népek Istent, miattuk.
- Jézus mondta: "jaj nektek képmutató farizeusok, mert..." ideszúrhatnám a hegyibeszédet. Jézus végig szembenállt az uralkodó vallási elittel, elítélve a képmutatást, azokat, akik Istenre hiatkozva, az ő nevében gonoszságokat cselekszenek. Éppenséggel Jézus nem hatalommal és királyi székkel jött, bársonyruhában, hanem, rongyos istállóban született. És nincstelenül halt meg. Semmi köze a despotizmushoz.
és:
"Sokan jönnek majd ama napon, és azt kérdezik tőlem: Uram, nem a te nevedben ... és én azt válaszolom nekik, távozzatok tőlem, ti gonosztevők, soha sem ismertelek benneteket."
Érdekes összevetni, hogy egyazon oldalon álltok Jézussal, amint elítélitek a képmutató vallási elit hatalmoskodásait, és mégis a Jézussal (és veled és velem) szembenálló papság mellett állsz azzal, hogy éppenúgy letagadod őt, mint amazok, pontosan ugyanolyan mindenre elszánt érveléssel, ahogy a képmutató farizeusok tették.
Érdemes lenne feltenned magadban azt a feltevést, hogy hátha Jézus nem is olyan, amilyennek te megismerted, vagy ahogy sokan azok, akik képmutató módon kereszténynek hazudták magukat, gonoszul mutatták be őt neked, és gonosz cselekedeteik után hozzátették: mindezt Jézus nevében...
in nomine Domini Jesum Christum. Amen. Mondták ájtatos kifejezéssel, amint részvétlenül hallgatták azon indiánok kiéáltozásait, akik kínhalált haltak, miután a papok megígérték nekik, hogy ha megtérnek és elhozzák nekik az aranyat, akkor életben hagyják őket, majd miután megkapták a pénzt, felgyújtották az indiánokat.
Tökéletesen értem a felháborodásodat, csak az a bibi, hogy azért mert amazok azt mondták, Jézus nevében teszik, még nem jelenti azt hogy tényleg ott volt emögött Jézus, sokkal inkább azt, hogy ezek lesznek ama gonosztevők, akiknek Jézus azt mondja ama napon, hogy soha nem ismerte őket.
Ha külön tudnád választani magadban a Jézus nevében gonoszkodókat és Jézus valódi személyét, vagy legalább feltennéd magadban a gondolati lehetőségét ennek, közelebb juthatnál Jézus megismeréséhez és a szabaduláshoz.
"Azért nem betegség, mert a betegség károsítja a szervezetet, míg a homoszexualitás nem."
Oké, akkor a pedofília se betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!