Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?
Kedves kérdező,
én 18 évesen vesztettem el, de mivel a párom néhány hónappal fiatalabb nálam, ezért a te fogalmaid szerint megrontottam őt. Eléggé sikeresen, mert tíz éve együtt vagyunk már. :)
Igazat adok az első válaszolónak: nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Ami a saját véleményemet illeti: 13-14 éves korban én is korainak tartom. Ha van ilyen, hogy korhatár, akkor úgy gondolom, hogy egy lány legalább 16 éves kellene legyen ahhoz, hogy ezt érzelmileg is felfogja. De persze ez mind csak elmélet, mert a 16 évesek sem mind egyformák. Úgy gondolom viszont, hogy a szülőknek és az iskolának nagy felelőssége van abban, hogy mit mond el a gyerekeknek a szexualitásról. Olyanokat tudnak néha kérdezni ezen az oldalon is, hogy az ember csak néz.
Úgy gondolom, hogy ha egy tizenéves mindenképpen szexelni akar, akkor nekem felnőttként az a feladatom, hogy elmagyarázzam neki a különféle védekezési módokat, nemi betegségeket, és azt, hogy a szexnek (még a felelősségteljesnek is) lehet terhesség a következménye, mert semmi sem 100%-os. A tiltással csak azt érem el, hogy megpróbálja citromlével kimosni a hüvelyéből a spermát. És jééé, terhes marad.
"Amikor képesek voltak megvárni a Uram, bocsá'! a házasságot is akár, mert igen, tiltották, akkor nem volt ennyi leányanya, mert szégyen volt."
Bocs, de ebben nagyot tévedsz. Történelemmel foglalkozom, és bizony egyáltalán nem volt ritka a házasság előtti szex, sőt, a fattyúk sem. Voltak olyan vidékek, ahol a népszokás része volt, hogy a fiú a házasság előtt "kipróbálta" a lányt. Na, ez a szégyen, hogy ezt meg lehet tenni egy nővel. És az is szégyen, hogy a leányanya szégyene a gyerek, az apáról meg szó sem esik. Pedig ketten voltak ott a fogantatásnál...
Régen azért nem volt szexuális felvilágosítás, mert a szex valami bűnös dolog volt, és kizárólag gyereknemzésre "használták" a házastársak. Az élvezetért a férfi elment a kuplerájba, a nő pedig cseszhette, hogy nőnek született.
A felnőtteket nem világosították fel, ez igaz. Ezért van az, hogy a fiatal lányok (olvass csak el néhány korabeli regényt) rettegtek az első éjszakától, mert csak hallomásból tudtak ezt-azt, és ha az nem jól sikerült, akkor az egész szexuális életük is el volt rontva. Mert nem volt divat a nő igényeit is figyelembe venni.
Egyébként a 17 még talán belefér..de csak aki komoly kapcsolatban teszi meg..de 17 alatt semmiképpen.
Sz*ros 13 évesek azt hiszik olyan nagylányok. Egyszer beszólt nekem egy kis takony,hogy "többet voltam én már pasival mint te" Ejj mondom,legyél rá büszke!! :D:D
21/L
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!