Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Ha rajtatok múlna, mikortól...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?

Figyelt kérdés
Én nem engedném meg gyerekeknek, kerek-perec betiltanám, s aki megszegi, azt megbüntetném. Tudom, szigorúan hangzik, de aki nemi életet élne a 18 éves aluliak közül, azt legszívesebben elvitetném javító-nevelő intézetbe, a szüleit meg megbüntetném. Hogy lehet egy 18 éves aluli kiskorúnak ezt megengedni? Amikor még saját szavazóképessége sincs, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, még 17 évesen is a szülei a gyámjai, de már felnőtteskedik. Nem gyerekeknek való ez, éppen elég nagy felelősség. Aztán meg van a nyávogás, hogy jaj, ugye nem vagyok terhes, hogy mondjam meg a szüleimnek, meddig lehet elvetetni (!). Ettől tudnék a falra mászni, hogy egy ártatlan élet bánja azt, hogy ő felelőtlenkedett. Nyilván nagykorúak is követnek el abortuszt, de a legtöbb a felelőtlen kiskorúak játéka miatt van (utána lehet nézni). Nemhogy felvilágosító programokat meg óvszerautomatát (!!) nem adnék, hanem adnék helyette két nagy pofont, hogy menjen vissza a könyveihez tanulni. Ebben a korban a szerelem megélése kell, hogy legyen, nem a szexualitásé. Így nevelik ki a jövő k.váit. Miért nem szép egy 16 évesnek pl a Margit-szigeten sétálni vagy filmet nézni ketten, a csókjára várni, vagy a bókjaira? Nem véletlen ez a házasságon belüli szexuális élet, amit ha elfelejtették volna a kedves kiskorúak: házaséletnek hívnak nem véletlenül. De még ha valaki ezt nem is várja ki, az azért joggal elvárható, hogy 18 éves korára már ne képzett lepedőakrobata legyen. És akkor csodálkoznak, ha a fiú nem veszi őket komolyan egy idő után, ha dobják őket. Miért, a fiú mire várjon még? Hiszen mindent megkapott. És ha ennyi vagy annyi éve szerelmesek is, gyerekeknek akkor sem való ez az egész. Bocs, ha hosszúra sikeredtem, de régóta nagyon kikívánkozott már belőlem. A gyerekeket nevelni kell, nem hagyni elkanászodni. Magánélete meg majd felnőttkorában legyen, addig a tanulás a kötelessége.
2009. aug. 2. 09:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/214 A kérdező kommentje:
Kedves 17 éves lány, nem felelőtlen vagy, hanem egyszerűen fiatal vagy hozzá. Hidd el, ha érettebben kezdtél volna neki a felnőttek játékának, jobban átéreznéd, hogy ez az egész miről is szól. Bár tudom, egy napi szükséglet lett, amit ki kell elégíteni, de mégis: így hogy fogod megismerni a barátodat? Tudod-e, hogy milyen színű a szeme, milyen verset szeret, egyáltalán szeret-e olvasni, mik a gondolatai, a jövőről való elképzelései? Vagy csak a nemi szerve méretét ismered?
2009. aug. 2. 10:45
 12/214 anonim ***** válasza:
92%
Nem:) tudok róla mindent mit szeret... stb... Hidd el nekem:) Ráadásul nálunk nem csak a szex számit, nagyon jól tudjuk a másik kivánságát stb... Pl: tudom mi a kedvenc étele:) Mindig amikor jön azt főzöm neki stb:) Hidd el (nem rossz szándékbol mondom) de nem mindenki lehet ilyen amilyennek leirtad 18 év alatt!
2009. aug. 2. 10:55
 13/214 anonim ***** válasza:
81%

Kérlek, most azonnal vetesd ki a belső nemi szerveidet, bármilyen is van, mert ha neked gyereked lesz, még egy lelki nyomorékkal bővül a föld lakossága!

Amúgy ajánlom neked a Kodomo no Kodomo - Gyermekek gyermeke című filmet, hogy lásd, mi a felvilágosítás hiányának eredménye. A gyerekek felfedezik a szexualitást már 3-6 évesen, és ha nem tudják mi az, bizony csinálják, mert jó, meg játékból. Felvilágosításra már az ovikban szükség lenne - persze a koruknak megfelelően, nekik még csak a kisfiú-kislány közti különbségek, illik-nemillik szintjén, hogy mire a lányok menstruálnak, tudják, mi hol merre hány méter! Ugyanis a kedvenc kérdéseid teherbeesésekről, hát azok bizony ezen felvilágosítások hiányából erednek!

Én is elég gáznak tartom, hogy a 12-13 évesek kefélgetnek na, de köztük is vannak érett, felelősségtejes darabok, és a korosztályomban, sőt az idősek közt is akad sok idióta, aki azt sem tudja, mit csinál. Az olaszoknál, vagy franciáknál, nem is tudom, a 40 felettiek voltak a legnagyobb veszélyforrás, közülük került ki a legtöbb nemibeteg, és az abortuszok száma is versenyben volt a 18 alattiak abortuszaival. Akkor, a 40 felettiek nemi élete ugyanolyan felelőtlen, és önveszélyes, szóval nekik is meg kell tiltani, nem?

16 évesen adtam oda szüzességem az akkori barátomnak, védekeztük, és ha én nem gondolom úgy, hogy elhagyom, egy életet élünk le együtt. Volt akivel az első randevún ágyba bújtam, két évig jóban-rosszban együtt voltunk, felében együtt éltünk, és csak azért nem vagyunk házasok, mert elhagytam. Ennyit arról, hogy aki 18 éves korára lepedőakrobata (én 17 évesen is az voltam, na?), azt eldobják, használják.

: Egy 20 éves nő, kinek jövő hónapban lesz az eljegyzése, és aki leendő vőlegényével egy éjszakára tervezett annó.

2009. aug. 2. 10:59
 14/214 anonim ***** válasza:
92%
Látom kérdező, te abba a hbába esel, hogy azt hiszed, a kor minden. És a mikor. Pedig ez nem így van. Az érzelmi élet nincs korhoz kötve, pontosabban 14 éves kor fölött általában van, és tény és való, hogy az alatt az ember nem is törődik ilyesmikkel. De ne hidd azt, hogy szerelmet érezni, megismerni a párját és a párját kívánni csak egy felnőtt tudja. Attól, hogy a számok szerint gyerek az ember, nem biztos, hogy lélekben az. És attól, hogy a számok szerint felnőtt az ember, még nem biztos, hogy az.
2009. aug. 2. 11:00
 15/214 anonim ***** válasza:
84%

Az a gond ezzel, hogy Te későn kezdted és el sem tudod képzelni, milyen lehet fiatalon csinálni. A legidiótább emberi szokás, ha valaki valamit máshogy csinál, az csak rossz lehet. Már bocs.

Tudod, a felvilágosítás nélkül mi lenne? 5X annyi gyermekanya, mint most, ha nem 10X.

A szexualitás pedig a legősibb ösztön, elnyomni lehetetlen, frusztrációt, lelki difiket okoz. Szinte összes őrültnek valami szexuális problémája van.

Ja és tudtad, hogy a szexuális felvilágosítás miért is nagyon hasznos? Mert ha elkezd maszturbálni, azt fogja hinni, hogy valami bűnös dolgot művel és ismét frusztrált lesz. Vagy szegény lánynak megjön a mensije, azt se fogja tudni, mi történt. Esetleg a srácnak föláll a farka, atya ég, mi történt?

És azt is elfelejted, hogy alig 100 évvel ezelőtt még öreglánynak számított az, aki 18 évesen már nem ment férjhez és nem szült. Hoppá!

És mi van akkor, ha házasság után kezdenek csak el élni szexuális életet és kiderül, hogy nem illenek össze az ágyban? Másnap mennek válóperes ügyvédhez, leélnek szenvedésben egy életet esetleg elkezdik egymást csalni? Nekem már volt dolgom olyan lánnyal, akivel egyszerűen nem működött, ez ilyen.

Az embereknek meg kellene tanulniuk már végre, hogy a szexualitás az életben a legfontosabb dolog, nem tabut és tiltásokat kellene köré építeni, hanem egy normális kultúrát, ami segít és támogat.

2009. aug. 2. 11:09
 16/214 anonim ***** válasza:
57%
Miért kell igy a torkának esni? Bár én is találok a kérdésbe néhány durva dolgot pl. hogy büntetni kellene,már bocsi de nekem ne szabja meg senki hány éves korban fekhetek le valakivel,de azért egy részröl igaza van.Egy 15-16 évesnek még tényleg nem az a dolga hogy a mai világban nemi életet éljen.Mert most majd nekem is irhatjátok hogy 20-30 éves is felelötlen,de én tényleg igy gondolom.Sokan csak a rájuk nehezedö nyomás miatt fekszenek le az elsö jött mentel mert milyen ciki már 15 évesen szüznek lenni???Ez igy van,tapasztalom.Meg nézzetek csak körbe,a legtöbb tizenéves felnötnek képzeli már magát,ugy viselkedik öltözködik és ez nincs igy jól. Most lehet engem is lehurrogni,de ez a véleményem. 20 éves lány
2009. aug. 2. 11:15
 17/214 A kérdező kommentje:
Na most, az hogy későn (?) kezdtem (mi számít későnek, az, hogy nem 13-16 évesen?) az arra jó, hogy tudom, mit beszélek, nem bort iszom és vizet prédikálok. Hidd el, kezdhettem volna én is hamarabb, nekem is nehéz volt, de tudtam, hogy ehhez még fiatal vagyok. Aki nem képes önuralmat gyakorolni, az ösztönlény, és másban sem fog. Ez a nagy "jog" mindenkinek mindenhez hova vezet? Amikor képesek voltak megvárni a Uram, bocsá'! a házasságot is akár, mert igen, tiltották, akkor nem volt ennyi leányanya, mert szégyen volt. Igenis szégyen. Most minden közszemlén van, mindenki tesz mindenre, mindenkinek mindent szabad, mert ha nem "sérül" a kis lelke, most boldogabbak a mostani fiatalok? Kötve hiszem. A kócbaba sem szégyen ilyen korban még. De azért azt megfigyeltem, hogy csak olyanok ágálnak ez ellen, akik maguk is fiatalok és gyerekkorban kezdték. Mert volt ám másféle hozzászólás is, aki szintén felháborodik a kiskorúak felnőtteskedésétől. És az erkölcs? Minden lány mindig megkapható? Meg már szinte kötelező, ha "szerelmes"?
2009. aug. 2. 11:17
 18/214 anonim ***** válasza:
73%
Remélem nem lesz gyereked... Nem hiszek Istenben, de ezért imádkozni fogok...
2009. aug. 2. 11:20
 19/214 anonim ***** válasza:
45%

Én egyetértek veled! Csak elég megnézni,hogy minden olyan film,amiben szexuális tartalom van, 18-as karikás...nos,ez már elég szerintem. Én is elmúltam már 18 mikor lefeküdtem a mostani barátommal, és hamarabb is megfordult a fejemben, de tudtam,hogy pulya vagyok még hozzá. És manapság is csak azért szexel a legtöbb kislány, mert azt hiszik,már olyan felnőttek..úgy megbánják majd,hogy nagyon. Ha majd 18 évesen vagy később,eljön az IGAZI szerelem (és nem az a 15 éves kori "szerelem" amiről csak hiszik hogy az), bánni fogják,hogy nem a nagy Ő-nek adják oda a legnagyobb kincsüket. Én is örülök,hogy a megfelelő embernek adtam oda,és nem 16 évesen valami hülye fellángolásos érzelemből feküdtem le valakivel. Ráadásul legtöbbjük tényleg tájékozatlan. Az a probléma,hogy a mai fiatalok túlfejlettek. 13 évesen megjön nekik, úgy néznek ki mint a 30 éves kiélt kurv*k, mert kiló smink meg magassarkú, anyuci meg elengedi őket discoba. Hát így én is nagylánynak hittem volna magam. És a buliban jön a pia, és a felelőtlenség. Utána meg a "terhes vagyok?" kérdések. Én nem sajnálom a gyerekedet,sőt,lesz egy normális anyja. És én is ilyen leszek. Mert ha az én lányom ha az lesz, az iwiw-en fog pucérkodni, vagy úgy öltözik majd mint egy kurv*,esetleg vergődik 14 évesen,hogy ő menni akar discoba hajnalig, azt hiszem kapja a fejmosást,de még fel is pofozom. De remélem erre nem lesz szükség,mert nem is úgy fogom nevelni. Én soha nem kaptam semmit, fizikailag. Mégsem lettem kurv*, nem iszok, nem drogozok. Dolgozok, spórolok és normális párkapcsolatom van. Teljesen igazad van kedves kérdező!!

21/L

2009. aug. 2. 11:24
 20/214 anonim ***** válasza:
91%
azt mondtad nem fel kellene világosítani őket, hanem adnál nekik 2 nagy pofont. ennek mi értelme lenne? egy gyereket nem így kell nevelni, egy normális anya-lány kapcsolatban a szex nem lehet tabu, arról igenis beszélni kell(ene)! egy jól működő emberi kapcsolatban mindent mg lehet beszélni, amúgy pedig a szexet nem lehet megtiltani.
2009. aug. 2. 11:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!