Hajmosás nélkül - tapasztalatok (? )
Sziasztok, nektek milyen tapasztalataitok van a csak vízzel (vagy azzal se) való hajmosásról?
Én már egy jó ideje nem mosom szóval már teljesen beállt a hajam. Szép puha, nem zsíros, jó illatú (de nagyon gyenge), erős és dús amióta elfelejtettem a samponokat:D
Néha áttúrom vizes kézzel (mondjuk 3 hetente), szoktam fésülni disznósörte kefével, kirázni, ütögetni(ezt nem tom jól kifejezni) a port belőle, így tisztítom.
Tényleg nem zsíros, nem áll össze, és sokszor olyan puha mint egy hörcsög bundája :D
Ti milyen gyakran és hogy tisztítjátok? Csak az írjon aki nem használ sampont, vagy ismerősétől hallott róla :) köszi!
Miért lennék hülye? Mondtam hogy nem tetszik mert csillog, feltehetőleg a zsírtól.
Ha te azt mondod, ez frissen mosott haj, akkor én azt mondom, "Ez egy szép haj, szépen csillog".
LÁTOD! Pont erről van itt szó! Hogy az ember a tisztaságot, igényességet kedveli, azért csillogjon a haj mert tiszta, és ne azért mert zsíros.
Képről mondhatunk bármit. Mondhatjuk hogy a zsírtól csillog, meg azt is hogy a tisztaságtól. Ha élőben látnám, biztos megmondanám hogy ez most mitől fénylik. A zsíros haj nagyon jellegzetes...
Képről nehéz ítélni.
De nekem is, mint másoknak is, a tudat éppen elég. Én ugye úgy tudtam hogy ez egy olyan haj, amit nem mosnak, bőven elég volt ez az infó ahhoz hogy a csillogását zsírnak lássam. Erre te közlöd -gyerekesen- hogy ez egy frissen mosott haj. Erre tudod mit mondok? Hogy akkor szép!
És akkor mi van?
Ha nem mosná, és a zsírtól csillogna, akkor meg azt mondanám hogy "undorító, zsírtól fénylő haj"
Ha ha ha! Ne vegyél mindent ennyire a szívedre! :)
erre mondják azt, hogy: Hülyének meg nem mondod, hogy hülye, mert hülye!
:DDD
Kedves kérdező. Én most mentem bele ebbe a nem mosás témába. Egyszerűen érzem hogy mikor megmosom szétszárad tőle a fejbőröm, hajam meg olyan lesz mint a drót. Kellemetlen érzés, nem szeretem. Úgyh úgy voltam vele, mit veszíthetek, kipróbálom. 1 hete csinálom kb, pontosan nem tudom, nem számolom. Szeretem a higéniát ezért vízzel 2-3-4 naponta megmosom, mikor hogy érzem szükségét. Nálam a változás pozitív irányú. Sokkal kevésbé korpás és zsírosnak se vészesen zsíros. Úgy a hét felénél volt durva helyzet, de azóta lazább lett. Kíváncsian várom hogy milyen lesz.
Hozzátenném hogy ezt a csöves témát nem értem miért szajkózza mindenki. Tök pártatlanul olvasgatom az ezzel kapcsolatos cikkeket és kérdéseket mindig, de ezzel az elgondolással nem tudok azonosulni: "a csövesnek is tök undorító dzsuvás a hajuk úgyh nem működhet"
Hát a csövesek a saját hányásukba fetrengenek bele, hugyban-szarban alszanak és a kukákban turkálnak mielőtt a fizimuskájukhoz nyúlnának. Azért szerintem nem ugyanaz mint egy "civil" ember. Mellesleg ők vízzel se mossák meg. Ami szerintem azért érdemes.
A samponos témához hozzátenném, hogy a tusfürdőket is úgy csinálják hogy kiszárítsa a bőrt, hogy aztán kencéket is vegyél amivel ellensúlyozhatod. Ebben a kapitalista társadalomban meglepődnék ha a samponok nem ilyen elven működnének :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!