Sziasztok, nektek milyen tapasztalataitok van a csak vízzel (vagy azzal se) való hajmosásról?
Én már egy jó ideje nem mosom szóval már teljesen beállt a hajam. Szép puha, nem zsíros, jó illatú (de nagyon gyenge), erős és dús amióta elfelejtettem a samponokat:D
Néha áttúrom vizes kézzel (mondjuk 3 hetente), szoktam fésülni disznósörte kefével, kirázni, ütögetni(ezt nem tom jól kifejezni) a port belőle, így tisztítom.
Tényleg nem zsíros, nem áll össze, és sokszor olyan puha mint egy hörcsög bundája :D
Ti milyen gyakran és hogy tisztítjátok? Csak az írjon aki nem használ sampont, vagy ismerősétől hallott róla :) köszi!
"Az ősember is használta mindenféle bogyók, gyümölcsök nedvét fürdéskor, mert rájöttek hogy a koszt, a zsírt csak úgy tudják lemosni magukról." - ezt honnan szedted? mutass fel vmi hivatkozást v tanulmánt
2013. jan. 8. 11:57
12/93 A kérdező kommentje:
"genetikailag zsíros a hajam, bőrgyógyász mondta, minden praktikát, sampont stb kipróbáltam eredménytelenül"
magadnak mondasz ellent.. ha kipróbálnád h nem mosod 3-4 hónapig, bitos vagyok benne h nem zsírosodna. nekem régen olyan 5-6 nap alatt zsírosodott, most egyáltalán:)
2013. jan. 8. 11:59
13/93 anonim válasza:
Én a havi egyszeri hajmosásról hallottam, amikor citromos vízzel leöblítik, és semmi mást nem csinálnak. DE ez brutál...
2013. jan. 8. 14:01
14/93 A kérdező kommentje:
az elején citromos vízzel én is mostam, az is jó volt, de utána nem száraz a haja nagyon? meg olyan.. nem jó? nekem hajmosás után 1 napig a citromos víztől olyan más volt, de amúgy tök jó az is. aki havi 1x mossa citromos vízzel és elhagyná a citromot, sztem egyből átállna, az már nem sokkal más :) vannak akik minden nap mossák (sima vízzel)
2013. jan. 8. 14:15
15/93 anonim válasza:
Igénytelen és lusta vagy. De hajrá! Ha ettől jobban érzed magad! :)
De ne csodálkozz ha a buszon elállnak mellőled az emberek vagy kiürül az egész jármű!
Végül is... Nem is olyan nagy hülyeség ez! Mindig lesz ülőhelyed!!! XD
2013. jan. 8. 14:38
16/93 A kérdező kommentje:
Idióta -.- nem vagyok büdös! Se mocskos!! Általában pont azoknak zsíros a hajuk akik sűrűn mossák. Amúgy még a lábam se büdösödik egyáltalán. A hajam tiszta és soha senki nem menekül előlem XD és a húgom meg a családom, ismerősei szólnának ha gáz lenne. De ne akarok lebeszélni senkit se, nyugodtan költsetek el több ezret samponokra meg minden szarra ;)
2013. jan. 8. 17:28
17/93 anonim válasza:
8-as válaszoló vagyok! Nem értem miben mondok ellent, tényleg nagyon zsíros a hajam. Próbáltam, hogy csak hetente mosom, de úgy sem csökkent a zsírossága, 2. napra így is úgy is olyan lesz. Nem provokálni akartalak, tényleg kíváncsiságból kérdeztem meg, hogy ha már bezsírosodott a hajam, azzal mit lehet kezdeni. Mivel volt, hogy átöblítettem már vízzel csak a teszt kedvéért és nem tűnt kevésbé zsírosabbnak. Bár én szeretek hajat mosni, el nem hagynám, de ettől függetlenül érdekel, hogy Te egész pontosan hogy csinálod. Vagy korábban sem volt zsírosodásra hajlamos?
2013. jan. 8. 19:05
18/93 anonim válasza:
pontosan, minél többet mossátok, annál jobban zsírosodik. főleg ha normál szulfatált samponokkal, amik amúgy is csak serkentik a zsírtermelést a bőrben a kén miatt. a samponokkal történő hajmosással pedig eltávolítod azt a zsírt is ami természetes.. és ez nem jó, mert arra ösztönzöd a szervezeted, hogy még több zsírt termeljen. és ez nem csak a fejbőrre vonatkozik.. fürdésnél is, tusfürdőknél is ez a mechanizmus... használjatok természetes szappanokat testre is, hajra is és előbb nézzetek utána, hogy ti hogy mérgezitek magatokat, mielőtt másokat igényteleneztek:P
2013. jan. 8. 19:19
19/93 A kérdező kommentje:
#8/#17: próbáld ki azt hogy 2 hónapig csak vízzel, max sós vízzel mosod (előtte moss kezet). Nem lesz zsíros a hajad. Max 3 hónap, több tuti nem kell hozzá, de szerintem már 3-4 hét múlva se lesz zsíros. Esetleg egyszer mosd meg citromleves vagy ecetes vízzel és onnantól kezdve csak vízzel. Működni fog. A haj azért zsírosodik, mert azt a kis olajat ami nagyon minimális, az öntisztuláshoz kell, mindig lemarák az erős vegyszerekkel, ezért még durvábban elkezd zsírt termelni, így próbál védekezni a vegyszerek ellen.
2013. jan. 8. 19:30
20/93 anonim válasza:
Oks, akkor lehet megpróbálom :) tulajdonképpen én szulfátmentes házi készítésű samponszappant használok, illetőleg van szulfátmentes babasamponom is, de őt csak vész esetére tartogatom, pl ha elutazom, vagy valami olajos pakolást tettem mosás előtt a fejemre. Voltam bőrgyógyásznál is a zsíros hajammal, és ő mondta, hogy nálam inkább genetikailag ilyen, mert olyan tényleg nincs, hogy ha csökkentem a hajmosást, akkor nem csökken a faggyútermelés. Mind1, lehet megpróbálom akkor majd tavasszal, hogy vízzel mosom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!