Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajmosás nélkül - tapasztalato...

Hajmosás nélkül - tapasztalatok (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok, nektek milyen tapasztalataitok van a csak vízzel (vagy azzal se) való hajmosásról?

Én már egy jó ideje nem mosom szóval már teljesen beállt a hajam. Szép puha, nem zsíros, jó illatú (de nagyon gyenge), erős és dús amióta elfelejtettem a samponokat:D

Néha áttúrom vizes kézzel (mondjuk 3 hetente), szoktam fésülni disznósörte kefével, kirázni, ütögetni(ezt nem tom jól kifejezni) a port belőle, így tisztítom.

Tényleg nem zsíros, nem áll össze, és sokszor olyan puha mint egy hörcsög bundája :D

Ti milyen gyakran és hogy tisztítjátok? Csak az írjon aki nem használ sampont, vagy ismerősétől hallott róla :) köszi!

2013. jan. 8. 05:40
 61/93 anonim ***** válasza:
amúgy meg ki a frászt érdekelnek a lumenjeid? tudhatnád, hogy a megvilágítás erősségének az egysége a lux. nappali fényről még nem hallottál? csinálj egy olyan képet, és akkor meglátszik, hogy milyen valójában
2013. febr. 6. 09:00
 62/93 A kérdező kommentje:
jó csinálok de nem süt a nap. egyébként semmi különbség nem lesz mert full spektrum 5500ks izzók
2013. febr. 6. 10:14
 63/93 A kérdező kommentje:
"Csak az írjon aki nem használ sampont, vagy ismerősétől hallott róla :) köszi!" egy csomóan nem tudnak amúgy szöveget értelmezni..
2013. febr. 6. 10:18
 64/93 anonim ***** válasza:
...én ismerősömtől hallottam róla. :) Ezért írtam. Az más kérdés, hogy egy oltári nagy baromságnak tartom.
2013. febr. 6. 10:25
 65/93 A kérdező kommentje:
mert az sls, szilikon, Polyethylene glycol, Diethanolamine és a parabének olyan jót tesznek velünk és egészségesek ugye? meg is ehetnénk, nem? :D
2013. febr. 6. 12:35
 66/93 anonim ***** válasza:
0%

Az ember nem a samponnal árt a hajának, hanem a hajvasalással, túl erős fokozaton történő hajszárítással, dauerolással, hajlakkokkal, habokkal, festéssel egyéb olyan anyagokkal amiket nem lenne kötelező csinálni a hajjal.

Persze, ez sem mindig igaz. Ma már olyan vitaminok, nyomelemek vannak némely hajfestékbe, hogy jobban teszi az ember ha befesti, mintha nem. Ugyanez igaz lehet bármilyen kencére.

Szóval nem a sampon a haj ellensége, hanem egyéb beavatkozások, amik roncsolják a haj szerkezetét (pl: hő)

A sampontól CSAK tiszta lesz a fejed, hajad!

Igen, vannak jobb, rosszabb, olcsóbb, drágább samponok, egyik jobb a hajnak, a másik lehet nem annyira, na de azért azt megtenni hogy ne mossunk hajat mert egészségtelen?! Hát.. 100 emberből talán 1. És az egyik ilyen ember pont te vagy. Szíved joga.

De nem tudsz minket meggyőzni. Ez van. A tisztaság alap feltétele a sampon, szappan. (legyen bármilyen márkájú, összetevőjű)

2013. febr. 6. 12:46
 67/93 anonim ***** válasza:
33%

"mert az sls, szilikon, Polyethylene glycol, Diethanolamine és a parabének olyan jót tesznek velünk és egészségesek ugye? meg is ehetnénk, nem? :D"

Speciel én mindenből szilikon és parabén mentes termékeket keresek, nem csak samponban, de akár egy sminkben, alapozóban is. Nem jött össze. De egyébként ezek a mérgező anyagok kicsit túl vannak reagálva. Mutass nekem csak egy embert is, akinek konkrétan a szulfátoktól lett baja. Nincs ilyen. Sokkal egészségtelenebb egy nagyvárosi élet, egy görbe este a haverokkal, a tömegközlekedés használata (a sok beteg, igénytelen ember után Te is megfogod ugyanazt a kapaszkodót, adott esetben ugyanoda leülsz, ahova 2 nappal korábban egy csöves odavizelt), és még lehetne folytatni a sort. Én magam is próbálom azért az "egészségtelennek" titulált szereket mellőzni, de igazából a legkárosabbak így is úgy is ott vannak, akármit csinálsz. És ezzel, hogy nem mosol hajat tulajdonképpen ártasz is a fejbőrödnek, mert mint írtam korábban is, teljesen más környezetben élünk, mint az ősemberek. De Te tudod. Csak ne éljél tévhitben, mert azzal, hogy nem mosol hajat, még nem leszel egészségesebb. Legalább 2hetente egy tojássampont vagy valamit beiktathatnál --> még erőssé is teszi a hajat egyébként.

2013. febr. 6. 14:05
 68/93 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg az egészségtelen, hogy a hónapok alatt felgyülemlett koszos hajadban fekszel és kelsz. A haj is olyan mint a szivacs, fogalmad sincs mennyi szennyeződést fel tud venni, főleg ha nagyvárosban élsz. Holmi vizes áttúrások ezt a problémát nem oldják meg, kb. annyit ér mint halálnak a pofon. De ha neked így jó, nem szóltam.
2013. febr. 6. 14:44
 69/93 anonim ***** válasza:
49%

mert az sls, szilikon, Polyethylene glycol, Diethanolamine és a parabének olyan jót tesznek velünk és egészségesek ugye? meg is ehetnénk, nem? :D

Natúr samponok, samponszappanok, és még sorolhatnám mi minden van amivel moshatod a hajad és semmit sem ártasz neki.

2013. febr. 6. 15:21
 70/93 A kérdező kommentje:
vízzel mosni sokkal olcsóbb.. akár naponta is lehet, majd lehet azt is kipróbálom, hogy minden nap vízzel. Pl nyáron is volt h minden nap fürödtem a tengerben :) a hajam pedig jó volt akkor is:) a víz lehozza a koszt, nem tudom honnan veszitek h nem.. oO
2013. febr. 6. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!