Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajmosás nélkül - tapasztalato...

Hajmosás nélkül - tapasztalatok (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok, nektek milyen tapasztalataitok van a csak vízzel (vagy azzal se) való hajmosásról?

Én már egy jó ideje nem mosom szóval már teljesen beállt a hajam. Szép puha, nem zsíros, jó illatú (de nagyon gyenge), erős és dús amióta elfelejtettem a samponokat:D

Néha áttúrom vizes kézzel (mondjuk 3 hetente), szoktam fésülni disznósörte kefével, kirázni, ütögetni(ezt nem tom jól kifejezni) a port belőle, így tisztítom.

Tényleg nem zsíros, nem áll össze, és sokszor olyan puha mint egy hörcsög bundája :D

Ti milyen gyakran és hogy tisztítjátok? Csak az írjon aki nem használ sampont, vagy ismerősétől hallott róla :) köszi!

2013. jan. 8. 05:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 anonim válasza:
tudom, hogy tök régi topic, de leírom én is a tapasztalataimat a módszerről. Nos én 2013 novemberében döntöttem úgy, hogy nem használok többé sampont. Az első 2 hét tényleg kellemetlen volt, de úgy 1 hónap után a hajam teljesen normálisnak tűnt, mintha meglett volna előző nap mosva. Nagyjából minden héten 2x-3x mostam hajat sima vízzel zuhanyzás közben. Körülbelül 10 centiméteres hajam volt akkoriban (férfi vagyok) és bíztam ebben a módszerben. Ez egy hónap letelte után viszont rettentően elkezdett viszketni a fejbőröm. Néha nem tudtam ellenállni a kísértésnek és volt hogy véresre vakartam, de az esetek többségében csak az ujjaimmal körkörösen simogattam, hogy annyira azért mégse viszkessen. Tudni kell rólam, hogy soha az életben nem volt korpás a hajam, könnyen kezelhető volt sűrű és nem is hullott. Úgy január vége felé, február elején viszont rettentően elkezdett hullani, nem is akarom tudni hány szál naponta kihullott, bekorpásodott a fejbőröm és elvékonyodtak a hajszálaim, ráadásul hátul elkezdett töredezni is. Én ezt betudtam a csak vízzel való mosásnak. Ezt az állapotot addig bírtam míg el nem kezdett Mickey egér formában elmenni a hajam, no akkor azt mondtam, hogy visszatérnk szépen a samponhoz. Júniusban történt ez, azóta hetente 2x mosok samponnal hajat, elmúlt a viszketés, elmúlt a korpa és a hajhullás is napi 50-60 szálra csökkent. Szóval én ennyit tudok ehhez hozzászólni. Aztán lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de nem igazán ajánlom ezt a módszert senkinek sem, már csak a saját tapasztalataim alapján sem. 23/F
2014. szept. 12. 10:48
 92/93 anonim ***** válasza:
100%

Sűrű,erős,sötétbarna,fenék alá érő hullámos hajam van,kb mint Sissi-nek ha már emlegetve volt. Amikor a hajmosásról kérdezgetnek hogy hű meddig tarthat,hű hát ezt vajon milyen sűrűn,csak bólogatok meg ingatom a fejem,hogy bizonybizony ez nekem félnapos program.

Amikor pedig nem mostam meg már egy hónapja még ismerőstől is kapok megjegyzést hogy most milyen szép,és konkrétan vadidegenek leszólítanak...az utcán,a boltban,a buszon egy-egy megjegyzéssel 'ó,de szép nagy haja van' 'sose vágassa le,gyönyörű' sőt van aki meg is fogdossa,jobb esetben engedélyt is kérnek előtte. Szóval azthiszem nem túlzás azt mondani hogy a csodájára járnak. Az utóbbi időben folyton összetűzve hordom,mert már kifejezetten zavar hogy nem telik el úgy nap,hogy ne szólítana le emiatt valaki,a random hajfogdosás mondjuk éppen a metrón meg pláne.

Ezután mindig elkövetem azt a hibát,hogy megmosom,mert azért egy hónap úristen hát mégis. Másnap szárazon,mindenfelé szálldosó hajjal (igen,pedig balzsamozok is megminden) enyhén korpás fejjel közlöm mindenkivel aki szembejön egy 'mikor mostad utoljára?' vagy 'nem kéne már megmosni?' megjegyzéssel,hogy tegnap. Pont tegnap. -.- És ilyenkor egy darabig nem is szólít le senki...majd csak a hónap vége fele.

Iyenkor mindig elhatározom,de sajna kb csak egy újabb hónap erejéig,hogy soha többet nem mosok hajat. xD

~ Na hát ennyit az emberi képmutatásról,és a samponokról. Az a sok ember biztosan nem rajongana körbe,ha úgy látnák hogy zsíros,koszos és ápolatlan-mint ahogy látják ezt a hajmosásaim után,amik érthető módon belőlem ezáltal kifejezetten rossz közérzetet váltanak ki. Nyilván mindenkinek más a haja,olyan biztos nincs sok mint az enyém,na meg mindenki máshogy éli az életét,ez csak az én tapasztalatom a témában.

2016. febr. 26. 02:18
 93/93 anonim válasza:
En nem is hallottam arrol hogy vannak akik nem mosnak hajat. Regen rengeteg korpam volt olyan szinten hogy a homlokra lement viszketet szaraz bor. a fejboron kiutesek a nyakam csupa kiutes. alandoan kapartam, egy ideig vizzel mostam hajat. hosszab ideig voltam tunetmentes de utanna kezdodott. Most kb 4ik hete nem mostam hajat csak jol atkefelem. MINDEN tunet megszunt kb 2 het alatt. Ugy talatam ra erre atopicra hog ymar azt gondoltam valami csodabogar vagyok hog yezt en talaltam ki gondoltam nezzuk a google mit szol hozza. CSak azert irom le hogy ne higyjetek hogy valami no hajmosas aktivista vagyok vagy hogy atmostak az agyamat a hajam helyett :) egyszeruen csak mukodik. Ja es nem budos nem csunya. Volt aki irta fentebb hoyg nem birja mosas nelkul mert viszket. Azert viszket mert mosod. Ennyi.
2017. máj. 16. 13:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!