Hajmosás nélkül - tapasztalatok (? )
Sziasztok, nektek milyen tapasztalataitok van a csak vízzel (vagy azzal se) való hajmosásról?
Én már egy jó ideje nem mosom szóval már teljesen beállt a hajam. Szép puha, nem zsíros, jó illatú (de nagyon gyenge), erős és dús amióta elfelejtettem a samponokat:D
Néha áttúrom vizes kézzel (mondjuk 3 hetente), szoktam fésülni disznósörte kefével, kirázni, ütögetni(ezt nem tom jól kifejezni) a port belőle, így tisztítom.
Tényleg nem zsíros, nem áll össze, és sokszor olyan puha mint egy hörcsög bundája :D
Ti milyen gyakran és hogy tisztítjátok? Csak az írjon aki nem használ sampont, vagy ismerősétől hallott róla :) köszi!
Szerintem se a frissen mosott haj érzetét kelti. Plusz ez az arcba lógó, arcba fésülő haj is igénytelen látvány. Ne haragudj, nem megbántani akarlak, de nekem sose tetszett ez a hajviselet. Egy arca lógó haj, amit még csak nem is mosnak, az nagyon kiábrándító tud lenni.. egy lánynál legalábbis biztos. Nem tudom más lányok hogy vannak ezzel, de én biztos nem járnék egy olyan sráccal akinek ilyen szembelógós zsíros haja van.
Imádom a frissen mosott haj illatát, állagát, látványán mint magamon, mint a páromon. El sem tudnám képzelni hogy a tiédhez hasonló hajba beletúrjak és adjak egy cuppanós puszit. Bocsi, de ez az igazság. :)
Plusz kicsit azt sem értem, hogy miért érdekel téged annyira hogy mások ne lássák zsírosnak a hajad... nem értem miért érdekel téged annyira a hajad. A lányok szoktak a hajukkal babrálni, meg ilyen ápolót tenni rá, olyan ápolót használni, ilyen hajvégápoló, olyan technika, meg ricinus olaj, és a többi. A srácok (a legtöbb srác) meg egyszerűen megmossák valamilyen samponnal a hajukat, tök mindegy mivel, aztán kész. Sza.rni bele hogy mások milyennek látják a hajukat. A lényeg hogy tiszta. :)
Azért írták itt sokan, hogy "azt hittem lány vagy", mert ez olyan lányos dolog.
Túlságosan ráálltál erre a témára, és mindenkivel el akarod hitetni hogy a te hajad milyen jó, milyen szép, mennyire nem zsíros attól hogy nem mosol samponnal hajat, de ez nem igaz. Én legalábbis így látom.
hát pedig nem zsíros amúgy le kell már vágatni azt mondtam is h le fogom és nem zsíros ;) nem tudom hol látsz az utolsó képen pl zsírt XD te is megmutathatod a hajad :DD amúgy meg pont h nem foglalkozom vele csak egyszeren feltettem egy iyen kérdést... vízzel mostam régebben aztán rájöttem h jobb ha csak nedves kézzel v mikroszálas ronggyal áttörlöm :) ennyi. Te is agymosott vagy ha szerinted az embernek h tiszta legyen a haja samponozni kell kötelezően... régen nem is volt sampon
a másik meg h 21 éven át mostam a szüleim, a média meg ezek miatt, szóval lehet h pár hónap kevés de sztem nekem így is nagyon jó a hajam és csak jobb lesz:) régen olvastam olyat h egy kislánynak a szüleit megkérdezték h mitől ilyen gyönyörű fenékig érő a haja és az volt az oka hogy: nem mosták ;)
"régen nem is volt sampon "
Ez így van, konkrétan sampon nem volt. De! Egyrészről 100-200 évvel ezelőtt teljesen más életmódot éltünk mi emberek, mind táplálkozásilag, mind pedig a szennyezés is más volt. Az ember haja beissza a sok füstöt, szmogot, egy görbe este után az én hajamból konkrétan árad a kocsma szag. Nem beszélve az olyan dolgokról, hogy beleragad a por, beleizzadunk. Legalábbis én nyáron ezt tapasztalom fűnyírás közben pl. Eszembe nem jutna csak nedves kézzel áttörölni, mert az a beleragadt port nem szedi ki.
Arról, hogy régen nem volt sampon pedig a következőt tudom mondani: bolti termékek nem, házi kotyvaszok viszont igen! Erzsébet királynénk, imádott Sissink pl tojással mosott hajat 3 hetente. Ezt a módszert egyébként én is kipróbáltam és nagyon jó (egyedül azért nem alkalmazom, mert nekem egy kicsit macera). De mikor végre megjelentek az első szappanok, azokat is használták hajmosásra. Tulajdonképpen a történelemben egy-két korszak van, amikor ténylegesen nem mostak az emberek hajat (se más területet a testükön), az pedig egyrészről a sötét középkor, másrészről pedig a 17-18. század. Ugye ez volt a hatalmas parókák, a fejbőr vakaró, a 6 kiló púder és az 5 liter parfüm időszaka. Mindez azért, hogy elfedjék a csúf igazságot: hajuk ápolatlan, gyenge és gyér volt, melyet a tetvek miatt kellett vakarni, bőrük mocskos, mitesszeres, pattanásos, és mivel nem fürödtek, ezért azt a bűzt valamivel el kellett ugye tüntetni.
Mindezt azért írom le, mert azért van egy-két tévhit itt a részedről. Nem az én dolgom megítélni a hajad, de ha legalább érvelsz, akkor igaz érveket sorakoztass fel, és ne olyanokat, hogy régen sem volt sampon, mert ennyiből régen sem volt fürdés, régen sem volt számítógép és még sorolhatnám...
én nem úgy táplálkozom mint mások :DD (paleo)
és az őskorban se mostak hajat. És a haj pedig igenis öntisztuló ha nem marod le a fejbőrt. Persze ha minden héten megmosod samponnal akkor már nem fog öntisztulni és sztem sok idő kell hogy visszaálljon
ÍÍgen, olyan szééép a hajad!! Annyira tökéletes. Hé, tudtad hogy nem is zsíros? :-o Hihetetlen szép, nem zsíros hajad van! Grat! ;-)
Ismétlem: nem zsíros.
Ui: nem zsíros.
.
.
.
.
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!