Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programtervező informatikus...

Kérdező006 kérdése:

A programtervező informatikus szak tényleg ennyire lehetetlen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 12.es vagyok és nagyon gondolkozom az ELTE programtervező informatikus szakán, viszont rengeteg helyen azt olvasom, hogy kb lehetetlen megcsinálni olyan nehéz. Programozni annyira tudok, hogy az emelt infó érettségis programozási feladatot egész könnyen megoldom már, de gondolom ez nem jelent sokat. Matekból mindigs is jó voltam de abból se kiemelkedően az osztály legjobbja. Tényleg ennyire nehéz ahogy írják? Valahol olyat is olvastam hogy bruttó 200 ezret lehet vele csak keresni. Szerintetek érdemes ezt a szakot választani így 2021-ben?

2021. febr. 1. 16:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/115 anonim ***** válasza:
82%
Kaliforniai cég, senior programozó. :DD.
2021. febr. 2. 10:16
 52/115 A kérdező kommentje:
Hú emberek elég sok válasz érkezett :D Az én véleményem, hogy nem a kellő tudást kapod meg az egyetemen hanem az alapokat, amihez még sok gyakorlás és tapasztalat szerzés szükséges hogy érjen valamit DE mégis csak van egy papírod amivel könnyebb munkát találni mintha csak egy érettségi lenne az önéletrajzodba. Mégha külföldön nemis Magyarországon számít. Emelett igeni ingyenes tud lenni az egyetem állami támogatással még ha utána itthon is kell dolgoznod éveke. De őszintén nem mind1 hogy itthon vagy külföldön adózól belőle? Attól még az egyetem ingyen volt. (Ezt igazból az eddigi kommentekből szürtem le , persze tapasztalatból nemtudok beszélni :D)
2021. febr. 2. 20:02
 53/115 A kérdező kommentje:
Viszont a kérdésém meg mindig fenn áll. Jó az ELTE , ha mindenképp akarok egyetemre menni érdemes azt választani vagy van jobb? Kinek milyen tapasztalata van róla?
2021. febr. 2. 20:03
 54/115 anonim ***** válasza:
71%
Jó az ELTE.
2021. febr. 2. 20:05
 55/115 anonim ***** válasza:
18%
#52 Igen, kb. én is ezt mondtam, csak a sok hülye majom elkezdett itt faszméregetni, mert mi az, hogy nem ő a falu bikája. Egyetemen nem leszel szakember. Előbb kell tanulni, aztán odamenni.
2021. febr. 2. 20:58
 56/115 anonim ***** válasza:
11%

"Az én véleményem, hogy nem a kellő tudást kapod meg az egyetemen hanem az alapokat,"

Na de hát, a te véleményed nem bír relevanciával.

Nem is tudom, miért kellett velünk megosztanod?

Egyetemre nem jártál, honnan tudnád, mit tanulnak ott és az mennyit ér?

Ezzel az erővel a forma egyes autókról is írhatnál véleményt, csak nem lenne semmi értelme.

Amúgy, egyetemet nem azért végez az ember, hogy "mégis legyen egy papírja", a diplomát nem is azért várják el, hanem a tudás miatt, ugyanis a papír azt igazolja.

Természetesen az eredményesen végzettek között is lehet silány, ahogy más szakmák esetében is előfordul ez. Létezik rossz orvos és burkoló is. De a diploma mégis egy szűrő. Akinek még az sincs, az pontosan annyit is ér. Semmit.

Azt meg ne képzelje senki, hogy bárki bevakkantja, hogy ő bizony tud és már tolják is elé a munkaszerződést. Az elhelyezkedéshez még a szakirányú diploma sem biztosíték.

2021. febr. 2. 21:15
 57/115 anonim ***** válasza:
25%

"Amúgy, egyetemet nem azért végez az ember, hogy "mégis legyen egy papírja", a diplomát nem is azért várják el, hanem a tudás miatt, ugyanis a papír azt igazolja."

Továbbra sem kérnek diplomát. De verd a nyálad nyugodtan.

2021. febr. 2. 21:23
 58/115 anonim ***** válasza:
37%
Linkelj nekem állásokat, ahol nem kérnek diplomát. Esküszöm beadok egy üres CV-t oda érettségivel és meglátjuk.
2021. febr. 2. 21:26
 59/115 anonim ***** válasza:
70%
#58 Mondanám, hogy nyisd meg a Profession.hu-t és add be az elsőre ami szembejön, de ahhoz megfelelő szaktudás is kell. És üres CV-vel nem mész sokra, korábbi munaktapasztalattal, referenciamunkával inkább.
2021. febr. 2. 21:30
 60/115 anonim ***** válasza:
64%
Eddig arról volt szó, hogy üres CV-vel is bejutok. Referenciákat senki se fog nézegetni. Keresnék én profession-ön, de mindenhol követelmény a szakirányú végzettség. No meg egy mire való fejlesztő nem profession-ön keres, hanem linkedin-en. Szóval. Várom a linkeket. Csak érettségit fogok beírni. Írok egy motivációt levelet is, amiben az elején leszögezem majd, hogy egyetem helyett inkább otthon maradtam és udemy és coursera kurzusokból tanultam 3.5 évig.
2021. febr. 2. 21:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!