A programtervező informatikus szak tényleg ennyire lehetetlen?
Senior software engineer vagyok, itt egy javaslat. Felejtsd el az egyetemet! Csak lehúznak egy valag pénzzel és rommá szívatnak, meg egy csomó felesleges hülyeséggel rabolják az idődet. Azért a temérdek pénzért, amit arra kiadnál, célszerűbb otthon maradnod, és online tanfolyamokba belekezdened. Udemy, Coursera, LinkedIn Learning... Sokkal gyorsabban és hatékonyabban teszel szert használható tudásra. Így nem a csoport csigatempójában haladsz.
Az öntanítás sokkal hatékonyabb azért is, mert elkezdhetsz saját projekteket, és kitapasztalhatod a trükköket, buktatókat. Ezt "normális" esetben az első munkahelyeden tennéd, de ott egy valódi projektben csetlesz-botlasz, és ott lebeg fölötted, hogy bármikor kirúghatnak, mert béna vagy. Ki is fognak, mert minden juniort előbb-utóbb elbocsátanak.
Csak a családodat kell meggyőznöd, hogy ez így sokkal jobban megéri, és nem azért akarsz otthon maradni, hogy facebookozzál meg játsszál egész nap. Ez lehet a legnehezebb.
Miért lenne pazarlás? Ha nem használod a tudást akkor se pazarlás. Nincs olyan tudás, ami pazarlás.
Azt se értem, hogy miaz hogy az egyetem drága? Egy forintot sem fizettem, se alapon se mesteren.
Mi gától meg, hogy mást is tanulj, valaki dolgozik mellette - ha dolgozni tud akkor más aki nem dolgozik tanulhat.
Mi az, hogy már jó pár éve nem az? Most végeztem mesterképzésen, ingyen volt. Attól, hogy vissza kell fizetni, hogy nem itt dolgozol még ingyenes. És szerintem nagyon helyes, hogy vissza kell fizetni, hiszen az itthoni adófizetők fizetik a tandíjadat, tehát ne más országnak képezzünk mérnököket, orvosokat - de, ha meg kimegy akkor vállalja azt, hogy visszafizeti. :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!