Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programtervező informatikus...

Kérdező006 kérdése:

A programtervező informatikus szak tényleg ennyire lehetetlen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 12.es vagyok és nagyon gondolkozom az ELTE programtervező informatikus szakán, viszont rengeteg helyen azt olvasom, hogy kb lehetetlen megcsinálni olyan nehéz. Programozni annyira tudok, hogy az emelt infó érettségis programozási feladatot egész könnyen megoldom már, de gondolom ez nem jelent sokat. Matekból mindigs is jó voltam de abból se kiemelkedően az osztály legjobbja. Tényleg ennyire nehéz ahogy írják? Valahol olyat is olvastam hogy bruttó 200 ezret lehet vele csak keresni. Szerintetek érdemes ezt a szakot választani így 2021-ben?

2021. febr. 1. 16:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 A kérdező kommentje:
Az angolal nincs problémám, már van egy c1-es nyelvvizsgám belőle. Köszönöm a válaszokat, szerintem ezt fogom jelölni elsőnek aztán meglátjuk mi sül ki belőle. :D
2021. febr. 1. 17:10
 12/115 Miss Endzsi ***** válasza:
76%
Nálam nem működik ez a típusfeladat bemagolás, pont emiatt voltam mindig egyes-kettes belőle. Még tavaly kérdeztem másokat szünetben, mi a trigonometria lényege, mit számolunk vele, stb, senki nem tudott rá válaszolni, ők is a bemagolom a típusokat típusok voltak. Leültem, két hetet ültem egy trigonometriai ábra felett, utána olvastm a matematikának, és megértettem, miért van itt, ezután már ment is.
2021. febr. 1. 17:16
 13/115 anonim ***** válasza:
86%
12: Na igen van ilyen. Csak, hogy nincs 2 heted arra, hogy 1-1 feladat fölött ülj ennyi ideig. Sajnos az időd véges és egy félév sem áll ennyi hétből. Persze, ha csak 1-1 kurzusod lenne félévente, de hát akkor 30 évig ott lennél. :D Aki milliárdos.... :D. Szóval vagy azonnal megérted még az órán, vagy 1-2 órán belül az adott típust, ha nem akkor ennyi. Nem lesz rá több időd. Ezért egyszerűbb, ha tudod a lépéseket - hogyha nem érted mit csinálsz - legalább a kurzusod meglesz - aztán a büdös életbe nem fog kelleni a tárgyak 80%-a a melódhoz, viszont ha egyszer előjönne sok-sok év után, akkor be fog ugrani, hogy jajj ilyet csináltam .. aztán megtanulod vagyis inkább csak alkalmazni, mert arra van szükséged. :)
2021. febr. 1. 17:24
 14/115 anonim ***** válasza:
9%

Senior software engineer vagyok, itt egy javaslat. Felejtsd el az egyetemet! Csak lehúznak egy valag pénzzel és rommá szívatnak, meg egy csomó felesleges hülyeséggel rabolják az idődet. Azért a temérdek pénzért, amit arra kiadnál, célszerűbb otthon maradnod, és online tanfolyamokba belekezdened. Udemy, Coursera, LinkedIn Learning... Sokkal gyorsabban és hatékonyabban teszel szert használható tudásra. Így nem a csoport csigatempójában haladsz.

Az öntanítás sokkal hatékonyabb azért is, mert elkezdhetsz saját projekteket, és kitapasztalhatod a trükköket, buktatókat. Ezt "normális" esetben az első munkahelyeden tennéd, de ott egy valódi projektben csetlesz-botlasz, és ott lebeg fölötted, hogy bármikor kirúghatnak, mert béna vagy. Ki is fognak, mert minden juniort előbb-utóbb elbocsátanak.

Csak a családodat kell meggyőznöd, hogy ez így sokkal jobban megéri, és nem azért akarsz otthon maradni, hogy facebookozzál meg játsszál egész nap. Ez lehet a legnehezebb.

2021. febr. 1. 17:27
 15/115 anonim ***** válasza:
86%
#14 melyik cégnél?
2021. febr. 1. 17:32
 16/115 anonim ***** válasza:
84%
14: Mi gátol meg valakit abban, hogy egyetem mellett haladjon előre? Tanuljon? Projektfeladatokkal foglalkozzon? Semmi. Az önéletrajzodba mit írsz bele? Legmagasabb végzettség: érettségi. Szerinted komolyan vesznek bárhol is? Azért máris jobb egy olyan önéletrajz hogy: Alapképzés XY Egyetem - esetleg Mesterkézéps: XY Egyetem - Mellette ott van még a kötelező gyakorlat, amit beírhatsz, illetve egyetem mellett jobb eséllyel vállalhatsz gyakorolni munkát, amit ugyancsak beleírhatsz az önéletrajzodba. Egyetem elvégezni nem felesleges, a jövődet alapozod. Mégha a tudás 80%-át nem is fogod az adott munkádban használni, de lesz munkád! Komolyan fognak venni.
2021. febr. 1. 17:35
 17/115 anonim ***** válasza:
19%
Az egyetem gátol meg, mert sok időt kell elpazarolni rá, meg akkor az egyetemmel eltöltött 60 óra fölött nem biztos, hogy fog még programozni például. Egy munkáltató meg háromszámjegyű IQ-tól inkább megnézi, hogy mit is tud az ember, mint hogy egy papírt vegyen fel, máshol meg nem biztos, hogy akarnék dolgozni. Az egyetem drága is, hacsak nem akarsz mindenképpen itthon maradni utána dolgozni, vagy nem keresel egy olyan országot, ahol ingyenes, én pl. Dániáról tudom fixen, hogy ott az.
2021. febr. 1. 19:25
 18/115 anonim ***** válasza:
77%

Miért lenne pazarlás? Ha nem használod a tudást akkor se pazarlás. Nincs olyan tudás, ami pazarlás.

Azt se értem, hogy miaz hogy az egyetem drága? Egy forintot sem fizettem, se alapon se mesteren.

2021. febr. 1. 19:37
 19/115 anonim ***** válasza:
11%
Azért, mert közben nem mást tanulsz, az időd meg véges. Régen ingyenes volt az itthoni felsőoktatás állami támogatással, de már jópár éve nem az, az oktatásban töltött időt utána le kell dolgozni hazai foglalkoztatásban, vagy vissza kell fizetni az árá(nak egy részét)t.
2021. febr. 1. 19:49
 20/115 anonim ***** válasza:
64%

Mi gától meg, hogy mást is tanulj, valaki dolgozik mellette - ha dolgozni tud akkor más aki nem dolgozik tanulhat.

Mi az, hogy már jó pár éve nem az? Most végeztem mesterképzésen, ingyen volt. Attól, hogy vissza kell fizetni, hogy nem itt dolgozol még ingyenes. És szerintem nagyon helyes, hogy vissza kell fizetni, hiszen az itthoni adófizetők fizetik a tandíjadat, tehát ne más országnak képezzünk mérnököket, orvosokat - de, ha meg kimegy akkor vállalja azt, hogy visszafizeti. :).

2021. febr. 1. 20:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!