Kérdező006 kérdése:
A programtervező informatikus szak tényleg ennyire lehetetlen?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 12.es vagyok és nagyon gondolkozom az ELTE programtervező informatikus szakán, viszont rengeteg helyen azt olvasom, hogy kb lehetetlen megcsinálni olyan nehéz. Programozni annyira tudok, hogy az emelt infó érettségis programozási feladatot egész könnyen megoldom már, de gondolom ez nem jelent sokat. Matekból mindigs is jó voltam de abból se kiemelkedően az osztály legjobbja. Tényleg ennyire nehéz ahogy írják? Valahol olyat is olvastam hogy bruttó 200 ezret lehet vele csak keresni. Szerintetek érdemes ezt a szakot választani így 2021-ben?2021. febr. 1. 16:03
31/115 Miss Endzsi válasza:
27-nek igaza van, nálunk se sokat tanítanak, röhej az egész, ahogy egyes tanárok verik magukat az egy darab sz-ros tárgyukra. Nálunk ilyen az SQL oktató, még köcsögnek is nevez minket.
33/115 Miss Endzsi válasza:
Ez igaz bármely más tantárgyra nagyrészt, nem tanítanak semmit, de kiindulási pontnak okés.
34/115 anonim válasza:
Vagy inkább nem tanulsz. Hányszor hallotam már emberektől nálunk is, hogy semmit se ér, nem tanítanak semmit se, amit elmondanak tök feleslges, aztán a 3 - 3,5 éves egyetemet elvégzik 5-6 év alatt, 2-esekkel, valami random gagyi szakdolgozattal. - mert elbulizták és elkockulták az egész időt - vagy most nem megyek be órára, skippelem, előadásokra nem járok be, mert nem kötelező, akkor minek? Komolyan az emberek úgy mennek egyetemre a többség, mintha kötelező jelleg lenne, mintha egy középiskolába járnál és csak arra jársz amire kötelező, mert unod a tanulást a vizsgázást... Egyetemre azért mész, hogy tanulj, nem csak az egyetemen belül kell foglalkozni az anyagrésszel, hanem otthon is. Minden előadás legelső alkalmánál az előadó elmondja, hogy mi a követelmény és mi az ajánlott irodalom felsorol vagy 3-4 könyvet és jegyzetet is. Vásároltál már bármilyen könyvet mondjuk a kötelező jegyzeteken kívül? Dehogy... Dolgoztál már ki valaha tételsort ezekből a könyvekből például egy szóbeli vizsgára vagy inkább ismerősök átpasszoltál az anyagot? Na ugye. Én is kaptam már ilyen anyagokat, például zv-re is, olyan eszetlen nagy hülyeségek vannak benne, és a tanárok évről évre ezeket hallgatják vissza... Szóval magatokba is nézzetek kicsit, hogy mit tesztek ti azért, hogy tényleg egyetemi szinten legyetek ..
35/115 anonim válasza:
Aha, hát nem is vártam mást, mint hogy jön valami büdös proli, és elkezd okoskodni, hogy én biztos nem is értek semmihez, mert ciki, hogy nem ő a legokosabb a kocsmában. Fiacskám, ugye nem gondolod komolyan, hogy máris szaladok haza, kétségbeesetten bescannelem a diplomám, és teszem fel, mert valami proofster hülye gyerek a gyakorikérdéseken nem hiszi el? Hol élsz te, kinek képzeled magad? Ja, te ott, én meg itt, Kaliforniában. Bocs!
36/115 anonim válasza:
#27 véletlenül nem tomcat vagy? :D Már a turbopascal-nál is gyanús volt, de aztán a tanult CMS-es kolléga leírását olvasva már ráraknám a mai XRP profitomat :D
Amúgy szerintem hagyd, nincs sok értelme olyan emberbe több energiát fektetni, aki szerint az autodidakta tanulás 2 db udemy kurzust és másfél hét tanulgatást jelent...
37/115 anonim válasza:
Vicces, hogy valakik azt hiszik, hogy csak autodidakta tanulással munkát kapsz bárhol is érettségivel. :D Esetleg, ha saját vállalkozást csinálsz. ;)
38/115 Miss Endzsi válasza:
Mintha olyan nagy dolog lenne tételt kidolgozni. Nálunk nincs könyvajánlás, most távoktatásban van jegyzet, abból tanulok, egyébként jegyzet se lenne, kötelező jegyzet meg, nem hallottma még ilyenről, mert nálunk nincs, ahogy nem kötelező gyakorlatra se menni, áldom, hogy ilyen rugalmasak, feleslegesnek tartom, arra jó, hogy meglegyen a nappali hallgatói jogviszonyom és tudjak menni feketén dolgozni, meg úgy őszintén kedvem sincs bejárogatni, ha otthon is meg tudom tanulni, sőt még jobban is.
39/115 anonim válasza:
Na hát akkor miről is beszélünk? Ha be se járnak az emberek, akkor hogy lehet azt állítani, hogy nem tanítanak semmit? :D Rengeteg érdekes dolgot tanultam egyetemen, amit egyetemen kívül sose tanultam volna, mert eszembe se jutott volna ... :)
40/115 Miss Endzsi válasza:
Mert volt idő, amikor bejártam, ismerem a tanárainkat. Nem nyújtanak töbet annál, mint, ami le van írva a jegyzetben, így minek mennék be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!