Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programtervező informatikus...

Kérdező006 kérdése:

A programtervező informatikus szak tényleg ennyire lehetetlen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 12.es vagyok és nagyon gondolkozom az ELTE programtervező informatikus szakán, viszont rengeteg helyen azt olvasom, hogy kb lehetetlen megcsinálni olyan nehéz. Programozni annyira tudok, hogy az emelt infó érettségis programozási feladatot egész könnyen megoldom már, de gondolom ez nem jelent sokat. Matekból mindigs is jó voltam de abból se kiemelkedően az osztály legjobbja. Tényleg ennyire nehéz ahogy írják? Valahol olyat is olvastam hogy bruttó 200 ezret lehet vele csak keresni. Szerintetek érdemes ezt a szakot választani így 2021-ben?

2021. febr. 1. 16:03
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/115 anonim ***** válasza:
0%
100-as, nyomozónak ne menjél. 24 éve programozok, keversz valakivel. Vagy inkább hallgass.
2021. febr. 9. 13:52
 102/115 anonim ***** válasza:
75%

101:

Idézek másik válaszod alól: "Én autodidakta módon tanulom komolyabban a programozást immáron a 3. Hónapja. Gyakorlatilag az első hónap az általam használt IDE és a nyelv megtanulása volt. Egyébként középiskolába járok."

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..

29-es válasz.

Vagy nem Te vagy? Érdekes... :) A stílus, a pipa is stimmel. Itt már felismerhetők az ilyen emberek, mint Te. De, ha tévedek előre is elnézést. De azért rakd ki a nickneved, hogy láthassuk, hogy valóban nem Te vagy. Ha nem Te vagy lazán nyílvánossá teheted nem igaz? :)

2021. febr. 9. 14:26
 103/115 anonim ***** válasza:
34%
Ez nem az én válaszom, ebbe a kérdésbe nem is írtam semmit. 42 éves vagyok, senior software engineer. A stíluselemzéseket hagyd meg az irodalmároknak. Ahhoz meg kevés vagy, hogy nekiállj itt igazoltatni.
2021. febr. 9. 16:37
 104/115 anonim ***** válasza:
62%
Ha valóban az lennél nem félnél közzétenni a nicked, hogy láthassuk, és összehasonlíthassuk azzal a válasszal. Így derülne ki, hogy valóban 42 éves 24 éve a szakmában dolgozó vagy - bár ezek a számok valahogy nem jönnek ki, mert 18 évesen érettségi után nem igen alkalmaz még senki 0 tudással, főleg nem 1996-ban. Akkor még jobban elvárt volt, hogy menjél egyetemre és az oktatás is kicsit színvonalasabb volt. No de mindegy. a nickből kiderül minden.
2021. febr. 9. 16:42
 105/115 anonim ***** válasza:
24%

Addig nem nyugszol, amíg valaki meg nem simogatja a buksidat, hogy milyen okos vagy?

1996-ban te még nem is éltél, kisfiam. Én pedig akkor jártam főiskolára. Nem volt elvárt az egyetem, de nyugodtan találj ki még ilyeneket. Akkoriban elég sokan voltunk, akik húszévesen már túlvoltunk pár komoly demó vagy játék megírásán, és volt annyi gyakorlatunk, hogy rögtön felvegyenek bárhová. Ebből lett az akkori magyar játékipar, és nem kis részben a mai is. Novotrade összes művei, Reunion, Imperium Galactica, ezek mondanak valamit? Demoscene-ről hallottál? Senki sem egyetemen magolta be a szakmát. Értem én, hogy manapság elképzelhetetlen, hogy valaki húszévesen piacképes tudással rendelkezzen, de egyrészt mi még nem az életképtelen generáció voltunk, másrészt nem azzal töltöttük az időnket, hogy fórumokon kötekedjünk a felnőttekkel.

2021. febr. 9. 16:54
 106/115 anonim ***** válasza:
65%
Csak nem értem, ha 1996-ban kezdted a főiskolát érettségi után 18 évesen akkor h is dolgozhatsz a szakmába 24 éve?
2021. febr. 9. 17:09
 107/115 anonim ***** válasza:
71%
#106 Majdnem olyan mintha nem kellene diploma ahhoz hogy a szakmában dolgozzon. Tudom, durva. Már-már felfoghatatlan.
2021. febr. 9. 17:28
 108/115 anonim ***** válasza:
75%

"Csak nem értem, ha 1996-ban kezdted a főiskolát érettségi után 18 évesen akkor h is dolgozhatsz a szakmába 24 éve?"

Ez úgy lehet, hogy azokat az éveit is beleszámította, amikor még csak tizenévesként fejlesztett, basic-ben, a novotrade meg eladta a szutykait. Kb. bárkiét eladta.

Amúgy, akkoriban tényleg volt egy korszak, amikor bárkit felvettek fejlesztőnek, aki értett valamicskét a dologhoz, mivel egyszerűen rajtuk kívül csak olyanok voltak, akik egyáltalán nem értettek a számítástechnikához.

Mondjuk én az ő helyében annyira nem verném a mellemet, mert egy sz.ros c64-et, primo-t, spectrumot programozni messze nem ugyanaz, mint egy mai PC-t. Sem a tudás- sem az igényszint nem ugyanaz már, szerencsére. Szóval, amire büszke, azt inkább szégyellnie kéne.

2021. febr. 9. 17:41
 109/115 anonim ***** válasza:
24%

92:

"Nem is értem, hogy jutottatok el oda, hogy valakik Kaliforniában milliárdos fejlesztők, meg a haverok is FAANG-nál vezető pozicióba vannak és természetesen ilyen sikeres emberekkel itt gyakorikérdéseken beszélgethetünk."

Hát, elég csöves kis életed lehet, ha azt hiszed, hogy csak hozzád hasonló korhadt kis senkik fordulnak meg itt.

Az Amazonnál dolgozó - és valóban létező - haverom mellett van ám budapesti milliárdos haverom is, sőt, ő valóban milliárdos, mert a szilícium völgyben dolgozó jelenleg még nem az. Amúgy, ha eszed is lenne, nem csak pofád, már meg is találhattad volna.

"Már csak az kéne, hogy valami szakmaiasságot is belevigyetek, mert rengeteg kérdés alatt olyan butaságok"

Hát az esetenként tényleg jó lenne, na de a válaszokat sem csak hozzád hasonló, zéró piaci értékű kis senkik firkákják ám ide.

2021. febr. 9. 17:57
 110/115 anonim ***** válasza:
24%
108: Ritkán látni ekkora nagypofájú lamert, mint te. Mekkora telepi csöves lehetsz te, atyaúristen! Gondolom, te vagy az isiben az ász gyerek, aki tud HTML-t henkölni, de mivel pinát nem kapsz érte, idejársz verni magad. Gratulálok, ennél több sosem leszel.
2021. febr. 9. 18:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!