Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen bonyolult a Linux...

Bálint117 kérdése:

Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?

Figyelt kérdés

Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.

És még sorolhatnám...

Komolyan! MIért Istenítik???

2016. márc. 2. 15:51
 81/105 Alain Delon ***** válasza:
#78: Mi derült ki a Debianról? Hát, számomra az, hogy nincs benne grafikus telepítő. Hogy az Ubiban mi van, meg milyen lassú, azt nem tudom. Nálam a SUSE-ban ott a YAST. Onnan mindent lehet intézni. Be is linkeltem róla egy képet.
2016. márc. 20. 08:36
 82/105 Alain Delon ***** válasza:
A SUSE telepítésénél az a lényeg, hogy két partíciót kér: egyet a rendszernek, egyet a felhasználói mappának.
2016. márc. 20. 08:37
 83/105 Alain Delon ***** válasza:
De lehet használni live-ként is a SUSE-t. Így ki lehet próbálni telepítés nélkül.
2016. márc. 20. 09:16
 84/105 anonim ***** válasza:

#81.Ha még ki sem próbáltad akkor nem tudod milyen,én nem szeretem az ilyen megoldásokat,sokkal egyszerűbb 2 sort írni a terminálba mint 6-ot kattintani de ez szubjektív.

Az XFCE meg van olyan jó mint a KDE,én használtam mind 2-t és az XFCE alig eszik memóriát míg a KDE simán benyal fél GB-t alapjáraton,meg szerintem túl csicsás de ez is szubjektív.Ahogy előttem írták a Unity hiába szép ha nem is annyira személyre szabható meg kb. akkora a gépigénye mint a KDE-nek,a GNOME3 szintén.Talán egyedül a Cinnamon ami nekem tetszene a GNOME forkok közül de az meg másra emlékeztet...

Kérdező:

Próbáld ki mind2-t,szerintem a Debian-nal kezd,ha az nem jön be utána mehet a SUSE,mondjuk én még azt nem próbáltam de jelenleg nincs kedvem variálni,jó nekem a Debian. :D

2016. márc. 20. 14:19
 85/105 anonim ***** válasza:
#.83.Nálam nem egy disztró működött jól Live módban aztán feltelepítve vagy összeomlott vagy nem úgy működött ahogy Live módban.Szerintem feltelepítéskor derülnek ki igazán a problémák.
2016. márc. 20. 14:21
 86/105 Alain Delon ***** válasza:
Ezen tényleg be lehet sz*rni. Egyik részről azzal jönnek nekem, hogy mennyire nem jó a "kattintgatásos" módszer, ahogy én csinálom (Linuxon), a közelmúltban meg egy másik oldalon azzal jöttek nekem, hogy a Linux egy terminálos sz*r, és ne is jöjjek vele.
2016. márc. 20. 18:46
 87/105 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom, most először futottál bele abba, hogy különböző embertömegek más-más véleményen vannak. Szokni kell, szoknod kell, hacsak nem remetének készülsz a holdra!
2016. márc. 20. 18:51
 88/105 Alain Delon ***** válasza:
Meg az is baj, ha valami szép (KDE).
2016. márc. 20. 18:57
 89/105 Alain Delon ***** válasza:
87-re: Nekem ilyenkor a Belga Az a baj dala jut eszembe.
2016. márc. 20. 19:00
 90/105 anonim ***** válasza:

Figy, ez a "szép" ez olyan, mint a nőknek az autó. Legyen cuki VILÁGOSKÉK és HÁROMAJTÓS! Ott ez a szempont.

A férfiak meg nézik a lóerőt, fogyasztást, egyéb technikai jellemzőket.

Igen, a KDE szép! <3

2016. márc. 20. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!