Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?
Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.
És még sorolhatnám...
Komolyan! MIért Istenítik???
.Nimrod. - köszi a választ, de akkor tényleg az UBUNTU lehet tré, vagyis a Lightdm grafikus környezete? Akkor Megpróbálhatod a 6-os verziót, még le lehet tölteni itt-ott. Mit is mondtál elején? Debiant használsz? Látom hogy KDE-d van...
Alain Delon - igen, nekem is egyik gépen Afrika alá visz. Nemhiszem, hogy CPU mag, vagy lassúság probléma. A Notebookomon új Haswell i3-as van, erős grafikával, és ugyanezt csinálja.
Egy érdekesség: tegnap melóban kikapcsoltam az egyik Linuxos gépet (megjegyzem, valami frissítést telepítet, mikor elmentem), ma már nem indult fel az UBUNTU, megállt csak a "mount"-nál a kép, és semmi, a gép nem fagyot le, de nem futott fel, csak ott állt. Recovery módban sem. Gyorsan tettem fel egy Vista-t, azt majd csak mellé teszem fel újra vmi Linuxot. Problémás az UBUNTU, de a GUI-ja nagyon tetszik.
Debiant mindenhol , DE-ből többet is , laposon kde-t , asztalin matet.
Az előző verzió Jessien nem fog normálisan futni ,ezzel próbálkozni is felesleges. Most mate-es debianról írok , itt is elindítottam , keresésre nekem is Afrikát hozta be... megkérdeztem egy ismerősöm aki Arch-ot használ (valahogy aur-ból feltelepítette) és nála is ugyanez van...
Debian stablen biztosan nem kefél el semmit egy frissítés sem, erre már már kínosan ügyel a fejlesztőcsapat , ami egyébként létszámban majdnem nagyobb mint a többi disztróé együttvéve. Részben ennek is köszönhető , hogy nincsenek hibák.
Én ezt már több mint 1 évvel ezelőtt megmondtam :D
Nagyjából ha a haladó felhasználók szintjét nézzük akkor a Debian , Arch és talán még a slackware tartozik ide , gentoot vagy egy lfs-t már hatalmas meló összerakni , mert míg egy debiant/archot kívánt szoftverekkel együtt megvan a kész rendszer max 35 perc alatt (amiben a telepítés időtartama is bent van persze), addig ezekre több órát kell szentelni , aki nem ért hozzá annak meg komoly szenvedést is okozhat.
Kérdező , amúgy ha csak a gui tetszik az uborkán , akkor az elérhető más disztrókra is..
És a Debian-ban van valami "market" ahol lehet válogatni soft-ok közül, úgy mint az ubuntu-ban???
Mért néha elkellene, mondjuk jó képnézegető, rajzolóprogram, e-mail kliens (amikkel az a bajom, hogy mind borzasztóan fapadosak), stb...
Köszi
#56 Dominik: A Puppyból nemrég kiszállt a main developer, és a legutóbbi verzió már tisztán ubuntu alapú.
Kérdező: a debianban ugyanazok a csomagok vannak, mint ubuntuban. Illetve ugyanazok IS, mert hasra úgy 2-3szor annyi van benne, mint ubiban. A unity-t kivéve minden benne van, és ugye még többebb. A szó, amit keresel: Synaptic
"És a Debian-ban van valami "market" ahol lehet válogatni soft-ok közül, úgy mint az ubuntu-ban??? "
Ugyanúgy van csomagkezelője - mint például a grafikus felületű Synaptic, vagy a konzolos felületű apt vagy aptitude - mint az Ubuntunak.
Az Ubuntuban elérhető Szoftverközpont (software-center) csak a régi, 7-es Debianban (Wheezy) érhető el:
az újabb 8-asban (Jessie) már nincs - de szvsz. a nélkül is el lehet lenni (én például sosem használom ezeket a grafikus felületű csomagkezelőket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!