Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen bonyolult a Linux...

Bálint117 kérdése:

Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?

Figyelt kérdés

Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.

És még sorolhatnám...

Komolyan! MIért Istenítik???

2016. márc. 2. 15:51
 51/105 A kérdező kommentje:

.Nimrod. - köszi a választ, de akkor tényleg az UBUNTU lehet tré, vagyis a Lightdm grafikus környezete? Akkor Megpróbálhatod a 6-os verziót, még le lehet tölteni itt-ott. Mit is mondtál elején? Debiant használsz? Látom hogy KDE-d van...

Alain Delon - igen, nekem is egyik gépen Afrika alá visz. Nemhiszem, hogy CPU mag, vagy lassúság probléma. A Notebookomon új Haswell i3-as van, erős grafikával, és ugyanezt csinálja.

Egy érdekesség: tegnap melóban kikapcsoltam az egyik Linuxos gépet (megjegyzem, valami frissítést telepítet, mikor elmentem), ma már nem indult fel az UBUNTU, megállt csak a "mount"-nál a kép, és semmi, a gép nem fagyot le, de nem futott fel, csak ott állt. Recovery módban sem. Gyorsan tettem fel egy Vista-t, azt majd csak mellé teszem fel újra vmi Linuxot. Problémás az UBUNTU, de a GUI-ja nagyon tetszik.

2016. márc. 16. 17:41
 52/105 anonim ***** válasza:

Debiant mindenhol , DE-ből többet is , laposon kde-t , asztalin matet.

Az előző verzió Jessien nem fog normálisan futni ,ezzel próbálkozni is felesleges. Most mate-es debianról írok , itt is elindítottam , keresésre nekem is Afrikát hozta be... megkérdeztem egy ismerősöm aki Arch-ot használ (valahogy aur-ból feltelepítette) és nála is ugyanez van...

2016. márc. 16. 19:13
 53/105 anonim ***** válasza:
Valóban Debian.Telepítesz hozzá egy külső firmware-t és működik minden.A frissítés után nem omlik össze és itt valóban az user dönti el a legtöbb dolgot.És ha van ott valami probléma akkor a rendszer úgy is kimutatja ha valami gond van,utána meg a dokumentációk segítségével meg lehet javítani.Én Xubuntu-ról váltottam,voltak kezdetleges gondok de volt jó segítségem így a problémákat sikerült megoldani,de közben a lényegre rá lehetett jönni hogy ez nem win,nem Ubuntu így ez nem fog annyi mindent eléd tenni de atom stabil rendszer.Az Ubuntu-t hagyd szépen ott ha meg nem jön be a Debian akkor vissza a Win-re mert akkor nem is neked való.
2016. márc. 16. 19:26
 54/105 Alain Delon ***** válasza:
Azért ne kábítsátok már el, hogy csak Ubuntu-(akármilyen)buntu-Debian választása lehet, mert nektek az van/volt.
2016. márc. 17. 14:25
 55/105 Alain Delon ***** válasza:
Egyébként meg megfeküdt az Ubuntu a frissítéstől? Debianról is hallottam már ilyet. SUSE-ról még nem...
2016. márc. 17. 14:34
 56/105 anonim ***** válasza:
59%
Figyelj,az egyik disztro rosszabb mint a másik.Én inkább azt mondanám hogy aki tényleg normálisan szeretné használni az használja ezeket:Debian,Arch,Gentoo,LFS,Gobo,Puppy nem forkolt disztrokat sokkal kevesebb hibával,ezekhez kell érteni is de jól működnek.A win analfabéták meg hagyják ott mert akkor nem nekik lett kitalálva.Ubuntu meg azért népszerű mert ott van aki pénzelje őket és azért van benne némi marketing,ezt élérték már sajnos : Linux=Ubuntu.
2016. márc. 17. 14:34
 57/105 anonim ***** válasza:

Debian stablen biztosan nem kefél el semmit egy frissítés sem, erre már már kínosan ügyel a fejlesztőcsapat , ami egyébként létszámban majdnem nagyobb mint a többi disztróé együttvéve. Részben ennek is köszönhető , hogy nincsenek hibák.

Én ezt már több mint 1 évvel ezelőtt megmondtam :D

Nagyjából ha a haladó felhasználók szintjét nézzük akkor a Debian , Arch és talán még a slackware tartozik ide , gentoot vagy egy lfs-t már hatalmas meló összerakni , mert míg egy debiant/archot kívánt szoftverekkel együtt megvan a kész rendszer max 35 perc alatt (amiben a telepítés időtartama is bent van persze), addig ezekre több órát kell szentelni , aki nem ért hozzá annak meg komoly szenvedést is okozhat.

Kérdező , amúgy ha csak a gui tetszik az uborkán , akkor az elérhető más disztrókra is..

2016. márc. 17. 21:07
 58/105 A kérdező kommentje:

És a Debian-ban van valami "market" ahol lehet válogatni soft-ok közül, úgy mint az ubuntu-ban???

Mért néha elkellene, mondjuk jó képnézegető, rajzolóprogram, e-mail kliens (amikkel az a bajom, hogy mind borzasztóan fapadosak), stb...

Köszi

2016. márc. 19. 12:34
 59/105 anonim ***** válasza:

#56 Dominik: A Puppyból nemrég kiszállt a main developer, és a legutóbbi verzió már tisztán ubuntu alapú.

Kérdező: a debianban ugyanazok a csomagok vannak, mint ubuntuban. Illetve ugyanazok IS, mert hasra úgy 2-3szor annyi van benne, mint ubiban. A unity-t kivéve minden benne van, és ugye még többebb. A szó, amit keresel: Synaptic

2016. márc. 19. 12:45
 60/105 anonim ***** válasza:

"És a Debian-ban van valami "market" ahol lehet válogatni soft-ok közül, úgy mint az ubuntu-ban??? "

Ugyanúgy van csomagkezelője - mint például a grafikus felületű Synaptic, vagy a konzolos felületű apt vagy aptitude - mint az Ubuntunak.

Az Ubuntuban elérhető Szoftverközpont (software-center) csak a régi, 7-es Debianban (Wheezy) érhető el:

[link]

az újabb 8-asban (Jessie) már nincs - de szvsz. a nélkül is el lehet lenni (én például sosem használom ezeket a grafikus felületű csomagkezelőket).

2016. márc. 19. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!