Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen bonyolult a Linux...

Bálint117 kérdése:

Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?

Figyelt kérdés

Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.

És még sorolhatnám...

Komolyan! MIért Istenítik???

2016. márc. 2. 15:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 Tom Benko ***** válasza:
Mert az Ubuntu a nagyon kezdőknek szól. Ha igazán bele akarsz tanulni, akkor minimum Arch, rettentő szájbarágós wikivel, vagy inkább Gentoo/LFS, ha a rendszer szerkezetét is meg akarod ismerni.
2016. márc. 3. 11:55
 22/105 anonim ***** válasza:
100%
A Debian eléggé univerzális , kezdőknek (persze csak ha kezdők alatt azért nem a w$-os analfabétákat értjük) és haladóknak egyaránt alkalmas a legkülönbözőbb célokra.
2016. márc. 3. 14:42
 23/105 anonim ***** válasza:
#22: .Nimrod. : Azért ez "enyhe" barokkos túlzás, hogy az ubuntu 100% opensource. Ami 100% opensource az például a stock Debian. De már ott is van non-free repo, és azzal már az se 100% opensource. Az ubuntu meg ezt alapból tartalmazza, plusz egy csomó más bináris kódot is. Valójában a disztrók között az ubuntu tartalmazza az egyik legtöbb, ha nem ténylegesen a legtöbb _nem opensource_ elemet.
2016. márc. 3. 14:59
 24/105 anonim ***** válasza:

# Ipor Sircer

Azt a Debianra értettem , nem az ubuntura :) Az ubuntu még csak nem is ingyenes , a felhasználói már azért is fizetnek , ha csak dashben keresgélnek (bár ez csak unityt érinti) , így inkább egy freemium terméknek mondható.

Debian szerintem 100% opensource, mert alapértelmezetten nem tartalmazhat zárt forrású összetevőt , a felhasználó persze már az alaprendszer telepítése után azt csinál vele amit akar.

2016. márc. 3. 15:43
 25/105 Tom Benko ***** válasza:
A Trisquel az 100% opensource. :)
2016. márc. 4. 14:42
 26/105 anonim ***** válasza:

Elvileg a Fedora is.

"Fedora contains software distributed under a free and open-source license and aims to be on the leading edge of such technologies"

[link]

2016. márc. 4. 15:10
 27/105 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem kb. ennyi volt:

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install nvidia-340

(Bár az újabb kártyámat automatikusan telepítette a Linux Mint 17,

AMD -ből rég volt ilyen régi kártyám, ott semmit nem kellet tennem még régebbi rendszeren se, automatikusan felismerte telepítéskor)

2016. márc. 4. 21:50
 28/105 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenki válaszát! Mindenki jól megírta, és igaza is van. Foleg a #18-as válaszoló jól megfogalmazta! Koszi.

Ezket érdemes lesz elolvasni, aki szintén az Ubuntunak akar neki indulni.

Nos mivel most már egy hete Ubuntuval fekszek és kelek némi véleményem van és átlásom az alap funkciókban; úgy, hogy vagy 10-15 mar atinstalatam kul. gepre, kul. HW-n, notebookon otthon, stb.

Most pl. nem tudok Szlovák billentyuzetrol írni űő, csak charater map-on keresztul.

W$ alatt szépen tudok írni teljesen magyarul folyamatosan Szlovák billentyuzettel - amihez szoktam (ezt csak erdekesseg kepen irom).

Pár negativumot szeretnék írni, DE mind ehhez képest megszerettem az ubuntut, EZT HANSULYOZOM!

Nos a skype-t eleg konnyon fel lehet nyomni, de hogy automat. induljon, az mar nehezebb. NOD32-vel, ez a helyzet. Nehezen telepitodott, es vagy 1.5napot olvasgattam, hogy hogy tudnam megjeleniteni fenti status bar-on. Vagy ezer leirast elolvastam, most mar megy, de csal reszlegesen.

Használok még dropbox-ot, amihez szintént terminalon kellett 2 fajta dolog telepitenem, hogy elinduljon (vmi pythont - gondolom ez prog. nyelv.)

2016. márc. 5. 17:41
 29/105 A kérdező kommentje:

... folytatom!

Remelem lesz turelmetek vegig olvasni!

...Nos pl. a firefoxot, hogy mas nyelvben fusson mint az ubuntu GUI, nos az megint szép kis szórakozás volt, de végre sikerult! Rengeteg megoldást olvastam, szinte mindenkinek más mukodott.

Az a baj, hogy valamit letoltesz, es nincs olyan, hogy siman futtatod es megy.

En értem ez Linux, es biztosagosabb stb. De az eg szerelmére; ez nem egy olyan OS, amit javasolhatok MS OS alternítvként a barátoknak, anyunak, stb., mert sokat kell kormolni, és tudni mit is kell beinstallagatni, na es persze hogyan.

Ami viszont szegyen! PC-n, barmilyen HW-n installaltam, barmilyen monitorral!!! ... a felbontasokat soha nem tudta rendesen, nemtudom ebben mi a problema, es felkilnalni egy "Unknow" display-en minden felbontást. Hisz ha nem OK-zi el az ember, úgyis visszavalt az elzore.

Es a notebookon a fenyerot mindig automatikara nyomja ujrainditasnal. És mikor utánna olvasok, igen írják, hogy igen ez UBUNTU 14.04 TLS bug... Szoval na neeeeeee, ez tenyleg? Sikerult vegulis egy szkriptel megcsinalnom, hogy legalabb kozpre allitsa az indulasnal.

Nos már nem is merek tobbet írni!

A tobbi dolog viszont jo. Mukodik, vanank vmi szoft-ok is hozza a Soft. centeren keresztul. Es a legszuksegesebb programok megtalalhatoak ra.

Nos talán írok majd meg egy hosszabb review-t az egészrol is.

2016. márc. 5. 17:53
 30/105 A kérdező kommentje:
pl. most is beinstalláltam a Stellarium programot - úgy orultem, hogy megtaláltam az Ubuntu Software Center-be. És lefagyott totál, 3x kemény restartor kellett csinálnom, utánna hála Istnek be tudtam GUI -n kersztul lepni ROOT-al (mert beallitottom, terminalkon keresztul nem megy ctr+alt+f1-f7). Igy kitudtam torolni, és nem kellett atinstallalnom az Ubuntu-t
2016. márc. 5. 18:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!