Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen bonyolult a Linux...

Bálint117 kérdése:

Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?

Figyelt kérdés

Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.

És még sorolhatnám...

Komolyan! MIért Istenítik???

2016. márc. 2. 15:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 A kérdező kommentje:

Bár látom másnak is gondja van vele Ubuntun:

[link]

2016. márc. 6. 12:35
 42/105 Alain Delon ***** válasza:

Továbbra is megdöbbenve olvasom, amiket írsz. Egyrészt szörnyű ez a rengeteg hiba, amivel találkozol, másrészt informatikus végzettséggel nem tudod, mi a python? Továbbra is azt javaslom, próbálj másik disztrót. Akkor most én is reklámozok neked valamit: Feltelepítettem az openSUSE-ra az általad említett Stellariumot. A Holdon a krátereket láttam vele, bármilyen akadás nélkül. Az általam korábban említett KDE-vel használom. Azt a Unity-t vagy mit talán egyszer-kétszer már láttam, ami az Ubiban van, de a KDE-n kívül nekem más nem kellene. Szép, kényelmes, funkciógazdag, kiváló a szoftverellátottsága.

Az Ubuntunak valahogy jó a marketingje, de semmi több.

2016. márc. 6. 14:37
 43/105 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Nekem is megy szépen simán 60fps-el, csak mikor le akarom kicsinyíteni, vagy áthelyezni az ablakot, akkor lefagy a GUI, hiába kill-ezem a process-t a GUI-t nemtudom restartolni.

Másrészt, igen informatikus vagy, 15 éve telepítem. Hallottam a phyton-t, de nem feltétlenül kell tudnom, én MS felületen dolgoztam mindíg. Te például fel tudsz telepíteni és beállítani egy Win servert, domain-el együt? Vagy pl. tudod mi az a DiskPart?

2016. márc. 6. 16:32
 44/105 Tom Benko ***** válasza:
68%
Akkor javaslok neked valamit: Arch. Nem kapsz szép, előre beállított rendszert, cserébe viszont minden korrektül működik.
2016. márc. 6. 19:28
 45/105 Alain Delon ***** válasza:
Egy biztos: nekem ilyen gondjaim nincsenek. De nem is Ubim van...
2016. márc. 7. 15:17
 46/105 A kérdező kommentje:
És megkérdezhetem hány bitest használsz?
2016. márc. 7. 17:35
 47/105 Alain Delon ***** válasza:
Ha tőlem kérdezted, 64 bitest. Előfordult már, hogy egy szoftver 64-es változata nem ment. Feldobtam a 32-es, és az jó volt.
2016. márc. 7. 18:41
 48/105 A kérdező kommentje:

Google EARTH sem működik rajta!

A 7-es verzió írják, hogy nem működik soknak, a 6-os verziót, kenyszerítve feltelepítettem, de nem rendesen működik.

Akinek van google EARTH-ja Linuxon, nyissa meg, és írja be a saját lakhelyét, majd nézze meg hova navigál a program ;)

Nektek működik?

2016. márc. 15. 18:12
 49/105 anonim ***** válasza:

Ha ez megnyugtat a 7-es earth nálam sem tökéletes , de más platformon sem bizonyult annak , de keresni , épületeket , városokat behozni lehet vele.

Tudom , biztos csak a mumus teszi , hogy nálam működik :)

Saját lakhely (vagyis a környéke:> ) [link]

2016. márc. 15. 20:58
 50/105 Alain Delon ***** válasza:
Két gépen néztem meg a Google Earth-öt: az asztalin és a laptopon. Az asztalin van openSUSE, egymagos 3000-es procival, a laptopon PCLinuxOS 2x2,2 GHz-es procival. Másodikon lényegében simán ment a program, csak a szépséghiba az volt, hogy beírtam a magyar helyet, és Nyugat-Közép Afrika mellé, az óceánba vezetett. Az asztalinál 50%-os prociterheléssel épp, hogy csak meg-meg mozdult, de sikerült Magyarország felé beállnia. Ha kivárom, hogy rázoomoljon (röpke pár órát, szerintem), lehet, hogy eltalálja a keresett helyet. Kevés volna neki egy egymagos proci? De nálam igazán nem ügy a dolog, mert egyrészt hanyagolom a Google dolgait, másrészt vannak online megoldások arra, ha valami helyet meg akarok nézni (saját ablakomon is benéztem az imént egy ilyen oldal segítségével).
2016. márc. 16. 12:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!