Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?
Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.
És még sorolhatnám...
Komolyan! MIért Istenítik???
Továbbra is megdöbbenve olvasom, amiket írsz. Egyrészt szörnyű ez a rengeteg hiba, amivel találkozol, másrészt informatikus végzettséggel nem tudod, mi a python? Továbbra is azt javaslom, próbálj másik disztrót. Akkor most én is reklámozok neked valamit: Feltelepítettem az openSUSE-ra az általad említett Stellariumot. A Holdon a krátereket láttam vele, bármilyen akadás nélkül. Az általam korábban említett KDE-vel használom. Azt a Unity-t vagy mit talán egyszer-kétszer már láttam, ami az Ubiban van, de a KDE-n kívül nekem más nem kellene. Szép, kényelmes, funkciógazdag, kiváló a szoftverellátottsága.
Az Ubuntunak valahogy jó a marketingje, de semmi több.
Köszi szépen! Nekem is megy szépen simán 60fps-el, csak mikor le akarom kicsinyíteni, vagy áthelyezni az ablakot, akkor lefagy a GUI, hiába kill-ezem a process-t a GUI-t nemtudom restartolni.
Másrészt, igen informatikus vagy, 15 éve telepítem. Hallottam a phyton-t, de nem feltétlenül kell tudnom, én MS felületen dolgoztam mindíg. Te például fel tudsz telepíteni és beállítani egy Win servert, domain-el együt? Vagy pl. tudod mi az a DiskPart?
Google EARTH sem működik rajta!
A 7-es verzió írják, hogy nem működik soknak, a 6-os verziót, kenyszerítve feltelepítettem, de nem rendesen működik.
Akinek van google EARTH-ja Linuxon, nyissa meg, és írja be a saját lakhelyét, majd nézze meg hova navigál a program ;)
Nektek működik?
Ha ez megnyugtat a 7-es earth nálam sem tökéletes , de más platformon sem bizonyult annak , de keresni , épületeket , városokat behozni lehet vele.
Tudom , biztos csak a mumus teszi , hogy nálam működik :)
Saját lakhely (vagyis a környéke:> ) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!