Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?
Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.
És még sorolhatnám...
Komolyan! MIért Istenítik???
" szóval, hogy az Ubuntunak van az egyik legszebb, modernebb GUI-ja "
Ez egyéni ízlés kérdése , az a gui feltelepíthető bármelyik disztróra , elismerem szépen néz ki , de a funkcionalitása elég szegényes , még egy vágólapkezelő sincs benne , ehhez képest a hardver igénye viszont nem alacsony , ez a két tényező együtt nem a legszerencsésebb.
" A Debianról mostanában kiderültek fényében "
Miért , mi rossz derült ki a debianról ? :D
Az ubuntu szoftverközpontja sokkal lassabb a debian megoldásához képest , ott az összes kívánt szoftvert telepítheted egyszerre (erre van lehetőség ubuntun is , de a többség nem él vele) , pluszba sokkal több áll rendelkezésre natívan , mert még nem vett át mindent a canonical.
*pluszba sokkal több szoftver áll rendelkezésre
Amúgy a suse is ingyenes , egyedül a enterprise verziója nem az.
# 75: Annyira ingyenes, hogy pár évvel ezelőttig lehetett a Novelltől gyári telepítőlemezt rendelni, amit ingyen postáztak. A SLED megint más.
# 76: Annyival egészíteném ki, hogy a KDE mindegyiken úgy néz ki, ahogy a felhasználó megcsinálja. Nekem pl. összesen három KDE-m van, kettő az asztalin, egy a laptopon, de nem is hasonlítanak egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!