Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen bonyolult a Linux...

Bálint117 kérdése:

Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?

Figyelt kérdés

Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.

És még sorolhatnám...

Komolyan! MIért Istenítik???

2016. márc. 2. 15:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 Alain Delon ***** válasza:
A KDE szép, funkciógazdag, kiterjedt a szoftverkészlete és tökéletesen testre szabható. Pl. más GUI-ban is vannak külön kezelhető aktivitások?
2016. márc. 20. 19:26
 92/105 Alain Delon ***** válasza:
Az meg megint miért olyan rossz a grafikus telepítőben, hogy rá tudok keresni egy szóra, mint pl. codec, és feldobja az összes olyan találatot, ami tartalmazza a szót akár a névben, akár a leírásban, vagy, hogy külön csomagcsoportokra tudok keresni, mint pl. Education, vagy csak egy telepítési forrásban tudok keresni? Így akár olyan cuccra is akadhatok, amiről nem is tudtam, hogy létezik.
2016. márc. 20. 19:32
 93/105 anonim ***** válasza:

Te, itt valamit félreértettél. Én nem foglak győzködni. Ha a barátnőmnek a piros laptop tetszik, akkor legyen akár 32bites, vegye meg.

Ha neked a kde, akkor toljad! No prob! Ezenkívül próbáltam értelmezni google segítségével a "külön kezelhető aktivitások" kifejezést, de nem segített. Úgy tűnik, ez csak neked szempont. De ha neked fontos, akkor ennyi. Te döntésed. Egyesek autómárkákra esküsznek, mások meg grafikus felületekre...különbségek mindenhol vannak. Aki pl. nem tudja, hogy mi az a "külön kezelhető aktivitás", az nyilván más véleményen lesz, mint te. De ha tetszik neki a háttérkép, akkor meg lehet, h pont veled ért egyet. Sose lehet tudni.

Nameg ki vesz mercit, ha bmw-t is lehet meg audit?

2016. márc. 20. 19:35
 94/105 anonim ***** válasza:

" Mi derült ki a Debianról? Hát, számomra az, hogy nincs benne grafikus telepítő "

De van benne. Mikor bejön a telepítő kilehet választani a graphic installt.

2016. márc. 20. 19:51
 95/105 Alain Delon ***** válasza:
Itt arról volt szó, hogy a szoftvertelepítés megy terminálból. Nincs grafikus szoftvertelepítő. Régebben volt, már nincs. Legalább is én ezt vette le abból amit olvastam.
2016. márc. 21. 10:40
 96/105 Alain Delon ***** válasza:
Itt meg a KDE aktivitásai: https://www.youtube.com/watch?v=67ZFrrM9Zro . Csak azért említettem meg, hogy a KDE-ben olyan szinten ki vannak szolgálva a felhasználó (esetlegesen felmerülő) igényei (is), hogy egyszerűen überelhetetlen.
2016. márc. 21. 10:44
 97/105 anonim ***** válasza:
Ha úgyis kde-t használsz , ott az apper ami grafikus telepítőként is funkcionál , de amúgy dpkg -i gyorsabb.
2016. márc. 21. 11:45
 98/105 anonim ***** válasza:
Egy kis kiegészítés: Apper ugyanúgy elérhető grafikus telepítőként a többi de-hez is.
2016. márc. 21. 14:05
 99/105 Alain Delon ***** válasza:

Igen, van az Apper, de a YAST szoftvertelepítőjét használom.

Korábban feljött a szlovák billentyűzetkiosztás problémája. A SUSE-ban simán fel tudtam venni, és a panelen egy kattintással tudom váltani. (Ezt is a szlovákkal kezdtem el írni. Úgy kellett visszaváltanom magyarra.)

2016. márc. 21. 14:08
 100/105 anonim ***** válasza:
#99.Ilyet az XFCE is tud.
2016. márc. 21. 14:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!