Miért ilyen bonyolult a Linux (UBUNTU 14. 04)?
Végre felinstaláltam. Nvidia kártyám volt "Unknow monitorral" az Istenkéért sem sikerült megváltoztatnom, hogy menjen rendesen, max restrartig. Ha próbálgattam, akkor eltunt a login manager, vagy nem lehetett bejelentkezni. Ha tettem bele AMD kartyat, akkor hiába töltöttem le a vezérlőt állandóan fglrx problémát írt ki, hiába tettem sudo apt-get --install fglrx. Skype ment, de néha nem jelzett a bejövő üzenetre, és sokkal kevésbé tud dolgokat mint a Windowsos. Nod32 szintén. De az is csak restartkort pöccent be. Ha ki "X"-eltem, akkor hiába klikkeltem újra már nem indult el.
És még sorolhatnám...
Komolyan! MIért Istenítik???
Még egy javaslat, ha valami nem megy esetleg próbáld meg az ubuntu.hu -t. :-)
(bár van 1-2 aki igen lekezelő tud lenne pl. "a mester")
Linux nem w$.
Nod32 (és akármilyen más vírusirtó , külön tűzfal , tisztító) abszolút felesleges , miért akarsz egyáltalán ilyesmit használni ?
" Az a baj, hogy valamit letoltesz, es nincs olyan, hogy siman futtatod es megy"
De van. Simán telepíthetsz egy letöltött deb fájlt gdebi-vel vagy apper-el. Vagy egyszerűen dpkg - i paranccsal telepíted. Tulajdonképpen a terminálos megoldás a leggyorsabb és legegyszerűbb , már csak azért is , mert ennek köszönhetően neked letöltened se kell , mert megteszi helyetted.
" En értem ez Linux, es biztosagosabb stb. De az eg szerelmére; ez nem egy olyan OS, amit javasolhatok MS OS alternítvként a barátoknak, anyunak, stb., mert sokat kell kormolni, és tudni mit is kell beinstallagatni, na es persze hogyan. "
A picipuha pontosan ezt szeretné elhitetni mindenkivel amit leírtál. Pedig valójában sokkal egyszerűbb minden , csak mivel más ezért tűnik nehéznek.
" Ami viszont szegyen! PC-n, barmilyen HW-n installaltam, barmilyen monitorral!!! ... a felbontasokat soha nem tudta rendesen, nemtudom ebben mi a problema, es felkilnalni egy "Unknow" display-en minden felbontást. Hisz ha nem OK-zi el az ember, úgyis visszavalt az elzore.
Es a notebookon a fenyerot mindig automatikara nyomja ujrainditasnal. És mikor utánna olvasok, igen írják, hogy igen ez UBUNTU 14.04 TLS bug... Szoval na neeeeee, ez tenyleg? Sikerult vegulis egy szkriptel megcsinalnom, hogy legalabb kozpre allitsa az indulasnal. "
Ez a 2 ubuntu only. Egyik disztrónál sem találkoztam ilyesmivel.
" Mukodik, vanank vmi szoft-ok is hozza a Soft. centeren keresztul. Es a legszuksegesebb programok megtalalhatoak ra. "
Az ubuntu szoftverközpontjában közel sincs minden benne. Debianra kb 43.000 (igen , jól olvastad) szoftver van, az ubuntu ezek közül választ ki kb 200-at :)
Kedves Tom , nem szopatom magam, csak probalgatom.
Es ezekbol amit irtam egyik gep se rossz. Technikus vagyok, talan kiszurnam.
Sot a notebook amire feltettem 2 honapos, az enyem, es Win mostanaig fut rajta rendesen.
Feltettem az Ubuntut, es minden programmal modszeresen meg kellet dolgoznom, hogy fusson, de lehet ez a szep benne. Es ezt a modszeres megdolgozast, minden egyes gepen/instalaciom meg kellet tennem, tehat nem a gepek a rosszak.
De utolsó csep a pohárba az a Stellarium -égnézé soft befagyása volt.
Megtenné valaki, hogy feltelepitené akinek Ubuntuja van? A soft.centerben elérhető, ingyenes. Ez egy égnézegető szoft, szóval kicsit próbáljon meg vele elszórakozni.
Köszi!
Megnéztem azt is amit privátban kértél.
Akár teljes képernyős módban akár kicsiben használom , akárhova helyezem az ablakot nem fagy le..
Köszi szépen .Nimrod.!
Váloszínű kipróbálom a debian-t is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!