Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a táp megfelel?

Ez a táp megfelel?

Figyelt kérdés

Ez a tápot néztem ki a következő konfighoz:

Core i5 2500

Kingmax 16gb 1600mhz

gigabyte 6950

2 db winchester

1db SSD és ventilátorok

Jelenleg még nem így néz ki a konfigom, de így fog kinézni majd jövőre valamikor miután teljesen befejezem a fejlesztését. A tápra viszont már most is szükségem van, tehát megvehetem, bőven elég lesz?

Kisebbet nem szeretnék, nem szeretném kicentizni, tehát csak arra lennék kíváncsi, hogy ez elég lesz-e

Köszönöm

2011. nov. 29. 17:25
 51/107 Panda Péter ***** válasza:
na, ebben a hsz-ben totálisan számot adtál a szaktudásodról, ajánlottál három olyan tápot, aminek gagyi a bele, túl van árazva és még a teljesítménye is felesleges.
2011. dec. 2. 12:26
 52/107 anonim ***** válasza:

Ez sajna így van.

Amúgy mi az istenért ez alá 600W-s táp egyáltalán?

2011. dec. 2. 14:47
 53/107 anonim ***** válasza:
87%

Simon Richard:

A válaszaidból ítélve te tipikusan az az ember vagy, aki innen onnan hallott meg összeolvasott ezt azt, és ezzel akarja játszani a hozzáértőt, pedig valójában köze nincs a dolgokhoz.

2011. dec. 2. 15:03
 54/107 anonim ***** válasza:
50%
Igaz, mások véleménye alapján írtam azokat, nameg eddig csak ezzel az egy szaros táppal találkoztam, ami a gépben van. Ti hányat teszteltetek le? 10-et, 20-at? Amúgy mondanátok egy istenverte tápot, amelyik annyira szar, hogy vadiújon kiég, ha bekapcsolod a gépet? Ha nincs ilyen, akkor meg nem tökmindegy hogy milyen kerül bele? Elég sok szart összehordtam már és elegem is van a kritikáitokból, de szerintem most igazam van. Momentán nem tudom milyen tápom van, de kib@szottul olcsó lehetett, és eddig elég sokat cseszettem. Konkrétan kiégettem vele néhány kondit csak úgy poénból, nameg a csatlakozókat szikráztattam azzal, hogy a GND-t a 12+hoz érintettem amikor felhúztam magam és valamivel le kellett engedni a feszkót, nameg bekapcsolva ki-be dugdostam a CD-DVD meghajtó tápcsatját, de semmi nem kottyant meg neki. Mi a büdös fenének számít az az istenverte márka? Nem teljesen mindegy, hogy milyet rak bele? Nem az a lényeg, hogy működjön? Ha megy tőle a gép, akkor mi a francnak kell vitatkozni pár szaros watton??????????????
2011. dec. 2. 17:42
 55/107 anonim ***** válasza:

"Mi a büdös fenének számít az az istenverte márka? Nem teljesen mindegy, hogy milyet rak bele?" Jobban számít a "bele" mint a márkája.

Amúgy muszáj jobban elásni magadat?

2011. dec. 2. 17:45
 56/107 anonim ***** válasza:
50%
Ne mondjátok, hogy nincs igazam, mert igazam van. A táp nem RAM vagy CPU, ahol számít a MHz, a memória, a gyorsaság. A táp az csak táp. Mindegyiket egytől egyig arra tervezték, hogy árammal lása el a gépet. Már mi a büdös fenének nem lenne jó akármelyik? Ha nekem kellene választanom, bemennék a boltba, aztán megvenném a legelsőt, amelyik a kezem alá kerülne. Nem nézném a márkáját, vagy a model-típusát, esetleg a teljesítményét, de többet nem. Ok lenne ha egy prociról beszélnénk, akkor lenne min vitatkozni, de így értelme nincs.
2011. dec. 2. 17:47
 57/107 anonim ***** válasza:

"Ne mondjátok, hogy nincs igazam, mert igazam van. A táp nem RAM vagy CPU, ahol számít a MHz, a memória, a gyorsaság. A táp az csak táp. Mindegyiket egytől egyig arra tervezték, hogy árammal lása el a gépet. Már mi a büdös fenének nem lenne jó akármelyik? Ha nekem kellene választanom, bemennék a boltba, aztán megvenném a legelsőt, amelyik a kezem alá kerülne. Nem nézném a márkáját, vagy a model-típusát, esetleg a teljesítményét, de többet nem"

Nagyon elásod magad. Ezek szerint akkor mindegy hogy Codegen vagy Seasonic? Amúgy nagyon rosszul tudod. Az egész gép a táptól függ. egy rossz táp akár meg is ölheti az egészet.

2011. dec. 2. 17:49
 58/107 anonim ***** válasza:

Nem mondod komolyan...

Azért számít a márka, mert a Codegen és társai féléknek a nagy része 1 éves kora előtt szeret elhalálozni, ráadásul úgy hogy a fél gépet is magával viszi.

Kisebb fogyasztású gépekben van hogy tovább is elmennek, nagy szerencsével, de minden egyes perc életveszélyes amit gagyi táppal megy a gép.

Nemrég volt egy kérdező akinek már a nem is tudom hányadik vinyóját nyírta ki egy Mercury táp... mivel ezek olyan pontosan és stabilan szeretik leadni a feszültséget...

Ezzel szemben egy minőségi táppal 99% hogy nem lesz baj, de ha beüt a szar, és mégis meghal, mert megtörténhet, (csak épp nem 70% esély van rá, hanem kb 2%) akkor sem viszi magával a géped, csak a táp hal meg, mert el van látva olyan védelmekkel amiről a gagyi tápok nem is hallottak.

A meg bízható belsőn túl a hatásfokról, csendességről, kábelek hosszúságáról, csatlakozók számáról már nem is beszélek...

Szóval ilyen baromságot ne írj itt le hogy mit számít a márka! Ha te nem értesz hozzá az egy dolog, de legalább ne hangoztasd a hülyeséget mert még lesz aki elhiszi...

59/107 anonim ***** válasza:
50%
Nem tökmindegy, mit írok, úgysem tudjátok ki vagyok. Fogalmatok sincs, akkor meg minek? El is sétálhatok mellettetek, akkor sem tudnátok hogy ki vagyok. Nem tökmindegy milyen hülyeségeket írok? Nem mindegy? Hozzászólásom úgyis van, ezellen nem tehettek semmit.
 60/107 anonim ***** válasza:
50%
Az utolsó válaszolónak: Na látjátok, ezért jó az EnerMax!!!!
2011. dec. 2. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!