Ez a táp megfelel?
Ez a tápot néztem ki a következő konfighoz:
Core i5 2500
Kingmax 16gb 1600mhz
gigabyte 6950
2 db winchester
1db SSD és ventilátorok
Jelenleg még nem így néz ki a konfigom, de így fog kinézni majd jövőre valamikor miután teljesen befejezem a fejlesztését. A tápra viszont már most is szükségem van, tehát megvehetem, bőven elég lesz?
Kisebbet nem szeretnék, nem szeretném kicentizni, tehát csak arra lennék kíváncsi, hogy ez elég lesz-e
Köszönöm
Ez sajna így van.
Amúgy mi az istenért ez alá 600W-s táp egyáltalán?
Simon Richard:
A válaszaidból ítélve te tipikusan az az ember vagy, aki innen onnan hallott meg összeolvasott ezt azt, és ezzel akarja játszani a hozzáértőt, pedig valójában köze nincs a dolgokhoz.
"Mi a büdös fenének számít az az istenverte márka? Nem teljesen mindegy, hogy milyet rak bele?" Jobban számít a "bele" mint a márkája.
Amúgy muszáj jobban elásni magadat?
"Ne mondjátok, hogy nincs igazam, mert igazam van. A táp nem RAM vagy CPU, ahol számít a MHz, a memória, a gyorsaság. A táp az csak táp. Mindegyiket egytől egyig arra tervezték, hogy árammal lása el a gépet. Már mi a büdös fenének nem lenne jó akármelyik? Ha nekem kellene választanom, bemennék a boltba, aztán megvenném a legelsőt, amelyik a kezem alá kerülne. Nem nézném a márkáját, vagy a model-típusát, esetleg a teljesítményét, de többet nem"
Nagyon elásod magad. Ezek szerint akkor mindegy hogy Codegen vagy Seasonic? Amúgy nagyon rosszul tudod. Az egész gép a táptól függ. egy rossz táp akár meg is ölheti az egészet.
Nem mondod komolyan...
Azért számít a márka, mert a Codegen és társai féléknek a nagy része 1 éves kora előtt szeret elhalálozni, ráadásul úgy hogy a fél gépet is magával viszi.
Kisebb fogyasztású gépekben van hogy tovább is elmennek, nagy szerencsével, de minden egyes perc életveszélyes amit gagyi táppal megy a gép.
Nemrég volt egy kérdező akinek már a nem is tudom hányadik vinyóját nyírta ki egy Mercury táp... mivel ezek olyan pontosan és stabilan szeretik leadni a feszültséget...
Ezzel szemben egy minőségi táppal 99% hogy nem lesz baj, de ha beüt a szar, és mégis meghal, mert megtörténhet, (csak épp nem 70% esély van rá, hanem kb 2%) akkor sem viszi magával a géped, csak a táp hal meg, mert el van látva olyan védelmekkel amiről a gagyi tápok nem is hallottak.
A meg bízható belsőn túl a hatásfokról, csendességről, kábelek hosszúságáról, csatlakozók számáról már nem is beszélek...
Szóval ilyen baromságot ne írj itt le hogy mit számít a márka! Ha te nem értesz hozzá az egy dolog, de legalább ne hangoztasd a hülyeséget mert még lesz aki elhiszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!