Adott egy Intel i5 2500k processzor. Ehhez tudtok ajánlani egy alaplapot? Lehetőleg Z68 chipkészlettel felvértezett lap kellene. Olyan közepes árkategória bőven megfelel, nem kell a legdrágább. Nem kell CrossFire-s alaplap.
A többi dolgot már összeírtuk, már csak az alaplap hiányzik.
-2x4GB ram 1600Mhz
-1TB samsung HDD
-chieftec CTG 500 80P
-sapphire HD6870
Miért van már minden alaplapon több PCI-E 16×?
VGA-n kívül jó másra is? Mert szerintem a felhasználók töredéke akar több videókártyát használni. Különösen vicces, hogy mikor megjelentek a Z68 lapok, alig volt olyan, amin ne 3 db lett volna. Minek?
A válasz megírásának időpontja: ma 11:35:
Nem csak videókártyát lehet tenni bele, hanem akármit ami PCI-Expresszes.
oké, de pl hangkarik, sata/raid vezérlők, SSD-k sem használnak ki 4 sávnál többet. a professzionális raid kártyák meg pci-x-be valók (ami nem összekeverendő a pci-e-vel).
én sem látom értelmét a 3 vagy több slotnak, rekorddöntögetést leszámítva, mondjuk igazából a virtu-t leszámítva, átlag user számára a z68 is felesleges.
A virtu miatt is felesleges, mert egyszerűen nem működik (ezt már jópár teszt igazolta).
Amiért, esetleg, talán megéri, az az ssd gyorsításos hülyeség, de annál is hatékonyabb, ha a rendszer eleve ssd-re kerül.
De miért zavar az titeket ha sok PCI-E van rajta?
Ha nem abból lenne sok, akkor az elavult sima PCI-ból, az jobb lenne?
Ha nem tetszik, vegyetek Micro-ATX lapot, azokon nincs ennyi.
Igen, jobb lenne a régi PCI.
Van, akinek még régivágású tv vagy hangkártyája van, és használná. A 8 éves Audigy-m máig jobb latency-t produkál, mint bármelyik alaplapi hangkártya.
De nincs rajta pci slot?
tudtomal 4 is szokot leni még amin 3 pci-e is van
amugy pci-x es alaplapot még nem is látam pc s alaplapon van olyan?
vagy csak server?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!