Hogy áll jelenleg a processzor (Intel v AMD) és a VGA (nVidia v ATI) "háború"?
Jelenleg melyiknek van a gyorsabb, erősebb, kitartóbb, megbízhatóbb processzora/VGA-ja, és melyik típus az?
Melyik a szemük fénye? :)
Erre a kérdésre a válasz relatív.
én úgy tudnék válaszolni(nem vagyok egyik gyártó iránt se elfogult) hogy mindegyiknek megvannak az előnyei.
A processzor fronton ha a piaci részesedést nézzük akkor az intel simán győzne. A processzor erőt nézve(gondolok itta felső kategóriára) az intelnek az AMD nem ellenfél. Viszont az AMD olcsón jó processzorokat szolgáltat átlagfelhasználó/gamereknek. az AMD jelenleg APU fronton domborít ahol nincs jelenleg ellenfele és ha a felhasználóknak megjönne az esze akkor a Liano által a hordozható gépek piacán lehetne nyereségesebb az AMD.
Szóval ez mutatja hogy mindkét gyártónak meg van a pozíciója és hogy jó ha ketten vannak(főleg a piaci versenyt nézve).
VGA-nál már nincs ATI. Őket felvásárolta az AMD.
Visszatérve jelenlegi VGA piacon mobil és asztali szinten is AMD-é a legerősebb kártya. Viszont itt se lehet eldönteni egyértelműen. Viszont annyit azért hozzá tennék(ezért kifognak lehet nyírni) hogy jelenleg két kivétellel érdemesebb AMD vga-t venni. A két kivétel :GTX560Ti, a másik ha valakinek kell a CUDA vagy PhysX.
Szóval állást foglalni nem lehet(bár én most tettem) mivel mindkét gyártónak van helye a piacon.
Tulajdonképpen ízlés kérdése az egész. Mivel a technika elég gyorsan változik, egyik héten még az Intelnek van jobb procija, a másik héten meg az nVidia ad ki egy jobb videokártyát...
Oké, nem hetekben mérhető a változás, hanem inkább még hónapokban. A legjobbat (=legdrágábbat) viszont sosem érdemes megvenni.
Processzorban az AMD
Videokártyában az Nvidia fejlettebb de igazábol mind1
Köszi, hogy egy egy éves kérdéshez bevágsz egy ilyet:
"Videokártyában az Nvidia fejlettebb "
-.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!