Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/225 anonim ***** válasza:
88%

" Pont lesza, a Linuxosoktól amúgy sem vártam túl sok értelmet."

Én meg pont a magadfajtáktól. Na pá... :)

2023. júl. 20. 19:40
 62/225 anonim ***** válasza:
89%

#58 "Talán be kellene ismerni, hogy a Linux egy fapados ócska utánzat"

A Unix előbb volt, mint az imádott windows-od. Egyébként semmiben sem hasonlít a Linux a windowsra és még csak nem is fapados.

"és labdába sem rúghat a Windows mellett"

Mégis többen használnak Linux szervert, mint Windows szerver

"Szerencsére nem csak én gondolom így, hanem a felhasználók 98%-a is."

A felhasználók 98%-a azt se tudja, hogy van más a Windows-on kívül.

#60 "Desktop-Linuxot egyik sem, csúnyán hazudsz, mondták már?"

De azt vágod, hogy a Linux nem csak desktopra van? Egyébként olyan nagy cégek, mint a Google saját belsős Linux rendszer fejlesztettek, amit belsős laptopjaikon használnak. A Nasa-nál is elég népszerű, illetve a SteamOS is Linux alapú. Kormányzati és katonai rendszerek, tőzsdei rendszerek is Linux-ot használnak.

"Pont lesza, a Linuxosoktól amúgy sem vártam túl sok értelmet."

Már kaptál elég sok értelmes választ, neked nincs annyi agyad, hogy felfogj valamit. Helyette tovább lököd a baromságaidat.

2023. júl. 20. 20:07
 63/225 anonim ***** válasza:
10%

62: "A Unix előbb volt, mint az imádott windows-od. Egyébként semmiben sem hasonlít a Linux a windowsra" - Hát, az Asztal meg a menük eléggé utánozzák a Windowst, véletlen lenne?

"De azt vágod, hogy a Linux nem csak desktopra van?" - És? Itt a Desktop rendszerről beszélünk, én nem üzemeltetek szervert (gyanítom, az emberek többsége sem), így az nem szempont.

2023. júl. 20. 20:47
 64/225 anonim ***** válasza:
80%

#63 "Hát, az Asztal meg a menük eléggé utánozzák a Windowst, véletlen lenne?"

Tehát, ha már valaki csinál egy ablakos rendszer, akkor az már másolat? Khm, a Mac-nek előbb volt ablakos rendszere, akkor a Windows Mac utánzása lenne? Egyébként meg mindketten a Xerox-tól lopták az ablakos rendszert.

"És? Itt a Desktop rendszerről beszélünk" Megint ott tartunk, hogy megváltoztatjátok a kérdést? A kérdésben szó sincs erről.

"én nem üzemeltetek szervert (gyanítom, az emberek többsége sem), így az nem szempont." Ettől függetlenül Linux nagyon sok helyen ott van. A ChromeOS Linux alapú és lassan 5%-os részesedéssel rendelkezik a piacon. Szarozzátok itt a Linux-ot (mert nem értetek hozzá), ami egyébként Unix-on alapul, de ott a MacOS, ami pl egy Unix rendszer és elég népszerű.

Megint csak azt sikerült alátámasztonod, hogy fingod nincs miről beszélsz.

2023. júl. 20. 20:59
 65/225 anonim ***** válasza:
7%

64: "A kérdésben szó sincs erről." - Pedig egyértelmű. Senki nem beszél szerver-rendszerekről alapesetben.

"A ChromeOS Linux alapú és lassan 5%-os részesedéssel rendelkezik a piacon." - Azért 5%-ra nem verném magam. Bár a Linuxénál még ez is több.

"Szarozzátok itt a Linux-ot " - Talán mert van ok rá. Csak úgy nem bántaná senki.

2023. júl. 20. 21:25
 66/225 anonim ***** válasza:
85%

"Hát, az Asztal meg a menük eléggé utánozzák a Windowst, véletlen lenne?"

Egyszer a korábbi válaszodban azon hisztizel, hogy miért nem olyan, mint a Windows, most meg az a baj, hogy szerinted utánozza?? :D

Ok... Te sem tudod már mit akarsz igazából, úgy látom.

2023. júl. 20. 21:33
 67/225 anonim ***** válasza:
84%
Azért lett olyan, hogy "utánozza a windows"-t mert erre volt jelentős felhasználói igény. Egyébként meg az egész a Xerox rendszerét utánozza. Abból lett még jóval a windows előtt az X felület a unixokon és azt másolta le a Windows PC-re (1990-es évek elején). Tehát a másolás Xerox->Unix /és változatai/->Windows majd a Unix gyökerein megjelent a Linux (GNU ami licence okok miatt nem unix) de erősen hasonlít a Linuxon mindig is volt X grafikus felület majd amikor jöttek a felhasználói gigények ezt elkezdték közelíteni a Windowshoz. Olvass Unix/Linux történelmet. És ha lepontozod a válaszomat jelöld meg, hogy mi az ami nem igaz benne!
2023. júl. 20. 21:37
 68/225 anonim ***** válasza:
0%
66: "Egyszer a korábbi válaszodban azon hisztizel, hogy miért nem olyan, mint a Windows, most meg az a baj, hogy szerinted utánozza?? :D" - Pont te írtad, hogy nem olyan. Erre rámutattam, hogy DE.
2023. júl. 20. 21:54
 69/225 anonim ***** válasza:
91%

#65 "Pedig egyértelmű. Senki nem beszél szerver-rendszerekről alapesetben."

A szerverek általában a desktop rendszerek egy visszafogottabb verziója...

"Azért 5%-ra nem verném magam. Bár a Linuxénál még ez is több." Az Android-nak 40%-os piaci részesedése van, ami több, mint a Windows 28%-os részesedése. [link]

"Talán mert van ok rá. Csak úgy nem bántaná senki."

Egyetlen egy valós okot sem sikerült felhoznod, egyszerűen csak azért szarozod, mert nem értesz hozzá.

2023. júl. 20. 21:56
 70/225 anonim ***** válasza:
91%

#68 Én arra mondtam, hogy működés szempontjából nem olyan, mint a Windows.

Kinézetre lehet Windows-szerű ha olyat akarsz. Vagy MacOS-szerű.

Ez is csak abban segít, hogy ha valaki a Windowson/Mac-en megszokott felületet kedveli, akkor legyen rá Linux alatt is opció. De ott a GNOME ami alapból nagyon nem Windows szerű. A KDE igen, de pár kattintással átvariálható. Mindenkinek más jön be.

Ez pont egy olyan szempont amiben épp, hogy jobb a Linux világa: a testreszabhatóság és a választás lehetősége.

Windowson kapsz egy felületet és kész, nincs választási lehetőség, nincs a felhasználónak akkora szabadsága.

2023. júl. 20. 22:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!