Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
" Pont lesza, a Linuxosoktól amúgy sem vártam túl sok értelmet."
Én meg pont a magadfajtáktól. Na pá... :)
#58 "Talán be kellene ismerni, hogy a Linux egy fapados ócska utánzat"
A Unix előbb volt, mint az imádott windows-od. Egyébként semmiben sem hasonlít a Linux a windowsra és még csak nem is fapados.
"és labdába sem rúghat a Windows mellett"
Mégis többen használnak Linux szervert, mint Windows szerver
"Szerencsére nem csak én gondolom így, hanem a felhasználók 98%-a is."
A felhasználók 98%-a azt se tudja, hogy van más a Windows-on kívül.
#60 "Desktop-Linuxot egyik sem, csúnyán hazudsz, mondták már?"
De azt vágod, hogy a Linux nem csak desktopra van? Egyébként olyan nagy cégek, mint a Google saját belsős Linux rendszer fejlesztettek, amit belsős laptopjaikon használnak. A Nasa-nál is elég népszerű, illetve a SteamOS is Linux alapú. Kormányzati és katonai rendszerek, tőzsdei rendszerek is Linux-ot használnak.
"Pont lesza, a Linuxosoktól amúgy sem vártam túl sok értelmet."
Már kaptál elég sok értelmes választ, neked nincs annyi agyad, hogy felfogj valamit. Helyette tovább lököd a baromságaidat.
62: "A Unix előbb volt, mint az imádott windows-od. Egyébként semmiben sem hasonlít a Linux a windowsra" - Hát, az Asztal meg a menük eléggé utánozzák a Windowst, véletlen lenne?
"De azt vágod, hogy a Linux nem csak desktopra van?" - És? Itt a Desktop rendszerről beszélünk, én nem üzemeltetek szervert (gyanítom, az emberek többsége sem), így az nem szempont.
#63 "Hát, az Asztal meg a menük eléggé utánozzák a Windowst, véletlen lenne?"
Tehát, ha már valaki csinál egy ablakos rendszer, akkor az már másolat? Khm, a Mac-nek előbb volt ablakos rendszere, akkor a Windows Mac utánzása lenne? Egyébként meg mindketten a Xerox-tól lopták az ablakos rendszert.
"És? Itt a Desktop rendszerről beszélünk" Megint ott tartunk, hogy megváltoztatjátok a kérdést? A kérdésben szó sincs erről.
"én nem üzemeltetek szervert (gyanítom, az emberek többsége sem), így az nem szempont." Ettől függetlenül Linux nagyon sok helyen ott van. A ChromeOS Linux alapú és lassan 5%-os részesedéssel rendelkezik a piacon. Szarozzátok itt a Linux-ot (mert nem értetek hozzá), ami egyébként Unix-on alapul, de ott a MacOS, ami pl egy Unix rendszer és elég népszerű.
Megint csak azt sikerült alátámasztonod, hogy fingod nincs miről beszélsz.
64: "A kérdésben szó sincs erről." - Pedig egyértelmű. Senki nem beszél szerver-rendszerekről alapesetben.
"A ChromeOS Linux alapú és lassan 5%-os részesedéssel rendelkezik a piacon." - Azért 5%-ra nem verném magam. Bár a Linuxénál még ez is több.
"Szarozzátok itt a Linux-ot " - Talán mert van ok rá. Csak úgy nem bántaná senki.
"Hát, az Asztal meg a menük eléggé utánozzák a Windowst, véletlen lenne?"
Egyszer a korábbi válaszodban azon hisztizel, hogy miért nem olyan, mint a Windows, most meg az a baj, hogy szerinted utánozza?? :D
Ok... Te sem tudod már mit akarsz igazából, úgy látom.
#65 "Pedig egyértelmű. Senki nem beszél szerver-rendszerekről alapesetben."
A szerverek általában a desktop rendszerek egy visszafogottabb verziója...
"Azért 5%-ra nem verném magam. Bár a Linuxénál még ez is több." Az Android-nak 40%-os piaci részesedése van, ami több, mint a Windows 28%-os részesedése. [link]
"Talán mert van ok rá. Csak úgy nem bántaná senki."
Egyetlen egy valós okot sem sikerült felhoznod, egyszerűen csak azért szarozod, mert nem értesz hozzá.
#68 Én arra mondtam, hogy működés szempontjából nem olyan, mint a Windows.
Kinézetre lehet Windows-szerű ha olyat akarsz. Vagy MacOS-szerű.
Ez is csak abban segít, hogy ha valaki a Windowson/Mac-en megszokott felületet kedveli, akkor legyen rá Linux alatt is opció. De ott a GNOME ami alapból nagyon nem Windows szerű. A KDE igen, de pár kattintással átvariálható. Mindenkinek más jön be.
Ez pont egy olyan szempont amiben épp, hogy jobb a Linux világa: a testreszabhatóság és a választás lehetősége.
Windowson kapsz egy felületet és kész, nincs választási lehetőség, nincs a felhasználónak akkora szabadsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!