Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/225 anonim ***** válasza:
89%

#40 Érdekes, nekem kiválóan működött a GTX 750 Ti Ubuntun is pár éve mikor azt használtam. Egyből feltelepült és a játékok is működtek. De persze, ha Wine-al futtatsz valamit, akkor ne csodálkozz, hogy esetlegesen rosszul fut az adott játék... Ez ilyenkor benne van a pakliban.

"Mert nem a régi felhasználók az érdekesek, hanem, hogy új embereket vonzzon be a rendszer. Ehhez pedig az kell, amit írtam."

Nem. Ehhez az kell, hogy az áttérő emberke hajlandó legyen megtanulni valami újat és ne ragaszkodjon foggal-körömmel a Windowsos programokhoz.

Az már rossz dolog, ha valaki úgy tér át Linuxra, hogy nem hajlandó Linuxra írt programokat használni és helyette Wineban szarakodik a Windowsos programokkal. Persze, hogy egy idő után frusztrált lesz...

"Fut-e a program, ami kell neki, ez a kérdés..."

Op. rendszer váltáskor ezt el kell fogadni, hogy sok program nem fog futni, de helyette van másik.

Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, akkor ne használjon Linuxot! Ennyi az egész. Erről még mindig nem a Linux tehet. Ha valakit okolni akarsz azért, hogy miért nincs pl. Premiere Pro Linuxra, akkor az Adobe-t okold és esetleg tőlük kérdezd. Ugyan ez igaz a játékfejlesztőkre is. Premier Pro helyett is egyébként van egy rakat másik videószerkesztő.

2023. júl. 18. 21:11
 42/225 anonim ***** válasza:
19%

41: "De persze, ha Wine-al futtatsz valamit, akkor ne csodálkozz, hogy esetlegesen rosszul fut az adott játék..." - Mit javasolsz?

"Az már rossz dolog, ha valaki úgy tér át Linuxra, hogy nem hajlandó Linuxra írt programokat használni és helyette Wineban szarakodik a Windowsos programokkal." - Nagyon nem érted az embereket, ami nem baj, csak ne hidd azt, hogy igazad van.

Nézd meg az autókat: a kocsinak kell kényelmesnek lennie és olyanokat tudnia, amit az ember elvár, és nem fordítva. A Linuxnak kell kielégítenie az emberek elvárásait, és nem a felhasználóknak kell idomulniuk a Linuxhoz. Fordítva ülnek a lovon egyesek...

2023. júl. 18. 21:53
 43/225 anonim ***** válasza:
83%

#42 Te sem érted úgy látom... A Linux átlag felhasználásra többnyire ki is tudja elégíteni az emberek elvárásait ugyanúgy, mint a Windows. Arról nem tehet a Linux, hogy a Linuxos programok esetleg nem tetszenek egyeseknek és arról sem, hogy mondjuk Gipsz Jakab nem tud élni pl. a Photoshop nélkül és amikor átmegy Linuxra csak sopánkodni tud. Ha így van, egyszerűen ne váltson. Nem mindenkinek való, de ez is csak hozzáállás kérdése szerintem.

De ha már az autós példával jöttél: Tegyük fel van egy kocsid, amit már 15 éve használsz, aztán veszel egy újat, teljesen másik gyártótól. Talán azt nem kell megszokni? Hát dehogynem. Ugyanígy van a Linux esetlében is: megszokás kérdése és persze kompromisszumokat is tudni kell kötni. Ha valaki nem tud/nem akar, akkor ne tegye, maradjon Windowson vagy Mac-en.

2023. júl. 18. 22:36
 44/225 anonim ***** válasza:
14%

Meg várunk akkor hogy a Linux jó desktop oprendszer legyen mert tegnap is kernel rollback kellett mert nem kezelte a vga-mat a friss kernel, így boot után nem volt kép, és meg kellett oldani hogy többet ne frissítse.

Sima alaplapi Intel hd 630.

2023. júl. 19. 07:21
 45/225 anonim ***** válasza:
22%
43: Nocsak, nocsak... Akkor már nem csak dedikált, de alaplapi videókártyákkal is gond van? a VGA kezelése ennyire kemény dió drága Linuxunknak? :D
2023. júl. 19. 09:23
 46/225 anonim ***** válasza:
39%

Levideozhatom a bootot lazán. elkezdi, majd mikor váltana grafikus módra vagy csíkos lesz a képernyő fel másodpercre azt fekete vagy sima feketére vált és csontra fagy. Szerencse hogy a boot menüben több kernelt fennhagytam így a rollback ment. Lányom gépén a wifi majdnem 1 hónapot nem ment , de szerencsére volt wifi stick amivel megoldottam, míg a fejlesztés eljutott oda hogy újra menjen a beépített wifi kártya.

Én használom a linuxot, de 2 gép van itthon ami probléma mentes az mind windowsos. Bekapcsolod, működik.kesz.

2023. júl. 19. 09:52
 47/225 anonim ***** válasza:
66%

46

LTS kernelt használsz?

2023. júl. 19. 12:26
 48/225 anonim ***** válasza:
23%

igen, 6.1.37 tökéletes, a 38 most nem.

A changelog szerint nem nyúltak hozzá, de akkor se megy. Mondjuk nem érdekel annyira, csak úgy érzem a 25+ év mialatt linuxot használok egyszer se telt el pár hónapnál több hogy minden tökéletes legyen.

Pont valamelyik nap, elkezd a gép akadni, és kiderült betelt a memória.. Kb 3 firefox ablak nyitva, terminalban a free parancsra kidobta hogy a 16g ram, és 10g swap mind teli, de megnézni már nem tudtam mert 5 perc után se válaszolt a gombnyomásra így kihuztam a konnektorból..

Azért ilyet a windows nem csinál.

Mindig kell mellé egy windows.. Véletlen kell megbízható bluetooth akkor windowst bootolok vagy donglezgetek mert ugye ez is van, pár perc működés után:

[76907.330781] Bluetooth: hci0: Broadcom Bluetooth Device (43142)

[76907.330788] Bluetooth: hci0: BCM43142A0 (001.001.011) build 0280

[76907.384959] Bluetooth: MGMT ver 1.22

[76907.464577] usb 1-9: USB disconnect, device number 72

[76907.464882] Bluetooth: hci0: Opcode 0x c52 failed: -19

[76907.876002] usb 1-9: new full-speed USB device number 73 using xhci_hcd

2023. júl. 19. 13:28
 49/225 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom egy rolling release disztrón nyomod, ott ne lepődj meg, ha becsúsznak hibák.

A firefoxban volt egy memóriaszivárgás, nekem ilyenkor csak szimplán lelőtte az rdd processzt a oom handler, amit felraktam (a kernelé valóban nem asztali gépre tervezett). De sok disztróban (desktop felhasználást célzókban) alapból van beállítva egy rendes, tudtommal.

Nekem egyébként pont a fordítotja a tapasztalatom, ha windows romlik el többször, volt hogy linux alul kellett megcsinálnom. De ez a baj, ha 1-1 tapasztalat alapján véleményezünk, ne reprezentatív.

2023. júl. 19. 14:25
 50/225 anonim ***** válasza:
31%
Nálam a Windows sosem omlik össze, és már majdnem 2 éve használom vidáman.
2023. júl. 19. 14:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!