Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
Legendásak ezek az összeomlások.
Itthon 2 gépen fut Linux. Egyik egy 14 éves (!) 1 magos Athlon proci, 3GB DDR2 RAM, amin Peppermint Linux fut. Bár nagyon lassan bootol, de ha egyszer betöltött alap dolgokra kicsit lassacskán, de használható. Nem omlik össze, atomstabil.
Másik gép egy HP Notebook. 4magos proci, integrált videokártya, 4GB RAM. Linux Mint fut rajta már évek óta, egyszer sem omlott össze.
Amikor összeomlást tapasztaltam, az a nagygépemen volt, mikor dual boottal Gentoo futott rajta és valamit elszúrtam a kernel cofnigban és jött egy kernel pánik. :D
Stabil disztrót kell választani, nem kell hülyeségeket csinálni és nem fog összeomlani...
Ez kb. olyan, mint amikor Magyarországról vonalzóval próbálják bebizonyítani, hogy az bizony Közép-Európa és nem Kelet. Pedig azért látni a különbséget Ausztriával.
Ez van a Linux és Windows esetén is, lehet hogy óvatosan, félve a dolgoktól, ideig-óráig el lehet szórakozni a Linuxszal, de ha kényelmesen akar valaki dolgozni vagy szórakozni, oda bizony Windows kell.
Ja, és lehet lepontozni, senkit nem érdekel...
53
Amit leírtál, az igaz rád, neked windows kell. Nekem meg linux kell, mert nekem az jobb. Ennyi, fogadd el, hogy másnak más a jobb
#53 És te mindezt szimplán amiatt mondod, mert nem sikerült feltelepítened a GPU drivert? :D
Beleugrasz fejest egy teljesen másik világba és azt várod, hogy minden olyan legyen mint Windows alatt, ha pedig ez nem így van akkor a Linux lesz a szar?
Nagyon logikus...
Azt sem tudom mi bajod a kényelemmel. Egyszerűbb a weben keresgélni egy program telepítőjét, letölteni, aztán elindítani, végigkattintani a telepítőt, mint egy "sudo apt install vlc" parancs például vagy kikeresni a grafikus csonagtelepítőből és kattintással felrakni azt?
Ha te ezt így látod, akkor hajrá, de más meg nem. Mindenkinek úgy sem lehet megfelelni. Pláne ha időt sem hagysz rá magadnak.
54: Felőlem a Linuxosok nyugodtan sz#passák magukat a buherált rendszerükkel, nem zavar, csak az a fura, hogy miért kellene a Windows alternatívájaként tekinteni rá. Kb. mintha egy 3 fogásos menü (húsleves+ rántott hús + rizs + savanyú + süti) helyett beérnéd 1 szelet vajas kenyérrel. Utóbbi is kicsit laktat, de az élmény messze nem lesz ugyanaz.
55: "Beleugrasz fejest egy teljesen másik világba és azt várod, hogy minden olyan legyen mint Windows alatt" . Nem, azt vártam volna, hogy hiba nélkül, normálisan működjön a Linux is, akárcsak a Windows. De sajnos nem így lett.
#56 Azért tekintik a Windows alternatívájaként, mert valóban az.
Attól, hogy te lusta vagy és nem vagy hajlandó megtanulni, arról senki nem tehet, de akkor nem kéne ekézni a másikat, hanem egyszerűen csak elfogadni, hogy téged ez nem érdekel.
"... de az élmény messze nem lesz ugyanaz."
Most erre mit mondjak? Nem ugyan az persze, hanem sokkal jobb. :)
Ne is legyen ugyan az. Ha Linuxot használok, akkor Linuxot akarok használni és nem Windowst...
Vannak emberek, akik elképzelni sem tudják magukat Windows rendszeren és kb. ugyan így vélekednek erről a dologról csak fordítva.
Neked nem jött be. Ennyi. Attól még nem a rendszer lesz a szar, hanem a te hozzáállásod.
"... hiba nélkül, normálisan működjön a Linux is, akárcsak a Windows"
Igen, mert a Windows mindig hiba nélkül működik, ugye?? Főleg mikor egy nagy frissítés tönkreteszi a rendszert vagy egy drivert. Nem egy ilyenről lehetett hallani. Na de ezt inkább hagyjuk...
Te belekezdtél valamibe, amiről halvány lila gőzöd nem volt. Valami nem működött és te bedurciztál, hogy az szar. Most erre mit lehet mondani?
57: "Most erre mit lehet mondani?" - Talán be kellene ismerni, hogy a Linux egy fapados ócska utánzat, és labdába sem rúghat a Windows mellett. Szerencsére nem csak én gondolom így, hanem a felhasználók 98%-a is.
Persze megértem, jólesik a különcködés, hogy "én egyéniség vagyok, és nem olyan, mint a többiek, nem-nem, én harcolok a csúnya multik ellen, én különleges vagyok!", csak ne lennének a Linuxosok erre ennyire büszkék, mert elég szánalmas.
Mintha Trabantot bütykölgetnének, mikor majdnem mindenkinek modern kocsija van. Persze A-ból B-be elvisz előbbi is, de... remélem, érted. :D
#58 Neked meg talán be kéne ismerni, hogy ignoráns, elfogult Windows fanboy vagy, aki a Linux eltérőségéből adódóan képtelen azt elfogadni, illetve azt is, hogy rengeteg ember használja azt világ szerte különféle célokra.
Sosem volt utánzat. Eleve ezt sem értem, hogy honnan szedted, ez is csak azt bizonyítja, hogy gőzöd sincs az egészről.
Sosem volt fapados. Illetve lehet, hogy volt, de az az idő már rég elmúlt.
Ha szerinted fapados, akkor áruld már el miért használja a legtöbb webszerver, email szerver, beágyazott rendszerek, mobilok, tabletek, GPS-ek a Linuxot szerte a világon, köztük a Microsoft is? :)
Úgy sem tudsz erre sem értelmes választ, adni mert nem értesz hozzá, épp ezért fölösleges is ezen tovább vitázni.
Mindenesetre a válaszaid %-a tökéletesen indikálja azt, hogy mennyire is van igazad. :)
59: "miért használja a legtöbb webszerver, email szerver, beágyazott rendszerek, mobilok, tabletek, GPS-ek a Linuxot szerte a világon" - Desktop-Linuxot egyik sem, csúnyán hazudsz, mondták már?
"Mindenesetre a válaszaid %-a tökéletesen indikálja azt, hogy mennyire is van igazad. :)" - Pont lesza, a Linuxosoktól amúgy sem vártam túl sok értelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!