Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
 281/300 anonim ***** válasza:
11%
Az a baj, hogy fel sem ismeritek, mennyire rossz úton jártok a Linuxszal. Mondjuk a ti szinteteken ez fel sem tűnik, szóval valahol megértem.
jan. 22. 12:55
 282/300 anonim ***** válasza:
89%
Mijért?👀
jan. 22. 14:45
 283/300 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Átlagfelhasználónak miért érdemes Linuxra áttérnie?"

- Sokkal kisebb az esélye, hogy adatadvédelmi incidens éri.

- A megspórolt pénzét másra költheti. Például élelmiszerre, lakhatásra, rezsire. Spóroláson nem a Windows árának megspórolását értem, hanem az indokolatlanul erős vagy modern hardware beszerzését. Továbbá Linux használatával jobban elodázható az elavulásból adódó hardware csere. Itt nem csak a pc öszetevőket kell érteni, hanem a perifériákat. A webkemera még rendben van, mert fejlődik annyit tíz év alatt, hogy nem érdemes megtartani a régit, de miért kellene kicserélni egy régi, de tökéletesen működő szkennert vagy egy strapabíró és olcsón fenntartható lézernyomtatót?

- Kötelező Microsoft fiók (bár ez kijátszható - de ehhez vérpistikéknek rufus és társai kell)

- Felesleges reklámok megspórolása

- Erőszakos frissítésk megspórolása, ami okozhat kellemetlen meglepetést

- Gyorsabb reakcióidő. Gyengébb gépen látványosan, de megfelelően jó gépen is észrevehetően.

- Nagyobb szabadság megléte a telepítésben. Linuxszal a telepítő tud már olyat, hogy átméretezel egy adatparticiót úgy, hogy az adatok rajta vannak. Ezt Windows telepítővel hogy oldod meg?

- És akkor a Windows hülyeségeiből való kékhalálozások. Ha egy usbs egér vagy lehet wifi stick drivere problémás vagy maga az eszköz úgy hibásodik meg, akkor a Windows bekékül. Linuxban a kernel mivel moduláris legfeljebb kikapcsolja a modult. Bár a legtöbb átlagos felhasználó ezzel sem tud mit kezdeni az igaz, mert eszköz csere után modult újra betölteni már képtelen.

- A videokártya problémánál már rosszabb a helyzet, mert linux ott eldobja csak az X-et, míg Windows megint bekékül, esetleg egy újraindítási ciklusba kerül.

A többi előnyt nem sorolom fel, mert ott már kicsit az átlagnál több tudás kell, ami az átlagfelhasználóknál Windowsból sincs meg.

jan. 22. 15:10
 284/300 gentoojedi ***** válasza:
93%

"Az a baj, hogy fel sem ismeritek, mennyire rossz úton jártok a Linuxszal."

Ez engem ugyan már nem érint, de mesélj. Érdekel a szakszerű indokod.

jan. 22. 15:12
 285/300 anonim ***** válasza:
72%

284

Már BSD-n tolod?

jan. 22. 15:15
 286/300 anonim ***** válasza:
68%

"Csak hogy én nem bármivel, hanem csakis azzal játszanék, amit szeretek."

Mi az amivel játszani szeretnél? Mondj már valami konkrétat is. Melyik disztrón próbáltad, stb.

"Az a baj, hogy fel sem ismeritek, mennyire rossz úton jártok a Linuxszal. Mondjuk a ti szinteteken ez fel sem tűnik, szóval valahol megértem."

Komolyan nem értem, hogy járhatunk rossz úton egy olyan operációs rendszerrel, ami a szabad szellemiséget hirdeti egy olyannal a szemben ami mögött egy dollármilliárdos monopólium áll, amit csak a profit hajt.

Ez meg a "te szinteden" nem tűnik fel úgy látom...

És egyébként sem mondta senki szerintem, hogy a Linux tökéletes lenne. Egyik sem az, mindnek van előnye és hátránya, de neked ez nem ment át.

jan. 22. 19:32
 287/300 anonim ***** válasza:
100%

#272 Ott volt a start menüben egy időben

#274 Nem hazudott, főleg ő nem, mert én írtam, hogy rajta van:

[link]

#278 De azt nem írod le, hogy mi az a játék amivel játszol 😂 Ne használj és kész, senki nem erőlteti.

#281 Te ezt olyan jól tudod főleg, hogy valószínűleg életben nem használtál Linuxot.

tegnapelőtt 00:54
 288/300 anonim ***** válasza:
20%
Omsi 2, City Driver, World of Subways 1-4, ezek egyike sem megy Linuxon. De cáfoljatok meg ti Mindenttudók... 😁
tegnapelőtt 01:50
 289/300 anonim ***** válasza:
54%
#288 Az OMSI 2 még Windows alatt a Nasa gépén se fut normálisan 😂 Egyébként meg Protonnal használható az OMSI 2 és a World of Subways is. kb 2 perc volt rákeresni. Egyébként az OpenBVE-nek pedig van natív Linux-os verziója, évekig használtam probléma nélkül, sőt jobban futott, mint a Windows-os verzió.
tegnapelőtt 04:36
 290/300 anonim ***** válasza:
22%

Na jó, az OpenBVE-t hagyjuk, azért annál komolyabb szimulátorok érdekelnek. Az OMSI 2 egy hulladék sajnos, ezen nincs vita.

Technikai kérdés: VirtualBox virtuális gépre fel lehet telepíteni a Linuxot, és rá a Steam-et?

Önálló rendszerként nem raknám fel, de így Windows alatt kísérletnek jó lenne. Plusz kérdés: ami a Steam-en szürke, mint telepíthető játék, azokat semmilyen módon nem lehet üzembe helyezni? Mert múltkor 10-ből 9 játéknál szürke volt a Telepítés gomb.

tegnapelőtt 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!