Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
 221/225 anonim ***** válasza:
70%

220

Libreoffice ismeri az MS office formátumot, én pl. céges környezetben is libreoffice-t használok (a többiek meg MS office-t) és nem tudok róla, hogy egyáltalán tudnák, hogy ez a helyzet. Kisebb kompatibilitási dolgok elvileg vannak, de valószínűleg ezek ritkák

máj. 19. 21:30
 222/225 anonim ***** válasza:
51%
Ismerek olyan céget, ami benne van a legértékesebb cégek között és Windows-on kívül nem használnak semmilyen más MS szoftvert. Azt is legrosszabb esetben olyan szoftverhez aminek tényleg nincs professzionális alternatívája. (Autocad, Adobe stb) Egyébként minden máshoz saját fejlesztésű linux disztribúciójuk teljesen jó.
máj. 20. 06:20
 223/225 gentoojedi ***** válasza:
51%

"Az MS Officeban nem lehet megnyitni a Libreofficeos fájlokat. És mivel mindenki MS Officet használ, így nem tudnék velük dolgozni."

De tudnál. Libreoffice és az összes alternatív office tud menteni Ms Office formátumba, alapértelmezni is lehet nehogy elhibázza az ember.

" + A céges gépeken Windows + MS Office van, az emberek meg nem fognak külön telepítgetni."

Céges géppart egy külön kategória. Eleve vállalati környezetben Ms termék a bevett szokás, azt ne is keverjük ide.

"És oké, otthoni gépre jó lenne a Linux, de akkor nem tudnék az irodai munkába beszállni."

De be tudsz, mert már egészen jó a kompatibilitás. Mellesleg otthoni géppel miért kell az irodai munkába beszállni?

Ha meg home office, vagy olyan munkakör, miért nem ad a munkahely hazavihető gépet?

A Te érveid nem zárják ki a linux használatát otthoni saját gépen.

máj. 21. 08:30
 224/225 anonim ***** válasza:
68%

"Libreoffice és az összes alternatív office tud menteni Ms Office formátumba"

A Microsoft rengeteg energiát fektet abba, hogy ne legyen kompatibilis alternatív irodai szoftvercsomaggal. Ez néha olyan jól sikerül, hogy még a saját korábbi verziújukkal is sérül a kompatibilitás és a régebbi verziós office nem tudja helyesen megjeleníteni az újban készült fájlokat.

máj. 21. 14:37
 225/225 anonim ***** válasza:
30%

Ahogy 224 mondja.

Olyan munkakörben vagyok, hogy heti 2x kell bemenni az irodába és ott dolgozni a munkáltatótól kapott laptoppal, amivel a hét közben meg otthon kell dolgozni. Én sosem beszéltem otthoni környezetről, végig irodai, munkás környezetről beszéltem.

máj. 21. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!