Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
 181/225 anonim ***** válasza:
18%

Na szoval a windows tud linuxos programokat futtatni tökéletesen, ellenben a Linux a Windowsos programok 90 százalékával megkinlodik.

Ennyi.

2023. aug. 7. 14:18
 182/225 anonim ***** válasza:
84%

#178 "(Windows-os) Játékok futtatása"

Nagyon sok játék tökéletesen fut Wine segítségével. Plusz ott a Steam, amiven rengeteg játék natívan megy Linuxon.

".exe fájlok futtatása"

Ennyi erővel akkor a Windows meg azért vacak, mert nem tud ELF file-t futtatni...

"videókártya driverek kezelése"

Ez nagyon régóta teljesen jól megoldott Linuxon.

"széleskörű nyomtató-szkenner támogatás"

Ez úgyszintén. A nagy gyártóknak (HP, Canon, Samsung) saját drivere van, vagy univerzális driver, a noname cuccok meg simán mennek általános driverrel.

Sőt, az én Samsung printerem még normálisabb is Linux alatt, mert a Windows driver folyton elfelejti az Eco beállítást és két oldalt akarna egy lapra nyomtatni, Linuxon nincs ilyen hiba. Plusz Windows alatt nem megy a Wi-Fi-vel a scannelés csak kábelen. Linuxon tökéletesen megy az is.

2023. aug. 7. 15:29
 183/225 anonim ***** válasza:
79%

181

Jaja, virtuális gépben tud. Igen, a WSL az egy virtuális gép. Így mac alól is futtathatok windows programokat...

2023. aug. 7. 15:45
 184/225 anonim ***** válasza:
79%

#176 "Lehet vicceskedni, a Windows még így is sokkal több mindenre használható, mint a Linux."

Sorold

#178 "Játékok futtatása, .exe fájlok futtatása, videókártya driverek kezelése, széleskörű nyomtató-szkenner támogatás. Ez kapásból 5..."

Linux is tud játékokat futtatni. Felsoroljam megint vagy lesz végre annyi eszed, hogy megjegyzed, amit írtunk? A .exe fájlok Windows-ra írt fájlok. Natívan egyetlen egy rendszer sem fogja tudni elindítani, ami nem Windows. A Windows tud futtatni .deb fájlt? A Linux működik minden probléma nélkül minden nyomtatóval. Videkártya driverek se kellenek, mert működik anélkül is.

"Na szoval a windows tud linuxos programokat futtatni tökéletesen"

Nem.

2023. aug. 7. 19:44
 185/225 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem fölösleges már tovább erőlködni és vitázni itt a 185. válasznál. Zárjuk le a témát, mert semmi értelme a továbbiakban. Válasz a kérdésre megvolt, azon kívül meg oldalakon keresztül már csak a fölösleges, véget nem érő vita megy. Én is és mások is elmagyarázták már többször is, hogy miért jól használható a Linux. Ugyan azt leírtuk már többször is. Még a hátrányait is elmondtam, azt is említettem, hogy van amiben az egyik jobb, van amiben a másik, de a Linux is széles körben használható (és használják is) és otthoni felhasználásra is megfelelő lehet. De én belefáradtam már. Aki ilyen vak, begyöpösödött, azzal nem lehet mit kezdeni. "Okos enged, szamár szenved"...

Hajtogasd csak tovább, hogy szar a Linux és a Windows az Isten. Ráadásul szemmel láthatóan nem is értesz a Linuxhoz, de még szerintem a Windowshoz sem, ennek ellenére szajkózod a magadét, mintha fizetnének érte vagy nem is tudom... Le merem fogadni soha nem is használtad igazán a Linux rendszereket. Aki jártas a témában az úgyis tudja, hogy baromságokat írsz, aki meg nem, az remélhetőleg elolvassa a többi választ és mérlegeli, miért is nincs igazad.

2023. aug. 7. 21:29
 186/225 anonim ***** válasza:
48%

Adom a lelkesedésed. Nyilván eltérni a megszokottól és megszkott módon használni mást, az mindig fájdalommal jár, de ez sokakat eltántorít.

Ezután jön, hogy hú de szar. Csak azért, mert máshogy működik. Olyan mint ha motoron keresnéd a lábaddal a gáz pedált. Nyilván nem a motor szar, hanem te vagy a ...

Emlékszem, mikor megkaptam a Mac gépem a munka helyemen azt se tudtam, hogy hova nyúljak vagy mi a fakkom az a command gomb.

Nyilván Windows + Linux tapasztalattal és internet segítségével hackeltem szét a keyboard layout-ot, hogy a 2-es gombon ne a @ hanem a " legyen, mert nekem az a megszokott. :)

Jah és a Mac se tud futtatni .exe-t ;)

2023. okt. 9. 23:23
 187/225 anonim ***** válasza:
7%
Valamiért mégsem a Mac-et szidják sokan, hanem a Linuxot. Amúgy a 181-es mindent leírt, ami bizonyítja, hogy melyik a jobb rendszer: "a windows tud linuxos programokat futtatni tökéletesen, ellenben a Linux a Windowsos programok 90 százalékával megkinlodik. Ennyi".
2023. okt. 10. 11:09
 188/225 anonim ***** válasza:
87%

181, 187

Ha nem értetek egyáltalán valamihez, akkor minek szóltok egyáltalán hozzá?

2023. okt. 10. 12:02
 189/225 gentoojedi ***** válasza:
92%

"Na szoval a windows tud linuxos programokat futtatni tökéletesen,"

Nem tud. Amiről te beszélsz az már több másik szálban ki lett vesézve, hogy WSL meg alrendszer, ami egy virtualizáció.

"ellenben a Linux a Windowsos programok 90 százalékával megkinlodik."

Ha olyan virtrualizáltz környezetben futtatod, mint windos a linuxot, akkor nem. Lásd virtualbox, vmware, qemu és társai.

2023. okt. 10. 12:09
 190/225 gentoojedi ***** válasza:
83%

"Valamiért mégsem a Mac-et szidják sokan"

Macre megírták az MS Officet, meg elég sok kereskedelmi szoftvert. Photoshop és társai, stb. Ezért nem szidják annyira.

"Amúgy a 181-es mindent leírt, ami bizonyítja, hogy melyik a jobb rendszer:"

Ja értem. Amit leír ide egy egy még a nicknevét is elrejtő valaki, az akkor bizonyíték. Értem.

Maradjunk annyiban, hogy Te valamiért neki adtál igazat. És könnyen meglehet, hogy Nálad csak alig van több fogalma az egészről, de lehet még annyi sem.

"a windows tud linuxos programokat futtatni tökéletesen, ellenben a Linux a Windowsos programok 90 százalékával megkinlodik. Ennyi".

2023. okt. 10. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!