Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
12 éves nokedliket nem tudok komolyan venni... Mert kb. azon a szinten vagy.
Mivel értelmes indokot te sem tudtál még felhozni.
160: Az alábbiakhoz lenne pár gondolatom...
-Biztonságosabb - Miben? A Windows is az, ha ésszel Netezel, nem raksz fel mindent, meg nem kattintasz a "Te vagy a 1.000.000. látogató"-ra. Ha me igen, az az ember a Linuxon is hülye lesz, azt is szétcseszi.
-Gyorsabb - Nem igaz, a Win10 3 mp alatt elindul.
-Ingyenes - Ez igaz, de hát egy ingyenes rendszertől ne is várjunk sokat. Vagy te rábíznád magad egy Linuxos lélegeztetőgépre? :D
-Testre szabható, variálható: Ez igaz, és nagyon fontos is az, hogy csillámpónis legyen a kezdőoldal. Tényleg az. :D
-Rengeteg választék, sok disztribúció, asztali felület, fájlkezelő, stb. - Ezek pont nem érdeklik a legtöbb embert, aki csak dolgozni/szórakozni akar a gépével.
-Tiszteletben tartja a magánszférádat. - A Windows nem? Illetve attól, hogy nem híresztelik, a Linux is kiadhatja az adataidat, semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi.
-Nincs telepakolva reklámokkal. Pl. ha megnyitod a menüt, nem lesz az tele a Candy Crushal, Minecrafttal és a többi reklámmal. Csak az van ott, ami kell. - Nem igaz, a Windowsban nincs reklám. Ezt honnan vetted? Max. 1-2 parancsikon, ami ha nem kell, letörlöd. Hú de nagy gond... :o(
"Biztonságosabb - Miben?"
A Unix biztonsági házirendnek köszönhetően (ezt most nem fogom itt kirészletezni) és abban, hogy szabad szoftver, több szem többet lát. Emberek ezrei világ szerte fejlesztik és bárki csatlakozhat. Bárki jelentheti a bugokat vagy akár saját magának ki is javíthatja és azt tovább is terjesztheti, így egy sokkal rugalmasabb fejlesztés teszt lehetővé. A bekezdés többi részével amúgy egyetértek.
"Nem igaz, a Win10 3 mp alatt elindul."
Az érdekes.. Még egy csúcskategáriás procival és NVME SSD -vel sem indul az olyan gyorsan. Alvó módból max. :D
De bootolástól eltekintve is összességében véve gyorsabb a Linux.
"Vagy te rábíznád magad egy Linuxos lélegeztetőgépre"
Kórházakban is használnak Linuxot csak mondom...
"Ez igaz, és nagyon fontos is az, hogy csillámpónis legyen a kezdőoldal. Tényleg az.
Akár... De legalább meg van a lehetőség, ha valami nem tetszik, akkor kicseréled egy másikra. Windowson hogy cseréled ki az asztali felületet? Sehogy.
Amúgy meg nem feltétlenül a vizuális dolgokra kell itt gondolni.
Gondolok itt még a kernelre, a shellre, az init rendszerre, az ablakkezelőre, stb. Ezek mind kicserélhetőek és módosíthatóak.
"Ezek pont nem érdeklik a legtöbb embert, aki csak dolgozni/szórakozni akar a gépével."
Persze, nem feltétlenül kell, hogy érdekelje, de a lehetőség adott.
" A Windows nem? Illetve attól, hogy nem híresztelik, a Linux is kiadhatja az adataidat, semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi."
A Windows ott kémkedik utánad ahol csak tud.
Linux rendszerek nyílt forráskódúak, tehát, ha valami turpisság történne a háttérben arról mindenki tudna. Lásd, tavaly, mikor az audacitybe bekerült a telemetria és elkezdett adatokat gyűjteni, ez egyből kiderült, sokaknak nem tetszett és kiadtak belőle egy olyan változatot, amiben nincs ilyen. Lásd. Audacium, Tenacity. Szabad szoftvereknél ez megtehető, zárt szoftvereknél nem.
"Miben? A Windows is az"
LOL
"Nem igaz, a Win10 3 mp alatt elindul."
Max alvó állapotból, de nulláról biztosan nem. Teszteltem HDD-n, 2,5 SSD-n és nvme SSD-n is.
"Ez igaz, de hát egy ingyenes rendszertől ne is várjunk sokat. Vagy te rábíznád magad egy Linuxos lélegeztetőgépre? :D"
Az Android is ingyenes és a legnépszerűbb telefonos rendszer, természetesen az is Linux alapokon van. Utána jön az iOS Unix alapokon. Hol is van a Windows Phone?
Mivel lélegeztetőgépen futó rendszerekről nincs statisztika, ezért nehéz bármit is mondani, de valószínűleg elég sokon most is Linux fut.
"Ez igaz, és nagyon fontos is az, hogy csillámpónis legyen a kezdőoldal."
Valakinek igen, de én pl nem kérek az windows 11 új óvodás dizájnjából, Linux-on pedig meg van a lehetőség, hogy mást használjak.
"Ezek pont nem érdeklik a legtöbb embert, aki csak dolgozni/szórakozni akar a gépével."
Akkor az felrak egy olyan rendszert, amelyik neki tetszik és kész.
"A Windows nem? Illetve attól, hogy nem híresztelik, a Linux is kiadhatja az adataidat, semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi."
Nem. https://www.youtube.com/watch?v=IT4vDfA_4NI
Linuxnál meg van az, ha valaki talál ilyet benne, jön belőle egy kis botrány. Ubuntunál pl már volt ilyen.
"Nem igaz, a Windowsban nincs reklám. Ezt honnan vetted? Max. 1-2 parancsikon, ami ha nem kell, letörlöd. Hú de nagy gond..."
De van. A legelső az, hogy letörlöm a sok szart, amit alaból felrakott. Aztán néha időközönként előjön azzal, hogy fizessek elő Office-ra. Francokat. Ja meg, hogy használjam az Edge-t, mert az milyen jó xD
- Csak az igénytelen hozzá nem értők használnak Linux-ot akiknek mindegy, hogy mit használnak mert csak interneteznek. - Meg olyanok akiknek a gépük gyenge a Windows-hoz.
- A kevésbé hozzáértőknek nem való a nagyobb tudású Windows op.rendszer mert nem tudják kezelni.
- Hozzá nem értő, kezdőknek, ajánlott a Linux op.rendszer.
#167 "Csak az igénytelen hozzá nem értők használnak Linux-ot akiknek mindegy, hogy mit használnak mert csak interneteznek. - Meg olyanok akiknek a gépük gyenge a Windows-hoz."
Amúgy nem érzitek gáznak, hogy itt égetitek magatokat ilyen gagyi szövegekkel? Ezeket valamivel alá is tudjátok támasztani? Gondolom nem, hisz már megtettétek volna :D
"A kevésbé hozzáértőknek nem való a nagyobb tudású Windows op.rendszer mert nem tudják kezelni."
"Hozzá nem értő, kezdőknek, ajánlott a Linux op.rendszer."
Jól van, égesd csak magad tovább :D
"Az Android is ingyenes és a legnépszerűbb telefonos rendszer, természetesen az is Linux alapokon van." - A telefonok senkit nem érdekelnek, itt az asztali Linux rendszerekről van szó.
Nem tudom, ti mikori Windowst láttatok utoljára, nálam maga a Win10 pár másodperc alatt bejön, igen, SSD-m van. Alvó-mód vsz., mivel a böngésző is megnyílik ott, ahogy hagytam (ezt amúgy tudja a Linux?). Ezt nem állítottam be, sima Leállításra szoktam menni, ezt ő akkor így csinálja vsz.. Amúgy tetszik.
"Sokkal gyorsabb" - Miben? A menük megnyitásában? Programok indításában? Erre sajnos még mindig nem kaptam választ. :o(
"Hozzá nem értő, kezdőknek, ajánlott a Linux op.rendszer." - Pont a kezdőknek nem való a Linux. Az első hibánál megáll a tudomány, és Netről sem a Google 1. találata lesz ám a segítség. Inkább a gyakorlottabb embereknek ajánlanám.
"Meg olyanok akiknek a gépük gyenge a Windows-hoz." - Ez sajnos igaz, a Windowshoz kell normális gép, hogy jól menjen. Én is próbáltam kb. 10 éves Laptopon Win10-et, na azon még egy ablakot is úgy hozott be, hogy másodpercenként rajzolt ki egy keretet. Na, az borzalmas volt. :D
"Miben? A menük megnyitásában? Programok indításában? Erre sajnos még mindig nem kaptam választ. :o("
Igen, alapvetően Linuxon gyorsabban indulnak az alkalmazások és sokkal ritkábbak a kifagyások meg a "Nem válaszol" jellegű üzenetek, sokkal jobban gazdálkodik a CPU -val és a RAM-al is.
"Az első hibánál megáll a tudomány, és Netről sem a Google 1. találata lesz ám a segítség"
Hú, mert görgetni kell egy kicsit... Egyébként Windowsnál ha van probléma, ott sem másabb a helyzet.
"Csak az igénytelen hozzá nem értők használnak Linux-ot akiknek mindegy, hogy mit használnak mert csak interneteznek."
Az olyan barmok mint te pedig jobb ha még a netet sem használják, mert ez lesz a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!