Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
#147 A helyedben én szégyelleném magamat ilyen gondolkodással...
Egyébként most őszintén ki nem sz.rja le a részesedést?
Megfelel a rendszer hétköznapi használatra? Igen. Akkor meg miért kell még mindig ezen a 3%-on rugózni? Csak az lehet a jó, ami mainstream? Komolyan nem értem.
151
A mainstream embereknek igen sajnos, követik a tömeget
Amíg a Májkrémszoft ekkora pénzeket öl a lobbiba, hogy mindenhol a Windows legyen az első rendszer, amivel az ember találkozik, addig nem fog megugrani a Linux népszerűsége, mert a legtöbben nem is szereznek tudomást más rendszerről, így legyen bármilyen vacak is a Windows a jövőben, sosem fogja a Linux malmára hajtani a vizet.
Nem mellesleg az átlag user magától még akkor sem próbál ki más rendszert, ha amúgy tudja, hogy létezik.
#154 "Oké, hogy gáz Linuxot használni, amikor a Windows fényévekkel jobb"
Nem hiszem el, hogy valaki ezt tényleg el is hiszi 🤣
"Oké, hogy gáz Linuxot használni, amikor a Windows fényévekkel jobb"
De még egy értelmes szempontot nem sikerült felhoznod, hogy miért fényévekkel jobb, csak hajtogatod a magadét. Ebből látszik, hogy csak egy troll vagy...
Valóban van amiben jobb a Windows, ugyanakkor van amiben meg a Linux a jobb.
"Ezért nem kell bántani senkit szerintem."
Ez így igaz. Ennek ellenére mégis korábbi hozzászólásaidban leminősítetted azokat, akik Linuxot használnak.
156: "ugyanakkor van amiben meg a Linux a jobb." - Azért erre mondjuk kíváncsi lennék.
"korábbi hozzászólásaidban leminősítetted azokat, akik Linuxot használnak" - Én nem bántok senkit, azt nem értem, hogy egyesek miért állnak ki a Linux mellett, amikor egyértelmű, hogy nem jó.
"Azért erre mondjuk kíváncsi lennék."
-Szabad szoftver.
-Biztonságosabb
-Gyorsabb
-Ingyenes
-Testre szabható, variálható
-Rengeteg választék, sok disztribúció, asztali felület, fájlkezelő, stb.
-Tiszteletben tartja a magánszférádat.
-Nincs telepakolva reklámokkal. Pl. ha megnyitod a menüt, nem lesz az tele a Candy Crushal, Minecrafttal és a többi reklámmal. Csak az van ott, ami kell.
-A terminál és a shell nagyon erőteljes eszközök, ha megtanulod szinte bármit tudsz szkriptelni, automatizálni és nem ritkán gyorsabban elvégezhető benne egy-egy feladat, mint grafikusan kattintgatni.
-Vannak disztrók, amik régi gépekre is kiválóak, hisz alacsony az erőforrásigényük.
-Konzisztens frissítések. Egy helyen tudod frissíteni az alkalmazásokat és a rendszert is, mindezt pár kattintással, vagy terminálban pár (konkrétan 2) egyszerű parancs kiadásával.
Ezek a főbb okok. Soroljam még?
"amikor egyértelmű, hogy nem jó."
Még mindig nem tudjuk, mi az ami miatt olyan egyértelmű, de oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!