Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/225 anonim ***** válasza:
83%

"Azt kicsit ki tudnád fejteni, hogyha valamit nem használsz (mint pl. systemd-bootloader), akkor az hogyan lassítja a rendszert?"

Feleslegesen foglalja a helyet, emellett olyan szolgáltatásokat tartalmaz, amik nem indokoltak és csak lassítják a boot időt, és feleslegesen túlbonyolítja a rendszert. Ez a bloat, de ezt már elmondtam, olvasd vissza amit írtam, nem írom le újra. Vagy nézz utána neten, ha részletesebben érdekel mi is a baj a systemD-vel.

" Lassú? Mihez képest?"

Ezt is leírtam...

"Azonban ma mégis ott tartunk, hogy a legtöbb distro ezt használja."

Igen, ez az ami nekem is furcsa. Ez lett a sztenderd valamiért.

2023. júl. 24. 02:22
 132/225 anonim ***** válasza:
80%

130. (20233.07.23 21:05) Ugyan nem engem kérdeztél de "Amúgy te tényleg Linuxot használsz? Mesélj, mik a tapasztalataid, és mire használod?"

De válaszolok:

Mind itthon, mind a munkahelyemen dual bootos a gépem. Mind két helyen van "házi szerver" (NAS funkciók + adatbázis szerver).

Nézzük a "házi szervereket": mindkét helyen linux. Köszöni szépen jól érzi magát. Mind a NAS funkciók mind az adatbázis funkciók tökéletesen futnak. És még van egy pár apróság ami szintén azon fut (pl. ntp szerver). Nem kell velük sokat foglalkozni, csinálják a dolgukat időnként egy upgradet lefuttatok és annyi. Ebben az a jó, hogy akkor fut amikor én akarom, és az upgradelődik amit én akarok és nem akkor amikor kedve támad és akkor nézel mint a moziba, hogy most percekig (negyed órákra is) használhatatlan a cucc. Sőt a kernel upgradet leszámítva le se kell állítani és nem kell újraindítani a gépet.

Desktopok: mindkettő dual boot (home officeban vagyok, irodába heti 1x megyek be, a két gép teljesen egyforma). Kb 50-50%-ban használom a linuxot és a windowst. (Beágyazott rendszerekre és PLC-kre fejlesztek, meg ehhez kapcsolodó tanácadás amivel foglalkozom). Windows az néhány gyári CAD program és a PLC-nk fejlesztőrendszere miatt kell. De rengeteg mindent közben (számítások, modellezések, adatelemzések) közben linuxon csinálok (erre jó a "házi szerver") a Windowos gépról bejelentkezek a linuxra, ott megcsinálok egy rakás dolgot. Mert azok a programok és megoldások kényelmesebbek linuxon. (Sok egyedi "parancssoros" kis C programot kell csináljunk, és annak a futtatása ezerszer egyszerűbb linux környezetben, de még a fejlesztése is). Azt használom amire éppen szükség van.

Én nem vagyok gamer, kedvenc játékom az aknakereső de azt online játszom. Tök mindegy hozzá a platform.

És ha lepontozol írd meg a részletes indoklást!

2023. júl. 24. 07:27
 133/225 P.O.C. ***** válasza:
35%
Általában a kissebség a leghangosabb. Ezért van ennyi dislike azon aki a Windows mellett van. De amúgy ahhoz a Microsoftnak óriási nagyon kéne hibázni.
2023. aug. 3. 06:34
 134/225 anonim ***** válasza:
25%

133: Köszi, így van. A Linuxosok nem más, mint egy hangos kisebbség, védik a védhetetlent, ez tényleg jó hasonlat.

Sosem lesz a Linux a Windows vetélytársa, de még az emberek tizedét sem érdekli, ezt látjuk a részesedésén is...

2023. aug. 3. 12:13
 135/225 anonim ***** válasza:
73%
#134 Nem hangoskodnak a Linux-osok, ti kérdeztetek valamit, mi csak válaszolunk. Ti hangoskodtok itt azzal, hogy a Linux milyen szar és a Windows az isten.
2023. aug. 3. 18:14
 136/225 anonim ***** válasza:
28%
A Linux-ot igénytelenek használják. Csak az érdekli őket, hogy ingyen legyen minden. Hogy mennyire keveset tud az már nem számít.
2023. aug. 3. 23:55
 137/225 anonim ***** válasza:
28%
A Linux-ot azok használják akiknek szar őskori gépe van. A Windows már nem is tudna normálisan működni rajtuk.
2023. aug. 4. 00:04
 138/225 anonim ***** válasza:
84%

Ennyi tévképzetes embert :D Ha valamihez nincs sok közötök minek válaszoltok? Nincs kedvem ismételni a dolgokat, de sokaknak a linux jobb, mint a windows. Ezt nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, vannak olyan use-case-ek, ahova egyszerűen jobb.

Az meg hogy nem akarják megvenni, mert a windowst hányan kalózkodják szerinted?

2023. aug. 4. 00:08
 139/225 anonim ***** válasza:
81%

"Hogy mennyire keveset tud az már nem számít."

Nem tud kevesebbet, mint amire egy átlag felhasználónak szüksége lehet.

"A Windows már nem is tudna normálisan működni rajtuk."

Persze, mert az imádott Windowsod tele van szemetelve, míg Linuxból szerencsére vannak olyan disztribúciók, amik a régebbi gépeket célozzák meg, ezzel újra használhatóvá válik.

Microsoftot meg csak a profit érdekli...

De hogy valaki ennyire elfogult idióta legyen...

És ráadásul tájékozatlan is... De akkor legalább maradnátok csöndben.

2023. aug. 4. 10:16
 140/225 anonim ***** válasza:
41%

A Linux a harmadik legnépszerűbb asztali operációs rendszer, - 2,09%-os piaci részesedéssel.

[link]

2023. aug. 4. 12:32
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!