Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy egyszer...

Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 16:38
 201/225 anonim ***** válasza:
59%

200

Van GPU driver linuxra, ezt nem is értem. AMD és Intel driver nyílt, NVidiának perdig van zárt forrású (ez ugye ami gyors meg minden), és van egy tőle független (de lehet, hogy ebben beszállnak egyébként) nyílt, ami meg lassú. Disztrótól függ, hogy melyiket rakja fel, de a népszerűbbek a zártat, amivel mennie kéne mindennek rendesen.

Jaja, drága professzionális appok nincsenek, de az nem is mindennapi használat, hanem speciális használat. És amúgy ez nem a linux hibája, hanem a kiadóé, amiért nem adja ki (mert úgy ítélik meg, hogy nem éri meg a kevés felhasználó miatt)

Na mi az a 2-3 buta érv, amit írok? Csak mert megint ti kezdtétek itt a hülyeségeket, csak arra reagáltam. Amúgy bírom ezt a csoport szellemet, a mai társadalomban miért kell mindenkinek én csoportom vs más csoport mentalitással gondolkodnia? Ezt komolyan nem értem, hogy lehetnek az emberek (egy része) ennyire birka gondolkodású

Én amúgy használok Windows-t és Linuxot is, a frissítésekkel kapcsolatban az mondd sokat, hogy Windowsnál sokan kikapcsolják. Neked jól működik, másnak meg lehet, hogy nem. Nekem is amúgy jól működik az egyik installáció, a másik meg hát, nagyon lassú. Ugyanazon a gépen meg a Linux gyorsabb. De ez is ugyanolyan saját tapasztalat,mint a tied, szóval kb. semmit nem ér

Ami biztos, hogy a Windows és a Linux is egy oprendszer, meg van mind a kettőnek az erőssége és gyengesége. Ezt úgy látom sokan nem értik meg, főleg ebben a komment szekcióban. És azt hiszik, hogy a linux az valamiféle gyenge utánzat. Ami igaz, de nem windows, hanem unix utánzat, és gyengének nem lehet nevezni. Úgy tudom pl., hogy jobban fut az ARM-os Mac-en a linux (asahi linux), mint a macos, pl. nagyobb opengl verziót támogat.

És amennyi időt elpazarlok hogy itt vitázzak hozzá nem értőkkel erről, annyi mást lehetne csinálni. Full értelmetlen ez az egész, nem értetek hozzá, akkor hagyjátok meg a válaszadást olyannak, aki ért hozzá. Úgyse fogjuk megmondani, hogy melyik a jobb oprendszer, mert nincs jobb oprendszer, ez szimplán csak nem jó hozzáállás. Adott feladatra lehet az egyik jobb, mint a másik. De az, hogy desktop os az nem adott feladat, ennél szűkebben kell nézni.

máj. 12. 19:28
 202/225 anonim ***** válasza:
15%
Mondjuk én is ebbe a szakmában dolgozom, szóval ez nem nyert most.
máj. 12. 19:30
 203/225 anonim ***** válasza:
75%
Ismerek olyan embereket, akik ebben a szakmában dolgoznak, de nincs semmi tapasztalatuk Linux-szal, mert egyszerűen nem használták soha, vagy 10-20 éve ránéztek és nem tetszett nekik
máj. 12. 19:37
 204/225 anonim ***** válasza:
0%
Lehetséges, hogy egyszer annyira lecsökken a Linux részesedése hogy többé nem éri meg linuxra programot írni és a Linux kernel fejlesztését is abbahagyják???
máj. 18. 11:14
 205/225 anonim ***** válasza:
56%

Most komolyan megint el kell itt indítani egy totálisan alaptalan vitát?

Megint jönnek az idióta Windows fanok, akiknek fogalmuk sincs az egész Linuxról és hamis sztereotípiákra alapozva mondanak hülyeséget.

Mi az, hogy nincs értelme Linuxot használni annak, akinek nincs testreszabhatósági igénye vagy erőforrás híján van?

Ennyi erőből mi értelme Windowst használni, ha ugyan azokat a napi dolgokat el tudom végezni Linux alatt gyorsabban, kevesebb erőforrással, biztonságosabban és ingyen?

Mire használja egy átlag ember a számítógépét?

Netezés, letöltögetés, film nézés, emailezés, dokumentumok/táblázatok szerkesztése, nyomtatás, játszás, video és kép szerkesztés, 3D modellezés, stb.

Ezeket mind el lehet ám végezni Linux alatt is, csak esetleg más programokkal.

Az egyetlen dolog, amiben kicsit korlátozottabb az a játék, de ez is fejlődik már és nem azt jelenti, hogy nem lehet rajta játszani. Az meg, hogy nincsenek kiadva játékok és egyéb specifikus programok Linuxra, az nem az oprendszer hibája, hanem a gyártóé, de ezt is elmondták már csomószor...

máj. 18. 12:39
 206/225 anonim ***** válasza:
15%

Akkor kérek natív Outlook app-t Linuxra...

Nem böngészőből, hanem rendes asztali app-t, és nem a Wine féle bohóckodással.

Annyira unalmasak a Linux fan-ok, egyrészt úgy csináltok, mintha nem használtam volna(5 évig elsődleges oprendszerem volt a Debian).

Másrészt semmi kész érvet nem tudtok mondani nekem.

Testreszabhatóság nyilván nagyon fontos egy átlag usernek, aki csak bekapcsolja, megnyitja a Word-t vagy Excelt, és a Chrome-t...

máj. 18. 12:48
 207/225 anonim ***** válasza:
70%

204

Provokáció, mert leírták már szerintem, de: a kernelt nagy cégek fejlesztik, mint Intel, AMD, Google, IBM, stb, köztük amúgy a Microsoft is. Hogy miért? Szervernek de facto standard. Még az MS is linuxon futtatja az Azure-t (van saját disztrojuk). Amúgy meg a piaci részesedése éppenséggel nő a desktop linuxnak

206

Kérj natív outlookot a Microsofttól 🤣 Szerinted mégis ki fejleszti le? Ha 5 év alat annyi tudást szettél fel, mintha 0 évet használtad volna, akkor az sajna úgy jön át, mint nem használtad volna soha. Nem kell érvet mondanunk amúgy. Nem akarod használni a linuxot? Ne tedd. Sőt, megkérünk rá, hogy ne használd. Légyszi. Köszi

máj. 18. 14:35
 208/225 anonim ***** válasza:
70%

206

Ne a névhez ragaszkodj.

Más névem is vannak levelező programok. Nem csak ez az egy van. :)

máj. 18. 14:55
 209/225 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel én is pontosan tisztában vagyok, de az Exchange mond nektek valamit?
máj. 18. 17:49
 210/225 anonim ***** válasza:
50%
#206 Aki a fos outlookot használja, az megérdemli a fos windowst is 😂
máj. 18. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!