Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
Legközelebb hazudj hihetőbbet. Olyan garantálntan nem létezik, hogy Ubuntubannne legyen driver ~10 éves Intel IGP-hez. Még öregebbhez is van.
Anyám gépe Optiplex 7010, Ivy Bridge (i5-3450). Gond nélkül megy. Idén 13 ébes. Tettem már HP T630 vékonykliensre, AMD GX-420GI SOC, kb 9-10 éves, gond nélkül megy. Legutóbb egy kollégám Core2 Duo E6450+945G gépét varázsoltam vele böngészésre alkalmas állapotba, gond nélkül megy, ez már 20 éves.
Nyilván nem a Linuxtól halt meg a kártya, remélem ezt te sem hiszed. Én ezért óckodok a használt komponensektől. Főleg ha valami túl olcsó...
Ubuntut mikor telepítetted bepipáltad hogy Harmadik féltől származó driverek és kodekek engedélyezése (vagy nem tudom pontosan de valami hasonlót)?
Telepítés után első dolog legyen a frissítések telepítése utána az illesztőprogram kezelőben megnézed kell -e valamihez külső driver. Általában a videó kártya vagy esetleg wifi driver szokott ott megjelenni.
Bepipálod a legújabb verziót, leokézod.
Ezeket megcsináltad?
Ez után pedig újra kell indítani a gépet és kész.
#247 Windows rendszereket akartál írni, ugye?
A Linux rendszerek mindenféle használatra sokkal alkalmasabbak, mint a windowsok. Hardverkihasználás, biztonság, felhasználóbarátság, bugok, stabilitás, testreszabhatóság terén egyaránt jobbak. Egyedül játékra jobb a Windows, de arra is csak azért, mert a legtöbb játék nem jelenik meg Linuxra.
Dehogynem az, csak más.
És te mikor fogod ezt fel?
Az egyedüli dolog, amiben jobb a Windows az a specifikus szoftverek futtatása (adott céges könyvelőprogram), professzionális szerkesztőprogramok (pl Photoshop) és a játékok futtatása.
Átlag otthoni felhasználásra megfelel a Linux. Hisz oda elég a GIMP, kdenlive, libreoffice, böngésző, stb.
Egyébként játszani is lehet, csak kicsit korlátozottabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!