Lehetséges, hogy egyszer annyira rossz lesz a windows ami a linux oprendszerek népszerűséget ugrásszerűen megnöveli?
"Akkor kérek natív Outlook app-t Linuxra..."
Van. Evolutionnak hívják.
211
Az alternatíva, azt nem fogja elfogadni, mert csak kötöszködni jött ide.
Amúgy thunderbird-öt is lehet még mondani, azt talán jobban hasonlít az outlookra
Őszintén nem értem, miért van ez a nagy kardoskodás a Linux mellett. Azért a 2 ezer Forintért szórakozzon valaki egy fapados félmegoldással, amikor Windowst is használhatna, ami minden igényét gördülékenyen kielégíti, és nem kell mókolni? Most komoly, hogy ennyire szegények egyesek?
Mert ha a kihívás meg a barkácsolás szeretete miatt választják páran (nem sokan vannak ilyenek), azt elfogadom, de az ingyenesség pont nem lehet érv.
Persze, hogy nem érted, mert soha életben nem használtál Linuxot és meg sem akarod tanulni. Ezért látod fapados utánzatnak.
Egy Linuxos power usernak meg pont a Windows a fapados a korlátozottságai miatt.
Ennyit erröl. Ízlések és pofonok.
Linux alatt még gördülékenyebbek a dolgok, mert nincsenek ilyen fölösleges igényei, mint a TPM meg 8. generációs proci meg mit tudom én, mint Win11 -nál.
Vannak disztrók amik egy kenyérpirítón is elfutnak.
214: "mert nincsenek ilyen fölösleges igényei, mint a TPM meg 8. generációs proci meg mit tudom én, mint Win11 -nál." - Ez igaz, ezért nem is kell a Windows 11. Egyelőre bőven jó nekem a 10 is. A gépigény okés érv, csak ugye amikor az ember a munkahelyen is Windowst használ, a játékai arra vannak kiadva stb., akkor nem akar egy másik rendszert is megtanulni, ami teljesen máshogy működik.
Nézzük csak az alapot: a Linux X éve nem képes a meghajtókat értelmezni, ahogy logikus lenne, hiszen egy fizikai egységről van szó, illene így is kezelni. Ehelyett mit csinál? Sima könyvtárként mutatja az SSD-t/winyót, mintha csak egy Képek mappáról lenne szó. Normális? Nem hinném.
És még tuti van más baja is, szóval hagyni kéne ezt az egész Linux dolgot, már van egy operációs rendszer, a Windows. Amennyi időt és energiát rászánnak egyesek a Linuxra, hasznosabb dolgokkal is foglalkozhatnának.
A Linux képes meghajtókat értelmezni, csak más logikával.
És szerinted ha valami nem úgy működik, mint a Windows az rosszat jelent.
Na ez itt az egyetlen probléma. Nem vagy képes elvonatkoztatni a Windowstól.
Egyébként meg de, teljesen normális, hogy így kezeli a meghajtókat, de mint átlag felhasználó nem értem miért kell ezen ennyit agyalni.
Ott a /home mappa ahol a személyes fájljaidat tárolod, ezt lehetőséged van külön meghajtóra is helyezni. Tényleg nem értem mi a problémád.
Neked egyszerűen csak az a bajod, hogy nem Windows. Semmi több. Mert konkrét érvet nem tudtál felhozni, hogy miért is lenne rossz az a módszer ahogy a meghajtókat kezeli.
Van baja a Linuxnak is. Persze, hogy van, mint a többi oprendszerek is. Egyik sem tökéletes.
"Számomra a legfőbb érv a Windows melett az MS Office."
Ez az érv céges környezetben megállja a helyét. Esetleg az is, ha olyan jellegű vállalkozásod van, aminek a tevékenységi köre megköveteli, hogy kompatibilis legyen az MS office-szal. Tehát, ha neked bele kell dolgoznod egy már MS Worddel vagy excellel legyártott dokumentumba vagy távlázatba.
"Mindenki (ismétlem: mindenki!) Officet használ a 40 Km-s körzetemben"
Mert nem ismer mást! Ódzkodik az alternatíváktól.
Egy gyári munkás rokonomnak, amikor gépet vett kellett officet telepíteni. Neki MS Office kell, más nem jó. Ezt mondta. Érveket nem tudott felhozni. Aztán kiderült évente kétszer kell neki doc meg docx-be valamit beírni, amire még egy jegyzettömb is elegendő neki, mert még formázni se szokta különösebben a szöveget.
Szóval ez az MS Office kompatibilitás is csak kötekedés a linuxellenzők egyik gyenge érve.
De akkor már légy szíves fejtsd ki milyen problémáid vannak az alternatív officeokkal.
Én számítástechnika boltot ismerek, ahol több, mint tíz éve LibreOffice-t használnak, előtte meg openoffice-t.
"Őszintén nem értem, miért van ez a nagy kardoskodás a Linux mellett. Azért a 2 ezer Forintért szórakozzon valaki egy fapados félmegoldással"
Már mergint kezded. Folyamaotsan kötekedsz. Már megbeszéltük, hogy nem a Windows ára miatt használnak a linuxosok linuxot.
A 200 forintos Windows licence kulcs nem legális. De aktiválás és kulcs nélkül is engedi a Windows használni magát, csak ott az a vízjel meg háttér és témakorlátozás van. Az aktiválatlan és kulcsnélküli Windows használat ugyanúgy illegális, mint az ilyen párezerért vett "lopott" kulcsok. Aki ennyiért vesz kulcsot, az orgazda.
218
Nem vagyok "linuxellenző".
Az MS Officeban nem lehet megnyitni a Libreofficeos fájlokat. És mivel mindenki MS Officet használ, így nem tudnék velük dolgozni. + A céges gépeken Windows + MS Office van, az emberek meg nem fognak külön telepítgetni. És oké, otthoni gépre jó lenne a Linux, de akkor nem tudnék az irodai munkába beszállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!